Jurnalism cetatenesc

„Cred că mulţi subestimează importanţa centurii”

Dana Chiorescu
16 sep 2011 1375 vizualizări
Timp de două ore, alaltăieri după-amiază, poliţiştii rutieri din Vrancea au lăsat birourile goale şi au ieşit pe străzile din oraş pentru a verifica dacă şoferii poartă centura de siguranţă. Sute de şoferi au fost amendaţi de poliţişti, unii participanţi la trafic vociferînd gălăgios. Sancţiunea este de 2 puncte de penalizare şi 67 de lei în 48 de ore. Centura de siguranţă este foarte importantă şi poate salva vieţi în cazul unor accidente, spun poliţiştii. Dacă interlocutorii noştri sînt de aceeaşi părere, puteţi afla din sondajul următor.

Viorica Enache, operator calculator, Focşani

 

 

 

„Foarte utilă! Eu o port indiferent dacă sînt la volan sau în dreapta. Oamenii nu o poartă din comoditate, din neglijenţă... cine ştie. Este necesară peste tot! Şi în oraş şi în afara oraşului! Este foarte bine să o purtăm. Cred că oamenii nu se gîndesc că este în interesul lor. Ei nu mai pun preţ pe ce trebuie şi pe ce scrie în normativele astea. Nu mai ţin cont de nimic, nu numai de chestia asta cu centura. Nu mai respectă cele mai multe reguli de circulaţie. Amenda este rezolvarea!”

Toader Ispas, pensionar, Focşani



„Este foarte utilă şi pentru şoferi şi pentru pasageri...  Cei mai mulţi nu o poartă din neglijenţă, altceva nu se poate spune. Ce zic ei „de ce să mai pun centura de siguranţă de colea pînă colea. E mai comod de dat jos din maşină, la alimentara, la sifoane...” negîndindu-se că se supun unui risc.”

Luminiţa Moisă, medic, Focşani


„Centura de siguranţă este foarte utilă. Cred că mulţi subestimează importanţa centurii. O folosesc, chiar şi ca pasager, de fiecare dată cînd circul cu maşina. Nu trebuie făcută diferenţa între traficul din oraş şi din afara localităţilor. Este la fel de importantă peste tot. Ne putem expune riscurilor oriunde, pe orice stradă.”

Marin, pensionar, Focşani

„A devenit o modă să sfidăm regulile, prin asta arătăm cît sîntem de şmecheri. Bineînţeles că este o utopie. Regulile au fost inventate pentru a se preîntîmpina ajungerea la haos.”

Anonim, Focşani

„O prostie! La 50km la oră nu se poate întîmpla nimic, nici ca şofer, nici în dreapta. Asta cu centura în oraş e pentru a mai „ciuguli” ei nişte bani. Acum două săptămîni mi-au dat amendă 140 de lei. E incomodă. Cobori, urci... stai tot timpul să te legi. Chiar vorbeam cu o doctoriţă şi spunea că în unele cazuri a fost utilă, în altele nu, pentru că în urma impactului li s-a strivit cutia toracică.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Yo

„Bravo! Bravo!! aşa să faceţi de acum înainte... nu uitaţi să mai staţi la pîndă cu radarul ca să-i prindeţi pe cei ce circulă cu 63km/h în timp ce pe la ora 1-2 noaptea pe bulevardul Bucureşti şi b-dul Gării băieţii cu maşini foarte puternice fac liniuţe. Pe ăia nu-i vedeţi???”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
alt conducator auto, acum 4613 zile, 3 ore, 44 minute, 15 secunde
Adevarat!Centura trebuie purtata.Dar nu in toate cazurile ne-a scapat.Ce faci cand se blogheaza si nu poti sa iesi? In legatura cu TAXIMETRISTII, SUNT SUB ORICE CRITICA. INCURCA CIRCULATIA. Faceti citeste integral
conducator, acum 4614 zile, 16 ore, 37 minute, 51 secunde
Ce le-ai povestit domnu agent copiilor cind ai ajuns acasa ? Ca ti-ai facut meseria de militian ? De ce nu esti prezent acolo unde situatia o cere ? Taximetristii stationeaza unde vrea muschiul lui , citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.