Jurnalism cetatenesc

Fiti optimisti!

Ziarul de Vrancea
3 apr 2009 1015 vizualizări
Asta e parerea mea!

S-ar putea spune ca ceea ce urmeaza sa scriu este deosebit de optimist comparativ cu mediul rigid in care sintem plasati fara voie de catre oamenii care sustin cu tarie ca e "criza financiara, domnule!" Si ce daca?

Da, observam lipsa banilor din portofele, observam cresterea preturilor, observam taxele"¦ dar daca stam sa le enumeram"¦

Sint probleme, ne lovim de ele zilnic dar uneori e mai bine sa tragem de timp si sa apucam sa analizam situatiile. Nu e bine sa ii lasati pe ceilalti sa o faca in locul dumneavoastra!

Uneori e bine sa mai zimbim, sa primim o problema cu zimbetul pe buze si fruntea sus.Sint convinsa ca ati si uitat cum se face"¦

Puteti sa va duceti in parc sa vedeti minunile de copilasi care se joaca! Daca ati sti cite puteti invata de la ei"¦

Puteti sa va luati propriul copil si sa il duceti la un suc, sau eventual la o piesa de teatru. Puteti scoate catelul la plimbare; puteti lua o carte buna, un covor si sa trageti o fuga intr-o regiune forestiera din apropiere (profitati acum, cit mai sunt copaci!).

Puteti citi un banc si sa rideti din tot sufletul. Si ce daca cei din jur se uita ca la un nebun? Ei nu stiu ce stii tu!

Acum citeva zile am vazut trei berze. Mi s-a parut atit de frumos sa vad contrastul dintre verdele cimpului si albul lor"¦ Am zimbit si nu m-a vazut nimeni pentru ca era un moment rezervat mie si atit!

De ce sa stai sa te gandesti la lucruri inutile? Se spune ca "îngrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de miine ci rapeste bucuria zilei de azi."

E frumos sa tii un spectacol exterior plin de bunatate si intelegere la care cei din jur pot asista, insa e grotesc sa ii faci pe cei din jur partasi la scenele tale de nervozitate (pentru ca, inevitabil, acestea se produc). în aceste momente, opreste-te! Merita sa te consumi pentru asa ceva? "Daca ceea ce gindesti nu iti afecteaza modul de viata, inseamna ca nu e ceva important."

Poti sta sa iti plingi de mila in continuare, te poti uita in continuare la programele mediocre de la televizor si sa te gindesti neputincios ca bogatia de acolo nu o vei putea avea niciodata. Datorita unui sondaj de opinie s-a constatat ca romanii sint mari devoratori de programe cu scandaluri. Oare de ce?

Poti dormi toata ziua avind scuza ca esti obosit, cu toate ca asta faci de o saptamina. Ai destul timp sa dormi iar TIMPUL nu te asteapta pe tine. Dumnezeu a facut o intelegere cu el si, astfel, chiar daca esti sau nu pregatit, tot se termina.

Iesi din casa, plimba-te! Admira mugurii, admira florile, admira lumea pe care nu o privim decat cu susul in jos, prin prisma stirilor de la ora 17:00.

Bucura-te de viata!

E primavara!




Eleva, CRISTINA-GABRIELA ROIBU, Colegiul National "Unirea"




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739421 zile, 23 ore, 48 minute, 16 secunde
din nou doze puternice de optimism si inspiratie din partea ta ! reusesti sa vezi partea plina a paharului si sa tramsmiti asta ai altora ! eu unul, prefer randurile tale, decat referiri la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.