Jurnalism cetatenesc

Ilogicul autoritatilor in problema animalelor comunitare

Ziarul de Vrancea
26 iul 2011 866 vizualizări
Asta e parerea mea!

Vreau sa spun ca sint de acord cu persoana ce a adus la cunostinta italienilor modul rusinos in care sint tratati ciinii fara stapin in Romania.

Dupa cum se arata in articol, in Romania se ucide fara noima, in masa, realizindu-se prin astfel de crime o afacere profitabila. Probabil ca asa stau lucrurile si in urbea noastra unde autoritatile au omorit mii de ciini si continua sa omoare, cu rezultate nule, in detrimentul sterilizarii. Domnul Liciu Constantin sustine de citiva ani ca pe strazi sint 5000 de ciini. Daca au omorit atitea mii, cum de numarul lor este acelasi?! Nu vi se pare ca aceasta este doar o explicatie puerila ca sa ne arunce praf in ochi sperind sa ne convinga de legitimitatea cheltuirii banilor publici?

Ca sa fie si mai productiva activitatea de prindere si ucidere a animalelor, zilele acestea s-au angajat noi lucratori "" hingheri- ingrijitori, ca deh, bani sint, nu-i asa?

In ultimele luni, iubitorii de animale din Bucuresti si din tara au stat in frig si soare in fata Parlamentului pentru a putea impiedica votarea legii care lasa la voia intimplarii (adica a primarilor) soarta ciinilor comunitari. Pina in prezent, legea nu a trecut datorita pozitiei ferme a unor politicieni cu suflet, cum ar fi domnul Victor Ponta, presedintele PSD pe tara (ce ziceti domnule primar si viceprimar?). Domnul Eugen Nicolaescu (PNL), domnul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar PRM, domnul Varujan Pambuccian, din partea minoritatilor, au spus in esenta ca eutanasierea patrupedelor este o crima la adresa vietii in general.


Organizatia Helping Animal"â"¢s arata in articolul din 25.06.2011 ca in Bucuresti s-au cheltuit, in perioada 2001-2007, 9 milioane de euro pentru a omori 144.000 ciini. In Focsani cit s-o fi cheltuit? A verificat cineva? A verificat cineva cum au fost ucise animalele?


Eliminarea a 230 ciini din adapostul primariei din Botosani a scandalizat opinia publica din tara si strainatate. Ca sa aratam ca si noi, vrincenii, sintem fruntasi la crime, la Golesti, in aceeasi perioada, s-au omorit cam tot atitea animale si nu s-a spus nimic deoarece cruzimea diabolica se desfasoara mereu pe ascuns, noaptea. Se pare ca si noul medic (despre care nu se stie daca este angajat legal sau nu) recurge tot la omor. Nu este de mirare intrucit se afla sub aripa ocrotitoare a autoritatilor ce hotarasc moartea ciinilor, neexistind drept la viata pentru acestia.

Iubitorii de animale din oras sint doar cu numele, neimplicindu-se si neluind pozitie impotriva actelor de cruzime.

As exemplifica doar cu un act de cruzime oribil, care bineinteles a ramas nepedepsit (doar Dumnezeu s-o faca!). O catelusa a nascut intr-un loc mai dosit. A aparut o femeie, o mama care a lovit-o cu o scindura in timp ce din ea iesea ultimul puisor. Asa cum stiti, momentul nasterii este respectat si de cele mai feroce animale. Oare, in lumina exemplului de mai sus, noi oamenii sintem monstri?


Daca cei care conduc destinele orasului ar fi avut bunavointa sa asculte si alte pareri, ar fi inteles ca aceste fiinte sint folositoare, ca pot apara parcarile cu masini, arealul blocurilor, casele de schimb valutar si cite alte proprietati. Ciinii simt mult mai bine intentiile si caracterul hotilor, a criminalilor, iar instinctul lor nu da gres niciodata.

Va rog sa nu uitati ca pentru fiecare fapta rea, vine o pedeapsa.

Cind ni se intimpla ceva grav ne intrebam, de ce mie care nu am facut nimic rau, nu am omorit nici o musca? Oare asa sa fie?!

Ar trebui sa reflectam, daca avem constiinta.


Semnat


Un impatimit iubitor al necuvintatoarelor, iubite de Dumnezeu



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.