Jurnalism cetatenesc

Vreau sa am o medie buna la bacalaureat

Ramona Nicolae
4 iul 2008 1507 vizualizări
ieri a fost ultima proba de bacalaureat, la alegere

Examenul de bacalaureat s-a incheiat, emotiile sint la final, dar nu au trecut in totalitate deoarece notele finale se afla in cursul zilei de miine. In judetul nostru, aproape 3.000 de tineri, dar si peste 120 de candidati din seriile anterioare au sustinut acest examen de "maturitate". Multi dintre ei doresc o medie mare, atit pentru prestigiu, pentru familie, dar si pentru intrarea la facultate, acolo unde ea are o anumita pondere la admitere. Cu ce impresii termina elevii acest examen de bacalaureat puteti citi in rindurile urmatoare:


George Bretcan, 19 ani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici", Panciu


"La probele orale am luat note bune, dar pot spune ca am avut si emotii, chiar daca nu multe, dar asa este la orice examen. Nu mi s-a parut foarte greu, dar nici foarte accesibil, ci un nivel mediu de dificultate, cum poate ar trebui sa aiba bacalaureatul. Trebuie sa dai o proba a cunostintelor pe care le-ai acumulat sau nu in cei patru ani de liceu. Ultima proba am sustinut-o la geografie. Am ales-o in detrimentul sportului, deoarece imi este utila in viata de zi cu zi. Pina simbata cind vad rezultatele finale mai am emotii. Doresc sa urmez facultatea de istorie, mai ales ca am terminat un profil uman, filologie "" limbi straine."


Oana Petrea, 19 ani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici", Panciu


"Ultima proba a fost la sport, dar pot spune ca au trecut emotiile, chiar daca nu stiu toate notele. Ce a fost mai greu a trecut. A fost bine pina acum si speram ca pina la sfirsit. Nu am intimpinat dificultati prea mari, dar nici usor nu pot spune ca a fost. Asteptam cu nerabdare notele care se vor afisa miine. Am dat scris la romana, matematica, informatica, iar la franceza oral. Am trecut de franceza, chiar daca a fost o comisie mai dificila. Luat in general, examenul de bacalaureat mi s-a parut acceptabil, si este un examen de maturitate cum se spune. Cred ca asa cum are loc acum bacalaureatul este bine si poate ramine asa. Voi da la ASE, in Bucuresti."


Daniel Stanciu, 19 ani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici", Panciu


"Urmeaza sa sustin proba la sport, asa ca emotii mai am. Sa speram ca va fi bine in final, cu media generala, cind o vom afla simbata. Un alt examen oral a fost la engleza, dar a fost mai usor deoarece am avut o comisie mai buna decit la franceza. Voi merge mai departe la subofiteri la Cimpina."


Corina Popa, 19 ani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici", Panciu


"Variantele de examen la toate materiile mi s-au parut oarecum dificile, depinde insa si de inclinatiile fiecarui elev in parte. Daca mie imi place romana si ma descurc, normal sa-mi para dificil la matematica. Nu pot spune acum cit de bine am terminat acest examen de bacalaureat, deoarece nu stiu notele la probele scrise, dar stiu cit am facut si ma astept la o medie buna. Cele mai mari emotii le-am avut azi, deoarece am avut oral la economie si apoi la matematica. Doresc sa urmez facultatea de drept din Bucuresti, deoarece este visul meu din copilarie sa intru in magistratura."


Marius Desaga, 19 ani, Grupul Scolar Constructii Montaj, Focsani


"Ultima proba de examen a fost la sport si mi s-a parut potrivita ca dificultate. Dar cam grea pentru fete, si mai usoara pentru baieti, chiar daca au fost ceruti timpi diferiti. In afara de romana si matematica, unde a fost mai greu, am avut examen la desen tehnic si engleza oral. Au fost probe acceptabile si ma astept la o medie buna, peste opt. Ma gindesc sa urmez facultatea de management sau constructii, oricum ceva asemanator ramurii liceului absolvit. Am terminat desen tehnic in cadrul liceului de constructii. Am terminat un profil care ne-a obligat sa ne pregatim la multe materii si din acest motiv am ales sportul. Vreau sa am o medie buna, in primul rind pentru mine, apoi pentru parintii mei."


Florina Avram, 18 ani, Grupul Scolar Constructii Montaj, Focsani


"Am avut ultima proba la sport si pot spune ca a fost stresant. Am avut emotii chiar daca am preferat proba in detrimentul altor materii la care trebuia sa invat. Nu-mi pare rau de alegererea mea, mai ales ca imi place in aer liber si, oricum m-am pregatit, m-am antrenat multe ore pentru acest examen. Totusi, bacalaureatul are un mod de alegere a materiilor de examen foarte ciudat, tinind cont de profilul fiecarui liceu. Nu ne multumim doar cu o medie de trecere, dorim ca ea sa fie cit mai mare. Poate fi luata in considerare si la admitere, depinde unde doresti sa mergi. Eu m-am gindit sa urmez facultatea de comunicare si relatii publice, dar nu stiu ce oras inca, mai intii sa-mi vad diploma de bacalaureat in mina."


Larisa Ghindar, 19 ani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici", Panciu


"Am dat ultima proba de bacalaureat la sport, dar mi-a fost teama si aici, deoarece tot examen este. Din toate probele de pina acum, la matematica am avut emotii, deoarece trebuie sa vad simbata daca imi puncteaza doua exercitii, pe care nu sint sigura. In rest, la celelalte materii m-am descurcat bine. Bacalaureatul este un examen important, dar poate fi schimbat ceva in modul de examinare al comisiilor. In afara de romana si matematica am mai avut probe la biologie si franceza, dar m-am descurcat bine. Doresc sa urmez mai departe psihologia la Iasi."


Eliza Banita, 18 ani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici", Panciu


"Ultima proba la examenul de bacalaureat a fost la sport, dar a fost destul de greu. Nu m-am pregatit pentru el prea mult, dar sper sa iau o nota buna. In general, la toate probele de examen m-am descurcat bine, mi s-au parut mai usoare probele scrise. La cele orale emotiile sint cele mai mari, deoarece trebuie sa fii foarte atent la ceea ce spui, sa nu ai emotii. Tot examenul de bacalaureat cred ca este mai dificil la noi in tara deoarece ne solicita mult mai mult. Eu vreau sa studiez limbi straine mai departe si ma ajuta examenul de engleza de la bacalaureat, dar in rest nu-mi trebuie matematica, de exemplu."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.