Jurnalism cetatenesc

Inotul este un sport care dezvolta frumos corpul

Ramona Nicolae
13 iun 2008 979 vizualizări
tinerii si nu numai asteapta sa apara intr-o zi, dar nu tocmai indepartata, un bazin de inot si la Focsani

Ce ar lipsi focsanenilor? Pentru cei mai multi dintre ei, de la cele necesare de zi cu zi, pina la o zona in care isi pot petrece timpul liber. Pentru ca vara este abia la inceput, cei mai multi tineri si adulti se gindesc deja la plaja, la soare si la balaceala in apa. Vedem cum alte orase ale tarii ofera locuitorilor de toate virstele bazine de inot la standarde europene. Poate unii dintre parinti doresc ca cei mici sa ia contact cu apa de la cele mai mici virste, mai ales ca acest sport dezvolta armonios corpul si este si vital in anumite circumstante. Daca isi doresc vrincenii sa aiba un strand care sa ofere conditii optime pentru inot puteti citi in rindurile urmatoare:


Daniela Ion, 27 ani, Focsani


"Am un copil, dar nu m-am gindit pina acum sa-l dau la inot. Este si prea mic acum, poate cind va creste. Imi este teama, deoarece nici eu nu stiu sa inot si nu as putea sa-l ajut. Este acea teama de apa pe care o am. Cind este mai mare, daca ii va placea si va dori, probabil ca va merge la inot sau la oricare alt sport. Nu am nimic impotriva sportului, in general. Inotul dezvolta frumos corpul si intr-un mod armonios. Nu avem din pacate in oras bazine care sa fie speciale pentru copii, nu sa fie la un loc cu adultii sau cu alti copii mai mari. Speram ca pe viitor sa apara un strand care sa aiba instructori, personal pregatit care sa aiba grija de copii si sa-i asiste. Copilul meu va face sportul care-i va placea, cind va fi mai mare."


Roxana Tutoveanu, 24 ani, Focsani


"Nu pot spune ca m-am gindit inca ce sport sa faca copilul meu, deoarece este foarte mic acum. Vreau insa sa practice sportul care-i va placea. Copilul meu nu merge inca in picioare si nu m-am gindit sa-l dau la vreun sport, cu atit mai putin la inot. Este un sport frumos, care este si util, dar si dezvolta corpul foarte frumos."


Nicoleta Prodan, 57 ani, pensionar, Focsani


"Mi-ar placea ca nepotelul meu sa mearga la inot, aici, in oras. El stie putin sa inoate, dar atit cit a putut invata la mare, cu colacul, cind pleaca cu parintii. Ar trebui sa fie amenajat un bazin, asa cum ar trebui, in conditii maxime de igiena, cu instructori si cu personal care sa se ocupe de toata lumea, in special de cei care invata sa inoate sau de cei mici. Nu mai avem nimic in acest oras, dar ne dorim sa avem un strand utilat cu tot ceea ce trebuie. Inotul este un sport care dezvolta frumos corpul si-l fortifica, dar este in anumite conditii si vital."


Daniela Borcea, 17 ani, eleva, Focsani


"Nu stiu ce bazine sau stranduri sint in Focsani, dar de altfel nici nu stiu sa inot. Mi-ar placea, dar nu stiu unde as putea sa invat. Nu am facut nici un alt sport in afara de orele de educatie fizica, unde am practicat mai mult voleiul. Imi place in apa, dar imi este teama in acelasi timp de ea, deoarece nu stiu sa inot. Poate pe viitor vom avea un bazin de inot, unde cei doritori pot chiar invata sa inoate."


Anca Marin, 18 ani, eleva, Focsani


"Nu stiu deloc sa inot si nici sa existe vreun strand in Focsani unde as putea invata. Mi-ar placea insa, dar din pacate nu am unde merge. In afara de sportul pe care-l facem la scoala, nu am practicat niciodata in timpul liber altceva. Mi-ar placea sa stiu sa inot, dar acum imi este teama de apa, tocmai din acest motiv. Sper ca si in oras sa fie amenajat un bazin de inot, dar si cineva care sa ajute pe cei care nu stiu sa inoate."


Maria Pufulete, 28 ani, Focsani


"Avind un copil mic, m-am gindit de multe ori ca mi-ar placea sa inoate, sau sa faca un alt sport. Dar unde in Focsani?"¦ Ca nu prea este nimic. Chiar daca este mic, il puteam da la un bazin de inot unde sa fie instructori care sa-l asiste, chiar daca si eu stiu sa inot. Este necesar si poate asa ar fi normal, sa avem un bazin, un centru unde lumea sa mearga sa inoate, dar si copiii sa fie asistati de personal instruit. Acestia sa-i poata ajuta pe cei care nu stiu sa inoate, dar doresc sa invete. Speram sa apara la un moment dat asa ceva si la noi in oras."


Daniel Pufulete, 28 ani, Focsani


"Mi-ar placea sa faca un sport copilul meu, poate in special inotul, ca lui ii place foarte mult apa. Eu stiu sa inot si nu-mi este teama sa-l las in apa, dar intr-un loc unde sa fie instructori, pentru a fi asistat. Este necesar sa existe si in orasul nostru un bazin care sa ofere toate conditiile, pentru toata lumea, de la cei mai mici pina la cei mai mari. Trebuie sa existe instructori pentru copiii de toate virstele, dar si pentru cei mari care doresc sa invete sa inoate. Sper sa apara intr-o zi un asemenea centru si in orasul nostru."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 1 ora, 2 minute, 2 secunde
as dori sa stiu numai daca se poate in afara de sud si cel de la mandresti un alt strand piscina functionabile unde se mai gaseste in focsani
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.