Jurnalism cetatenesc

A fost greu, dar frumos!-In memoriam - Prof. Vasile Ghiorghita

Ziarul de Vrancea
13 iun 2011 1476 vizualizări
Profesorul Ghiorghita Vasile s-a nascut pe data de 1 Aprilie 1940 intr-o familie de gospodari fruntasi (Costin si Cucoana) din localitatea Tulnici, jud. Vrancea. A fost penultimul copil dintre cei patru (Marioara, Ancuta, Vasile, Victoria).

A urmat scoala primara in Tulnici, gimnaziul (ciclul II, pe atunci) in Birsesti, iar liceul in Vidra. A indragit de mic "lumea cifrelor" care l-a fascinat treptat, incit a urmat Facultatea de Matematica Iasi.

Ca tinar profesor si-a inceput activitatea la Liceul din Moinesti (Bacau). Dorind sa se apropie de locurile natale, s-a transferat la Liceul din Marasesti, iar din anul 1971 a functionat la Lic. "Al. I Cuza" din Focsani, de unde a iesit la pensie apoi.

Ca profesor si-a sustinut cu brio toate gradele didactice. S-a remarcat ca o autoritate profesionala, un profesor de elita, un reper in "lumea matematicii", indeplinind si o intreaga serie de responsabilitati printre care si aceea de director al Liceului.

S-a dedicat cu pasiune si multa daruire muncii de profesor de matematica pregatind si prezentind in mod permanent elevi la toate etapele Olimpiadei de Matematica, obtinind rezultate remarcabile.

A fost cunoscut in tara si in calitate de autor de "Culegeri de probleme" si diferite lucrari in revistele de specialitate.

A respectat si a indragit foarte mult elevii, imbinind cu maiestrie exigenta cu bunatatea in educarea elevilor.

Referitor la intreaga lui activitate didactica, aprecierea proprie a sintetizat-o astfel: "A fost greu, dar frumos!"

A regretat iesirea la pensie, pe care si-a pregatit-o din timp, in speranta ca o va suporta mai usor. Ca urmare, a preluat gospodaria parinteasca pe care a renovat-o si a mai imbogatit-o cu o casa noua. A tinut enorm la aceasta gospodarie si la livada cu pruni (plantata cu mina lui).

Din pacate, nu a avut parte decit citiva ani de aceasta bucurie, dupa iesirea la pensie...

Disparitia fulgeratoare (pe data de 9 Iunie 2010), la numai 70 de ani, a cutremurat intreaga lume care l-a cunoscut.


Ghiorghita Rodica



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.