Jurnalism cetatenesc

Scena este o experienta minunata, din care te formezi ca om!

Ramona Nicolae
7 iun 2008 753 vizualizări
ieri s-a incheiat a XXVI-a editie a STEV-ului

In cursul zilei de ieri, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" s-au acordat premiile liceelor care au prezentat piese de teatru in aceasta stagiune teatrala. Dupa doua zile pline cu spectacole, juriul a acordat multe premii, toate primite cu foarte multe emotii si chiar lacrimi de catre tinerii actori elevi vrinceni. Cu ce impresii au ramas citiva dintre premiantii acestei stagiuni puteti citi in rindurile urmatoare:


Adrian Culita, 18 ani, clasa a XI-a, Grupul Scolar de Industrie Usoara, Focsani


"La STEV am obtinut premiul trei cu liceul si a fost o surpriza placuta pentru mine. As mai participa si anul viitor, chiar daca voi avea bacalaureatul si acesta ar putea fi un impediment. Acest premiu ne motiveaza foarte mult, chiar daca anul trecut am luat locul doi. Speram ca la anul sa luam premiul intii. La acest festival am ajuns in urma unei preselectii. Am avut unele emotii dar, odata cu urcarea pe scena, mi le-am depasit. As urma actoria, si chiar am o colega care ar dori sa faca acelasi lucru."


Violeta Mocanu, 18 ani, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Focsani


"Am obtinut la STEV premiul pentru cea mai buna interpretare feminina. Sint foarte emotionata, chiar daca sint la a treia participare, dar este primul premiu individual, pe linga cele obtinute cu liceul. Sint in dubiu daca sa urmez o cariera pe scena, chiar daca juriul mi-a spus ca ma asteapta sa vorbim despre asta. Mai am timp un an de zile sa ma gindesc. Sigur nu ma vor lasa directorii sa nu particip si anul viitor la festival, asa ca voi fi aici. Imi place foarte mult scena si nu obosesc sa joc teatru. Am ajuns pe scena din intimplare, in urma unei preselectii. Anul viitor le voi face pe amindoua, bacalaureatul si STEV-ul."


Alin Calin, 18 ani, clasa a XII-a, Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Focsani


"Nu sint la prima urcare pe scena, de fapt de mult timp fac acest lucru, din scoala generala si am studiat teatrul mai serios cu domnul Sorin George Rusu. Nu voi urma insa actoria, chiar daca imi place teatrul foarte mult, ci o voi face in paralel, ca un hobby. Nu m-as vedea facind doar teatru. Mi-ar placea sa am o slujba permanenta, iar in timpul liber sa urc pe scena, sa fac ceea ce-mi place. Am mai fost nominalizat si in anii trecuti, dar anul acesta am obtinut premiul de interpretare masculina si locul doi cu liceul. Din pacate nu mai pot participa anul viitor, terminind liceul acum, motiv pentru care am plins teribil de mult. Dar voi face tot posibilul sa fiu prezent in sala, deoarece este o experienta minunata, din care inveti multe si te formezi ca om."


Ana Maria Stochici, 17 ani, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Focsani


"Mi-au dat lacrimile pe scena si sint foarte emotionata pentru premiul obtinut astazi, cel de interpretare feminina. Sint la prima participare la STEV, chiar daca mi-am dorit din primul an de liceu, dar aflam mereu dupa ce preselectiile se terminau. Cred ca anul acesta am obtinut cit si pentru ceilalti ani in care nu am participat. Emotiile, bucuriile, aplauzele ramin si pentru ele trebuie sa ne dedicam scenei, asa ne-a spus George Nastase. Mi-am facut foarte multi prieteni in acest festival si e ceva deosebit. Voi incerca si anul viitor aceasta experienta a teatrului si imi pare rau ca am pierdut anii din urma. Premiul obtinut ma motiveaza foarte mult si m-a indemnat sa ma gindesc serios ca poate acesta este drumul meu in viata. Familia crede ca este doar un hobby, chiar daca stiu ca am avut talent de mica. Ma voi consulta si cu ei, dar daca eu asta imi doresc, actoria, nu va exista cale de intoarcere."


Adrian Sorin Balan, 17 ani, clasa a X-a, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Focsani


"Este prima mea participare la STEV si am obtinut premiul pentru interpretare masculina. Am participat la preselectie in urma careia am ajuns pe scena. In tot acest timp am primit incurajari din toate partile. Voi mai incerca cu siguranta aceasta experienta, pina in ultimul an de liceu. Pe viitor, nu as putea spune ca voi urma actoria, dar premiul ma face sa ma gindesc si la aceasta varianta."


Gabriel Gindea, 17 ani, clasa a X-a, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Focsani


"Sint la a doua experinta in cadrul STEV. Anul trecut am obtinut locul trei, iar acum premiul intii cu liceul, iar eu, premiul de interpretare. Voi mai incerca si in anii urmatori, pina termin liceul. Este prea devreme sa ma gindesc la o cariera in acest domeniu, dar nu ar strica sa o urmez. Sint multi tineri care trebuie sa incerce aceasta experienta a STEV-ului si sigur vor descoperi ca au talent. Acest premiu si cuvintele pe care le-am primit sint o incurajare puternica pentru mine. Speram ca si in anii urmatori sa fie la fel de bine."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.