Jurnalism cetatenesc

Eterna comoara

Ziarul de Vrancea
4 feb 2010 868 vizualizări
Urmasii lui Sihleanu

"Vointa si puterea nu ajung. Omul trebuie sa stie ce vrea si ce poate!" Dupa acest motto m-am ghidat in viata.

îmi pasa de Satul in care imi desfasor activitatea. Nu am plecat din el si vreau sa traiesc frumos, alaturi de toti oamenii din Sihlea.

Daca Tara Romaneasca, spre mindria noastra si invidia tuturor neamurilor straine, este socotita Raiul Pamintesc, comuna Sihlea ar putea fi socotita un colt din acest Rai.

Ma numesc Tuta Ciobanu, sint profesor la baza, dar lucrez de 4 ani ca director cultural in aceasta minunata comuna, comuna in care a trait si poetul Alexandru Sihleanu, acela pe care l-a numit marele Eminescu in Epigonii LIRA DE ARGINT.

Ca director cultural, ai probleme, lipsa de timp, oboseala si alergatura. Nu poti umbla cu povesti. Dar esti satisfacut cind apar rezultatele. De trei ani scriu o revista: URMASII LUI SIHLEANU, care ofera o imagine cuprinzatoare despre activitatile care au loc in acest spatiu numit Sihlea.

Un loc care se doreste tot mai prosper si mai modern, care este intr-o continua dezvoltare. Cu bunavointa consiliului local si a domnului primar, Ene Stoica, aceasta Revista URMASII LUI SIHLEANU poate fi editata in fiecare luna.

Aceasta revista poate fi considerata a fi OGLINDA COMUNEI SIHLEA cu bunele si relele ei.

Citind aceasta revista si deschizind site-ul nostru va asteptam sa ne cunoasteti mai bine, sa ne intelegeti, sa ne fiti alaturi la sarbatorile de suflet, sa ne amintim impreuna trecutul, planuind viitorul, sub semnul implinirii si realizarilor prezente.

Pornind de la ideea ca intr-o societate deschisa si democratica, ziarele si revistele sint pentru a servi cetatenii si profitind de nivelul actual al dezvoltarii tehnologiei am creat acest site si aceasta revista pentru a oferi pe de o parte transparenta totala si facilitatea accesului catre autoritatile locale, cetatenilor comunei si nu numai, iar pe de alta parte de a ne face cunoscuti si de a atrage atentia oamenilor de pretutindeni asupra acestui loc deosebit, SIHLEA.

Am sa va spun si citeva cuvinte despre formatia de dansuri infiintata de mine in anul 2007.

De cite ori am avut ocazia am promovat cu convingere obiceiurile si frumusetea zonei noastre. Am participat la tirguri de turism, ducind mereu pliante, afise, revista, CD-uri despre SIHLEA (sa nu uitam ca in com. Sihlea sunt 9 obiective cu statut de PATRIMONIU NATIONAL) in anul 2009, in luna mai, am avut ocazia sa fiu invitata in Maramures la Sapinta, Ocna Sugatag, Barsana, Repedea, unde impreuna cu Formatia de dansuri "Fetele din Sihlea", am primit DIPLOMA, in care s-a consfintit legatura mea de suflet cu Sihlea, cit de mult iubesc localitatea si cita promovare fac regiunii. Tot in acest an formatia de dansuri Fetele din Sihlea au fost premiate si la Iasi.

De mentionat, alaturi de aceasta revista, in incinta primarii din Sihlea veti putea vedea un mic colt muzeografic cu obiecte foarte vechi folosite de locuitorii din zona la pregatirea alimentelor, la confectionarea costumelor. Tot aici veti putea vedea si o miniexpozitie cu costume nationale specific zonei. în incinta primariei veti putea gasi zilnic cele mai importante evenimente din tara si din lume si MAXIMA fiecarei zile.

Doresc din suflet ca aceasta revista, URMASII LUI SIHLEANU, si aceasta formatie de dansuri, FETELE DIN SIHLEA, sa aiba VIATA LUNGA si pe toti cei care vor sa ne sprijine cu idei si ginduri bune ii astept la SIHLEA.


Director cultural, profesor Tuta Ciobanu




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.