Jurnalism cetatenesc

Mami, te iubesc!

Ziarul de Vrancea
3 mar 2011 1143 vizualizări
Mami, te iubesc de la distanta!

Stim cu totii ca mamele sint cele mai importante fiinte din viata noastra si cu care vom avea mereu o legatura speciala ,datorita celor noua luni petrecute in pintece, dar si a anilor in care s-au ingrijit sa ne ofere "cei sapte ani de acasa" si nu numai. Nimic nu se compara cu momentele petrecute cu mama si cu sfaturile pe care aceasta le da.

Cind crestem ,vrind- nevrind, timpul petrecut alaturi de mama este din ce in ce mai mic. Noi, puii, ne luam zborul de la sinul mamei si plecam in cautarea acelui nou, incercind sa reusim in viata fara ea, fara mama.

Cred ca sint putini cei care nu realizeaza rolul mamei in viata copilului pe tot parcursul vietii. Sint unii dintre noi care isi dau seama de asta cu "ajutorul" unor imprejurari. Eu, de exemplu, stiam ca mama este cea mai importanta persoana din viata mea, dar acum am ajuns sa simt intr-adevar acest lucru.

Mama mea e plecata din tara de 6 ani. Si nu a facut asta din placere sau de buna voie, ci fortata de diferite aspecte ale vietii cotidiene, de greutatile pe care majoritatea familiilor le intimpina. A plecat pentru a ne oferi noua, mie si surorii mele, tot ceea ce vrem si sa nu ducem lipsa de nimic. Dar ne-am dat seama ca prezenta ei alaturi de noi e cel mai pretios lucru si cel mai frumos sentiment din lume este acela sa stii ca mama e aproape de tine.

Ne despart mii de kilometri, dar nu am lasat distanta sa puna o piedica intre noi. E imposibil. Departarea este cel mai mare dusman al nostru pe care il vom invinge foarte curind. Si cred ca relatia pe care o avem acum este cu totul speciala. Nimic nu se compara cu momentele alaturi de mama si mai ales cu cele in care ea este o prezenta importanta, asa cum este sarbatorirea unei zile de nastere sau intrarea la facultate. Lucruri poate minore pentru unii, dar de o deosebita importanta pentru mine. Nu cred ca voi gasi vreodata suficiente cuvinte pentru a-i multumi mamei pentru tot ceea ce a facut pentru mine si sora mea. Si sint sigura ca orice as face nimic nu se va ridica la inaltimea tuturor lucrurilor si eforturilor mamei .

Pentru mine mama e speciala"¦ pentru ca stie mereu ce e bun pentru mine si pentru ca face totul pentru mine. De aceea ziua de 8 Martie are o valoare simbolica. Ziua mamei mele e in fiecare zi si asta pentru ca mi-a dat viata, m-a crescut, m-a educat si s-a sacrificat pentru mine. Pentru ca ma iubeste si o iubesc. Mama, esti cel mai bun lucru din lume! Te iubesc, mami!


Alexandra Pavel pentru mama Mariana Pavel


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.