Jurnalism cetatenesc

„Sînt foarte multe construcţii pentru un parc”

Dana Chiorescu
20 sep 2011 1793 vizualizări
Multă lume s-a întrebat care este rostul unui bloc cu două etaje şi mansardă în inima parcului mai ales că este atît de înalt încît aproape că întrece copacii din jur. Autorităţile spun că destinaţia este incertă deşi iniţial clădirea era prevăzută să fie clopotniţă pentru biserica cu hramul “Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul”. Viceprimarul Vasile Dobre spune că în cele din urmă ne vom obişnui cu blocul din inima parcului. Ce părere au interlocutorii şi cititorii noştri despre noul aspect al Grădinii Publice puteţi afla din sondajul următor.

Marian, muncitor, Focşani



„Îmi place ce a ieşit, dar încă nu au terminat. Să vedem atunci cînd va fi la gata. Nu ştiu ce e construcţia asta de aici... Probabil e vreun magazin, ceva... vreun mall... Pe mine nu mă deranjează cum arată...”

Marieta Tudorache, profesor pensionar, Focşani



„Este foarte frumos, dar aş fi vrut mai multă verdeaţă. Poate mai pun nişte pomi pe-aici... să fie un pic de umbră... Nu ştiu care le este scopul acestor clădiri ridicate pe aici. Sînt frumoase, dar aş fi preferat pomi în locul lor. Asta înseamnă un parc: multe spaţii verzi. Îmi plac parcurile cum sînt în străinătate. Sînt nişte parcuri extraordinare, cu multă verdeaţă, multe flori... poate o să facă şi aici pînă la sfîrşit.”

Violeta Lazăr, studentă, Focşani



„Deocamdată îmi place, dar să vedem cum va fi finalul... Nu ştiu ce e clădirea aceasta... Mă gîndesc că atunci cînd va fi festivalul vor pune îmbrăcămintea aici, să nu mai fie acele corturi. Sînt totuşi foarte multe construcţii pentru un parc. Pe partea cealaltă a străzii am înţeles că vor face cafenele... nu ştiu ce să zic, sînt magazine destul de draguţe acolo... Mi-aş dori mai multă iarbă, nu atît de mult peitriş. Nu sînt mulţumită de alei. O să pună pavele sau aşa o să rămînă? Dat fiind faptul că e un parc, ar trebui mai multă verdeaţă.”

Savin Răducanu, pensionar, Focşani



„Eu zic că e bun aşa cum arată. Nu e bun pietrişul de pe alei. Cam deodată... deranjează... la mers... mai vine un copil... Ne deranjează şi pe noi care mergem cu pantofi cu talpă joasă, dar dacă vine o doamnă... Încolo e bine... e aranjat frumos. Faţă de cum era e oleacă mai liber... au mai tăiat din copaci... Nu era libertate aşa mare. Acum şi-au dat interesul, l-au mai lărgit... Acolo unde fac ei clădirea aia mare a fost restaurant. Acum nu ştiu ce fac... poate tot restaurant.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Terente
Toate ca toate, dar cu pietrişul pus pe aleile parcului aţi făcut-o fiartă!Trebuie să ne încălţăm cu opinci ca să putem păşi pe aceste alei, că de un pantof elegant nu poate fi vorba!
 

JDK
"Reamenajarea" parcului face parte din operaţiunea "distrugeţi spaţiile verzi ale romanilor", organizată ştim noi de care personaje oculte, operaţiune extinsă la nivelul întregii ţări. O populaţie urbană fără spaţii verzi îşi pierde vitalitatea şi se debilizează în timp. Vă rog să urmăriţi efectele psihologice asupra populaţiei din zonele fără spaţii verzi/copaci. Remarcaţi în special agresivitatea, nervozitatea şi lipsa echilibrului!

Dana
Nu îmi place absolut deloc ce s-a făcut în P-ta Unirii, sîntem sătui de betoane!

Db
Opţiunea mea este pentru dărîmarea monstrului arhitectonic şi revenirea spaţiului la destinaţia iniţială, aceea de spaţiu verde.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
vali, acum 4596 zile, 12 ore, 57 minute, 13 secunde
Sunt curios cine a facut proiectul acestui cuptor de beton ,ca sa nu mai cada si altii in greseala.De aprobat stim cine.La vara sa-i vad linga Cuza ca stau macar 3 ore fara apa.Bani pentu gazon nu au citeste integral
VALENTIN, acum 4611 zile, 8 ore, 4 minute, 23 secunde
Iasul un oras istoric dar care s-a gandit la popoulatia lui, pai acolo sa vedeti parcuri. au alei asfaltate ca sa poata se si plimbe cineva si cu role sau biciclete, vara temperetura in parcuri e cu citeste integral
relu, acum 4611 zile, 9 ore, 19 minute, 8 secunde
O uratenie ! Ce cauta magaoaiele alea din tabla in incinta parcului ? Se vehiculeaza ca vor fi magazine cu articole "traditionale",deci un fel de talcioc sau obor.Mai urmeaza sa se instaleze citeste integral
LUPU, acum 4611 zile, 12 ore, 50 minute, 12 secunde
Daca doriti sa vedeti cum trebuie sa arate un parc mergeti la Tecuci, un oras mai mic si mai sarac dar cu un parc spendid !
loreta istrate, acum 4611 zile, 13 ore, 43 minute, 32 secunde
pietrisul din parc:GLUMA PROASTA,cea mai neinspirata alegere,cum se va matura sau spala aleile?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.