Jurnalism cetatenesc

Asta e parerea mea!

Ziarul de Vrancea
10 dec 2009 909 vizualizări
Opriti abuzurile asupra copiilor!

Acum citeva zile, un prieten imi spunea un lucru: "Dai un leu unui cersetor dintr-o dorinta egoista de a te simti mai bine, de a-ti inalta sufletul." Atunci cind altruismul tau devine egoism, pentru ca asta se intimpla atunci cind vrei sa daruiesti cu un anumit interes, dorinta ta de a face bine nu mai e aceeasi. Nici macar nu mai e dorinta de a face bine. E pur si simplu o maniera simpla de a te autolinisti. Exact ca atunci cind vedem un om in suferinta si ne autolinistim cind trecem nepasatori pe linga el spunind ca "Oricum nu avea nevoie de ajutor." Ba poate avea. Te-ai dus sa-l intrebi?

Am inceput astfel pentru ca exista momente in viata cind te intrebi daca nu cumva puteai sa ajuti si nu ai facut-o. Exista momente in care privesti neputincios o scena pentru ca nu ai cum sa o impiedici. Si, totusi, asa sa fie oare?

Vreau sa exemplific prin citeva cazuri. Pot incepe cu cel al domnului presedinte, in care e filmat cum loveste un copil. Se poate sa fie ceva adevarat sau nu, insa, intrebarea se pune astfel: "Cum se poate ca tu, presedinte al tarii, care ar trebui sa fii un exemplu de moralitate, lovesti o persoana?" îmi doresc sa fie totul trucat. Daca nu e, imi explic si eu cum se poate sa asisti la un spectacol in care o mama isi bate copilul in public si tu nu intervii. E, intr-adevar, o problema atunci cind vezi asa ceva pentru ca sint doua posibile urmari: una in care se opreste, iti da doua injuraturi si continua sa-l bata sau una in care incepe sa iti explice ce se intimpla si totul e bine pentru ca poti comunica cu ea. Cum poti sta sa asisti la un astfel de spectacol grotesc si pe deasupra sa mai si filmezi? Cum poti sa te bucuri cind vezi asa ceva? Copii care intra in coma alcoolica pentru ca tatal s-a gindit sa bea cot la cot cu pruncul. Parinti care isi bat copiii pina intra in coma, copii abuzati sexual, trafic de carne vie cu copii"¦

84 % dintre copii sint abuzati fizic in Romania. îngrijorator zic eu.

în articolul 90 scrie asa: "Sint interzise pedepsele fizice sub orice forma..."

De ce nu se apeleaza la Protectia Copilului? Dintr-un motiv extrem de simplu: "Si cum, sa-mi ia mie odrasla?" "Pai cam da, din moment ce nu stii sa ti-l pretuiesti. Ai fost binecuvintat cu un copil, altii si-l doresc ani intregi si fac tratamente peste tratamente nereusind sa incheie cu o sarcina, si tu iti bati joc."

Nu mai stati sa priviti spectacolul si nu mai ramineti uimiti cind vedeti o astfel de scena. Cu toate riscurile, interveniti! Sint suflete nevinovate care nu merita sa cunosca putreziciunea lumii inca din copilarie. Copilaria ar trebui sa fie cea mai frumoasa perioada din viata unui om. Ar trebui sa ne amintim cu totii de ea cu mare drag si sa le aratam si lor de ce e minunata.

Violenta nu e tabu insa toti ne ferim sa vorbim despre ea. Majoritatea a vazut macar o astfel de scena sau, din nefericire, a trait.

Opriti abuzurile fizice, invatati cum sa-i convingeti pe oameni sa nu-si mai manipuleze moral copiii! Ajutati copiii!


Cristina Roibu-eleva, Colegiul National "Unirea"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.