Jurnalism cetatenesc

Pulsul orasului:"Daca stii cum sa cheltui banii, nu ai cum sa nu faci si economii"

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 904 vizualizări
Vrincenii au pus bani pentru zile negre si pe criza.Criza economica i-a facut pe vrinceni mult mai prudenti in ceea ce priveste gestionarea veniturilor pe care le au. De la inceputul recesiunii pina in prezent, valoarea creditelor contractate de la institutiile de creditare s-a diminuat, deoarece populatiei i-a fost frica sa se mai indatoreze din cauza perspectivelor sumbre ale economiei. Pe de alta parte, oamenii au economisit mai mult in ultimii doi ani deoarece, in general, au facut cheltuieli doar pentru bunurile de stricta necesitate. Daca interlocutorii nostri reusesc sa mai puna deoparte bani pentru situatii speciale puteti afla din sondajul urmator:



Foto1

 Madalina Despa , 24  ani, Focsani

“Ca toata lumea, am simtit criza economica, dar nu in proportia in care au simtit-o alti prieteni de-ai mei care au intrat in somaj. Sint o norocoasa pentru ca am fost angajata la un alt loc de munca mult mai bine platit decit cel anterior. Am reusit astfel sa string si citiva bani pentru ca am si economisit. Comparativ cu anul trecut, mi-am permis mai multe lucruri, pentru ca si salariul a fost mult mai mare. Daca ma straduiam mai mult, puneam o suma mai mare deoparte. Poate daca am cheltui  banii mai cu cap si i-am folosi in scopuri mai utile, am reusi sa mai punem cite ceva la pusculita. Situatia e in continuare dificila pentru multi romani, insa daca s-ar crea suficiente locuri de munca, poate s-ar mai schimba ceva, iar noi am duce-o mult mai bine”.

 Foto2

Ionel Baciu, 33  ani, Focsani

“La mine criza economica nu s-a simtit deloc. Nu pot sustine ca am un  venit mult mai mare, dar am stiut sa imi chibzuiesc mult mai bine banii.  Muncim un pic mai mult si ne limitam la lucrurile cu adevarat importante”.

Foto3

George Bularda, 26  ani , Focsani

“Comparativ cu anul trecut, am invatat sa gestionez banii mult mai bine.  Nu mai cheltuiesc aiurea. Intii intretinerea, curentul, lumina, apoi restul. Dar si astea le platesti daca ai un loc de munca. Acum romanul trebuie sa invete sa fie mai putin risipitor si sa nu mai dea banii pe orice”.

Foto4

 State Polixenia, pensionara, Focsani

“Intr-adevar, am renuntat la multe lucruri pe care pina la criza le consideram necesare. Acum curentul si intretinerea, apoi restul. Pe vremea lui Ceausescu era mult mai bine. Economiseam mai multi bani  decit reusesc acum…”.

Foto5

Ion Cadar, Focsani

“Daca muncesti si stii cum sa cheltuiesti banii, nu ai cum sa nu faci si economii. Sa stiti ca multi o duc la fel de bine ca in perioada cind nici nu se stia ce e aia criza. Romanul e invatat sa risipeasca si ultimul leu pe care il are in buzunar, dar se plinge ca e criza si ca nu ii ajung  banii”.


Sondaj realizat de Lorena MECA



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.