Jurnalism cetatenesc

„Cei care au votat împotriva uniformei probabil nu au copii”

Dana Chiorescu
19 sep 2011 2427 vizualizări
Senatorii au respins propunerea legislativă privind introducerea uniformelor în învăţămîntul primar şi gimnazial. Proiectul de lege va merge, însă, la Camera Deputaţilor, care este forul decizional. Propunerea a fost iniţiată de deputatul PDL, Cezar Preda, şi prevedea obligativitatea purtării uniformei şcolare pentru toţi elevii din clasele I – VIII. Senatorii au adoptat raportul de respingere întocmit de Comisia pentru învăţămînt din Senat, cu 91 de voturi "pentru", şase voturi "împotriva" şi patru abţineri. Propunerea lui Cezar Preda a primit aviz negativ atît de la Guvern, cît si de la comisia sesizată în fond, Comisia pentru învăţămînt, ştiinţă, tineret şi sport. Dacă interlocutorii noştri sînt pro sau contra uniformei puteţi afla din sondajul următor.

Paula Corina Bălăşoiu, elevă, Focşani


“Eu cred că este bine şi cu uniformă, dar cred că ar ar fi bine să ne lase şi să venim cu tricouri. Cînd este cald este bine să ne lase în tricouri, dacă nu avem cămaşă cu mînecă scurtă. Şi cu uniforma este bine pentru că iarna ne ţine de cald, ne protejează... Dar e bine şi pentru că arătăm mai frumos, mai serios... Eu cred că este importantă. Nu se îmbracă extravagant copiii nici cînd nu sînt obligaţi să vină în uniformă.”

Cristina Popîrţac, elevă a Liceului de Arte, Focşani



“Eu sînt pro uniformă. Este necesară... în primul rînd pentru imaginea şcolii, apoi pentru elevi, să nu mai existe discuţii despre felul în care sînt îmbrăcaţi… şi în special pentru părinţi, care trebuie să suporte costurile îmbrăcatului „la liber”. Nu ştiu de ce nu sînt de acord cei din Senat...”

Neonela Izmană, coafeză, Odobeşti

„Aaa... sigur că sînt pro uniformă! Cei care au votat împotriva uniformei probabil nu au copii sau nu au probleme financiare. Cu uniformă nu se mai fac diferenţe între elevi şi nu mai au preocuparea pentru haine... să se gîndească mereu cu ce să se mai îmbrace. Ar fi mai atenţi şi mai concentraţi la învăţătură.”

Lăcrămioara Brehoi, elevă, Focşani



„Eu sînt contra uniformei! Nu sînt foarte pornită împotriva ei, dar prefer fără. Dacă purtăm uniformă sîntem aşa... toţi la fel...trebuie să ne diferenţiem într-un fel, să ne afirmăm fiecare... E puţin greu să îţi găseşti în fiecare zi altă costumaţie dar... mă descurc. Partea financiară... nu e problema mea, se ocupă părinţii... Profesorii cred că vor uniformă. Nu ştiu de ce au votat împotriva uniformei, dar sînt în asentimentul lor.”

Anonim, părinte, Focşani

„Este primul pas care a dus la haosul care este acum în sistemul de învăţămînt. Uniforma îşi are rostul şi rolul ei! Are în primul rînd un rol psihologic. Ne transmite că în respectiva unitate de învăţămînt sînt nişte reguli care trebuie respectate, o anumită conduită... Este primul aspect care diferenţiază un elev serios de un oarecare derbedeu de pe stradă. Nu mă miră că aleşii noştri au votat împotrivă. Nu îşi doresc o generaţie tînără educată pentru că într-un mediu organizat ei nu îşi mai au locul.”


Sondaj realizat de Dana Chiorescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Terente, acum 4612 zile, 4 ore, 44 secunde
Observati ce fata de tampa are eleva Brehoi Lacramioara ca si gandirea de altfel.Astia sunt viitorii snobi ai natiunii iar aceasta natiune este condusa in prezent tot de niste snobi, parveniti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.