Jurnalism cetatenesc

„O să circulăm şi noi o lună pe şosele bune”

Dana Chiorescu
21 sep 2011 2882 vizualizări
Muncitorii de la CUP Salubritate SRL care se ocupă de partea de plombare drumuri lucrează în aceste zile pe ultimele pachete de străzi din Focşani, înainte de venirea sezonului rece. Ieri dimineaţă se turna bitum în parcarea din faţa Mausoleului Eroilor de la Sud, urmînd să se finalizeze reparaţiile pe strada Plevnei sau Horia Cloşca şi Crişan. Se apreciază că 92% din lucrările din Focşani au fost executate. Municipalitatea a dat în acest an peste 1,2 milioane (12 miliarde lei vechi) pentru plombări stradale. Dacă interlocutorii noştri sînt mulţumiţi de felul în care arată străzile municipiului Focşani puteţi afla din sondajul următor.

Anonim, Focşani


„Ce să discutăm? Acum au terminat, e trecut de jumătatea lui septembrie... prin noiembrie începe să ningă... o să circulăm şi noi o lună pe şosele bune. La anul vor fi praf, ca de obicei. Că de la sare, că de la nisip... vă spun eu, de la material prost şi muncă în dorul lelii! Bătaie de joc pe banii noştri!”

Ecaterina Nedelcu, casnică, Suraia


„Ce să vă spun eu... Unele au fost reparate, dar altele... sînt şi acum stricate. La noi, de la Suraia şi pînă la Focşani, e moarte de om! Nu au făcut şi nici nu cred că mai fac de-acum... La vară, la anul, de acum! Criza cred că e de vină.”

Andrei Constantinescu, administrator reţea, Bucureşti

„Nu sînt din Focşani, ci din Bucureşti dar şi acolo ne confruntăm cu aceeaşi problemă... ca peste tot. Aici mi se pare că e şi mai rău... prin centru nu se poate circula deloc... Partea proastă este că după iarnă se strică şi reiau toată lucrarea de la început. Se cam joacă ei cu banii noştri.”

Daniela Miclea, inginer horticultor, Focşani

„Ce credeţi, îmi plac? De dimineaţă mi-am stricat pantofii şi acum sînt nevoită să merg în papuci... Ce să vă zic? Sperăm că se vor rezolva într-un fel sau altul pînă se strică vremea, ca să putem merge civilizat. Să vedem ce vor face... Şi să sperăm că nu vor ajunge la fel după iarnă. Vreau să cred că ce au pus, au pus bine şi vor rezista. Vor lucra la alte şosele, dar acestea să rămînă bune. Dar... la cum muncesc ei şi la cum se cîcîie, şi mai pun trei borduri şi iar mai stau... şi lasă aşa şi se apucă de altă stradă... şi altele, şi altele... Dezorganizaţi! Parcă nu au şefi de nici un fel! Presupun că este o firmă, presupun că cineva plăteşte... Superiorii lor nu văd pe ce se cheltuie banii? Aceştia sînt nişte bani risipiţi... Dacă în loc de o maşină de nisip aduci una şi jumătate minim, cred că trebuie să ne punem un semn de întrebare. De ce nu te duci să vezi lucrările? Eu una nu înţeleg... Nici inginerul, nici tehnicianul, nici şeful de echipă, nimeni nu vede? Dacă vii la 7 şi pînă la 10 te învîrţi în jurul unei lopeţi... nu se face treabă aşa. Dale puse aiurea, care deja se mişcă, pavele puse în dîmburi... Sînt multe nereguli... începînd de la muncitorul care nu mai are conştiinţă, dar pe care într-o oarecare măsură îl înţeleg pentru că stă 12 ore la muncă dar primeşte doar 6 milioane... şi munceşte doar de banii aceştia... Sînt multe...”

Anicuţa Stancu, infirmieră, Focşani

„În principiu da, pe unde au fost reparate, dar mai sînt şi care au rămas nereparate. Cam 80% dintre străzi sînt în regulă. Sperăm că le vor face pe toate. Cred că vor rezista o iarnă... la anul nu se ştie. Din experienţa trecută am observat că o iarnă rezistă... a doua... nu mai garantează. Dacă nu bagă material de calitate, normal că se strică. Măcar pînă în ianuarie să ţină şi pe urmă vom vedea... Nu avem ce face... degeaba protestăm... nu se schimbă nimic. Am fost şi la Bucureşti. Sînt imuni! Singura soluţie... încă o revoluţie. Am suportat, am sperat dar.. degeaba.”

Anonim, Focşani
„Nu îmi plac sub nici o formă! Nu are ce să îmi placă!”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
db
Wow, deci ţin un an de zile, aproape mai mult decît un pix! Cînd te gîndeşti că străzile strămoşilor noştri, romanii, ţin de peste 2000 de ani te întrebi ce problemă au băieţii ăştia de la CUP şi de unde le-a venit lor idea sa facă străzi prin Focşani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un contribuabil, acum 4610 zile, 49 minute, 45 secunde
Decit sa le plombeze astazi si miine sa apara gropi si mai mari,mai degraba ar termina cu toate circurile care se fac an de an [bachus ,ziua nu stiu care si mai care] ar stringe banii si ar face ca un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.