Jurnalism cetatenesc

Am votat in turul doi, chiar daca nu vroiam sa merg

Ramona Nicolae
17 iun 2008 604 vizualizări
locuitorii din mediul rural au fost mai harnici decit orasenii la alegerea primarilor, in turul doi

Alegerile au trecut, chiar daca au fost nenumarate probleme in toata tara, in unele localitati rezultatele lor fiind anulate din primul tur. Dintre toate nemultumirilor insa, cea mai importanta ar fi aceea a unei prezente scazute la urne a alegatorilor. Motivele pentru care lumea nu mai doreste sa voteze pot fi diverse, de la indiferenta pina la o lehamite de clasa politica si de promisiunile electorale, care sint uitate cu fiecare zi care trece. In cel de-al doilea tur al alegerilor, prezenta la urne in judet a fost de 49,32%, mai scazuta decit la primul tur, din 1 iunie, cind a fost de 54,60%. Fata de locuitorii oraselor vrincene, satenii au fost mai harnici si mai dornici sa-si exprime votul. Care este parerea locuitorilor din mediul rural despre aceste alegeri, puteti citi in rindurile urmatoare:


Maricela Paroiu, 59 ani, com. Poiana Cristei


"Am votat doar pe 1 iunie, deoarece primarul a iesit din primul tur. Au fost doar doi candidati in aceasta campanie si probabil din acest motiv a fost mai usor si nu a mai fost nevoie de inca un tur. La noi in comuna, cind s-a votat in urma cu doua saptamini, nu au fost probleme sau vreun scandal, dar nici in campanie nu s-a intimplat nimic rau, sau cel putin nu am auzit eu. Dupa parerea mea, ambii candidati au fost buni, asa ca poate a iesit cel mai bun dintre ei. Si eu am votat tot cu el."


Florin Balan, 19 ani, com. Bordesti


"In comuna noastra au fost alegeri de doua ori, deoarece primarul nu a iesit din primul tur. Eu am votat si in urma cu doua saptamini si acum, duminica. Cred ca cel cu care am votat si care a si cistigat de altfel este bun, odata ce lumea l-a ales. Oricum, a fost o schimbare, deoarece nu a mai iesit tot primarul de pina acum. Multa lume si-a dorit acest lucru."


Stefan Anton, 65 ani, sat Bordeasca, com. Tataranu


"Nu au fost certuri sau alte probleme deosebite la aceste alegeri, si de altfel niciodata pina acum nu s-a intimplat nimic. Am votat mereu cu speranta sa se mai schimbe ceva, dar parca sintem poluati, in continuare nu putem face nimic ca sa se mai schimbe ceva, nici nu stiu cum sa mai zic. Din pacate, nici cu aceste alegeri nu s-a schimbat nimic la noi. Stiu sa o duca ei bine si atit. In comuna noastra a iesit un primar pesedist si doream o schimbare, dar nu s-a putut din pacate."


Adriana Cioarec, 24 ani, com. Virtescoiu


"Am votat acum in turul doi, chiar daca nu vroiam sa merg. Am avut doua tururi de alegeri, dar la primul nu am fost. Nici acum nu doream sa merg, dar am zis ca nu este bine si astfel am votat pina la urma. Ma gindeam ca si cu votul meu, si fara el, tot n-o sa se intimple nimic. Oricum, niciodata nu se va schimba nimic pentru a putea fi bine si pentru noi. Tot ei o sa iasa mereu si tot pentru ei se lupta. Eu am votat cu cel care nu a cistigat. Am dorit sa se schimbe ceva, dar nu a fost sa fie. Nu sint totusi dezamagita ca nu a iesit el, asta e."


Nicoleta Rauta, 23 ani, com. Virtescoiu


"La noi au fost doua tururi de scrutin, iar eu am votat la ambele. Votul meu din acest an a fost diferit ca pina acum, adica a fost unul in functie de persoana, nu de partid. Nu am dorit sa mai tinem cont de partidul din care face parte candidatul, ci am vrut sa luam mai mult in considerare persoana, omul care candideaza. Si nu numai eu am gindit asa, ci majoritatea oamenilor. Lumea nu a fost dezamagita ca nu a iesit candidatul pentru care au votat, dar spera pe viitor. Peste patru ani, nu se stie ce va fi."


D. Tandara, 68 ani, sat Lacu Baban, com. Gura Calitei


"Nu au fost nici un fel de probleme la alegeri, mereu a fost liniste. Au fost si la noi doua tururi de scrutin si am votat de fiecare data, deoarece asa trebuie. A iesit tot primarul care a fost pina acum si astfel este la al doilea mandat. Este din satul meu si satenii au fost multumiti de ceea ce a facut pina acum. A ajutat mult comunitatea noastra si este un om bun. Datorita lui avem apa curenta in casele noastre, a asfaltat multe drumuri, vrea sa ne faca soseaua si vrea sa aduca chiar un cadru medical in sat, deoarece ne este greu sa parcurgem cinci kilometri pina in comuna atunci cind avem nevoie de ceva."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.