Jurnalism cetatenesc

Cind dansez uit de tot ceea ce nu este bine

Ramona Nicolae
1 iul 2008 1582 vizualizări
copiii, de la cei mai mici la cei mai mari, au participat la Festivalul International de Dans "Ritm 2008"

Ieri, la Sala Sporturilor din Focsani a avut loc a IX-a editie a Festivalului International de Dans al Copiilor "Ritm 2008". Au participat mai multe trupe si grupuri de copii, de toate virstele, de la cei mai mici la cei mai mari, atit din tara, cit si din strainatate, mai exact din Bulgaria si Rep. Moldova. Costumatii diverse, de la clasice la moderne, muzica pentru aproape toate gusturile, iar veselie si bunadispozitie la tot pasul. Aceasta a fost atmosfera pe parcursul orelor de concurs. Am stat de vorba cu citiva dintre participanti despre ce inseamna dansul, in general, dar mai ales pentru ei. Raspunsurile lor le puteti citi in rindurile urmatoare:


Cristina Blana, 18 ani, clasa a XII-a, Focsani


"Eu dansez de 13 ani, de la virsta de 5 ani si de la doamna profesoara Diana Tanase am invatat care este dreapta, stinga. O apreciez foarte mult ca a reusit sa ajunga pina aici, cit si pentru ajutorul de pina acum. Am participat la toate editiile acestui concurs, dar si la altele din tara. Intotdeauna am obtinut locul I, rar am luat doar II. Ne-am dat mereu silinta sa cistigam aceste premii si sa avem constumatii cit mai frumoase. Am fost noua fete in trupa, dar acum am ramas doar cinci, deoarece au plecat la facultate intre timp. Si eu voi trece in ultimul an de liceu, dupa care voi merge la Bucuresti la facultate, dar voi continua si cu dansul, in secundar."


Maria Bilea, 17 ani, clasa a XI-a, Oltenita, jud. Calarasi


"Am inceput sa dansez de la virsta de 3 ani cu mama mea, care este profesoara de dans. Probabil ca si din acest motiv dansez, dar imi si place foarte mult. Fac parte din trupa Alizee, din Oltenita, unde sintem multe fete. Mai departe mi-ar placea sa fac tot dansuri, poate sa devin profesoara de dans, coregraf, dar ma gindesc sa urmez si o facultate pentru a avea o meserie, iar dansurile sa le fac ca un hobby. Dansul ma binedispune, ma inveseleste si dansez tot timpul in casa. La concursuri in afara judetului nostru participam de anul trecut. In Oltenita este festivalul «Dunarea Albastra», ajuns la a zecea editie, iar aici este a treia oara cind venim. Am plecat numai cu premiul I, la grupa noastra de virsta."


Ana Giurgea, 11 ani, clasa a VI-a, sat Pitulusa, com. Brosteni


"Eu am inceput sa dansez de acum un an si imi place mult. Sint la centrul de zi «Danut», unde am fost selectata de doamna profesoara. Am mai fost la concursuri pina la acesta, la vreo trei. Cind dansez ma binedispun si ma inveselesc. Chiar dansez singura prin casa. Mi-ar placea sa continui cu dansul, sa fac si peste mai multi ani asa ceva. Vom pleca la Navodari, in vacanta la mare si abia astept."


Ionela Nan, clasa a IV-a, sat Pitulusa, com. Brosteni


"Eu sint la primul concurs de dansuri, deoarece fac acest lucru de citeva luni. Am putine emotii inainte de a intra in concurs, dar le voi invinge repede. Imi place mult sa dansez, iar parintilor le place ceea ce fac. Vreau sa ajung cu dansul foarte departe, poate sa fiu chiar profesoara de dansuri, deoarece este tare frumos. Imi doresc un premiu la acest concurs si asta ma va ambitiona si mai mult."


Diana Elena Sbirciog, 8 ani, clasa a II-a, sat Pitulusa, com. Brosteni


"Am inceput sa dansez in urma cu citeva luni, de cind a venit doamna profesoara la centrul nostru. Imi place tare mult sa dansez si vreau sa fac acest lucru cit mai mult timp. La concursuri de dans nu am mai participat, ci doar la unele de moda, aici in oras. Deocamdata nu mai am prezentari, dar le voi continua cind vor incepe iarasi. Imi place acest concurs de dansuri si vreau sa mai particip. Mama si tata ma lasa sa fac asa ceva, mai ales daca iau si premii, deoarece vreau sa iau cit mai multe si sa le adun. Dupa acest concurs vom pleca la mare si abia astept."


Alexandra Stanciu, 10 ani, clasa a IV-a, mun. Braila


"Este prima data cind vin la acest concurs de dansuri, dar am mai participat la altul, in Braila, unde am obtinut premiul intii. A fost un concurs doar cu participanti din judetul nostru. Imi place mult sa dansez si chiar vreau sa continui cit mai mult si pe viitor. Nu am avut emotii la acest concurs international. Mie imi place sa dansez, dar si sa invat pentru la scoala."


Andra Vladut, 18 ani, clasa a XII-a, mun. Tulcea


"Dansez de patru ani, dar cu aceasta trupa, «Euroritm», din 2007. Apartinem de Palatul Copiilor Tulcea, care ne-a ajutat foarte mult si avem si un coregraf. Am participat la foarte multe concursuri pina acum, iar la Focsani sintem pentru a doua oara. Anul trecut am obtinut toate cele trei locuri I. Vreau sa urmez coregrafia mai departe si sa fac asa ceva pe viitor, deoarece sint pasionata de dans si dau totul cind sint pe scena, dar si pentru toate oportunitatile care sint acum cu aceasta meserie. Cind dansez uit de tot ceea ce nu este bine in jurul meu si am impresia ca totul este posibil. Ma simt mult mai bine asa, ma dezvolt fizic, intelectual, ma ajuta foarte mult in viata de zi cu zi. Prefer sa dansez decit sa merg in baruri sau alte localuri."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.