Jurnalism cetatenesc

Dorim o schimbare pe care o puteti realiza, d-le primar

Ziarul de Vrancea
22 sep 2008 875 vizualizări
scrisoare catre primarul Decebal Bacinschi

"Am urmarit cu interes declaratiile dumneavoastra facute pe postul de televiziune Atlas din data de 11 sept. a.c. in care afirmati ca aveti grija de ciinii comunitari. Ca si in alte dati, realitatea va contrazice. La padocul de la Golesti, de trei luni, zilnic se string aproape cite zece ciini. Ar fi trebuit sa existe acolo sute de ciini. Este vorba de ciini in marea lor majoritate sanatosi, ingrijiti si hraniti de oameni cu suflet. Sub pretextul ca toti sint bolnavi, ii omoriti. In complicitate cu medicul veterinar, pe ascuns, ciinii sint declarati bolnavi si omoriti fara mila. D-le primar, cu televiziunea de fata, s-au scos ciini vii din rindul celor morti. E adevarat? La padocul dumneavoastra ciinii se maninca intre ei de foame. Unde ajunge mincarea lor? Persoane care au avut ciini cu carnet de sanatate s-au dus sa-i revendice si nu i-au gasit. Ciinii au fost luati de sub ochii lor. Ce aveti de zis? Sfidindu-se legea se invoca rabie, reclamatii, agresivitate si, atunci, cu cruzime, ii omoriti.


Educam sadismul si nu dragostea la copii


D-le primar, iata un model de educatie pe care-l oferiti: citiva copii se jucau «de-a hingherii». Aveau doi catelusi pe care-i chinuiau scotindu-le ochii. Catelusii fusesera prinsi cu niste sfori. Iata cum educam la copii sadismul, rautatea si nu dragostea pentru animale. De ce nu-i invitati pe cei de la Protectia Animalelor sa vada realitatea? Cred ca aceasta este modalitatea legala prin care puteti sa declarati ca respectati legea. Pe plan national nu se omoara ciinii, d-le primar. Dumneavoastra va incadrati printre putinele orase din tara care nu respecta legea. De ce nu luati drept model alte orase in care ciinii nu sint omoriti, ci castrati si sterilizati? Sinteti impacat cu ceea ce faceti? Daca tot va considerati un primar asa de capabil, cum se face ca, intr-un oras asa mic ca Focsaniul, nu ati fost in stare sa rezolvati problema ciinilor comunitari timp de 13 ani, in timp ce in orase ca Pitesti, Oradea, Galati, Iasi, Cernavoda, etc., primarii au reusit sa rezolve aceasta situatie prin castrare si sterilizare, colaborare cu O.N.G.-uri sau prin atragere de fonduri din strainatate? Dumneavoastra nu ati acceptat nici macar sterilizarea si castrarea gratuita oferita de Wier-Pfoten.


Aveti curaj?


Doctorul Paul Alexandru a scris o carte documentata stiintific prin care a demonstrat ca uciderea ciinilor maidanezi determina inmultirea acestora si cresterea agresivitatii. In concluzie, dumneavoastra doriti inmultirea lor si cheltuirea banilor publici inutil pe hingheri si un padoc la Golesti, nefunctional, de care intr-o buna zi veti da socoteala. D-le primar, treziti-va macar in ceasul 12-lea, nu de dragul ciinilor, ci tocmai pentru ca ii uriti si pretindeti ca va pasa de cetatenii orasului. Dati macar dovada de barbatie si capacitate decizionala. Aplicati masurile civilizate: stringere, castrare, sterilizare si eliberare in teritoriu pina ce acestia vor muri de moarte naturala. Decit sa platiti sase hingheri care omoara bestial in fata copiilor bietele animale, mai bine platiti sase veterinari care sa castraze, sa sterilizeze. Cit de simplu ar fi. Aveti curaj? Nu dorim sa ramineti in memoria noastra un anacronic, un ucigas de ciini. Dorim o schimbare pe care o puteti realiza."


O iubitoare de animale care se teme de hingheri


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.