Jurnalism cetatenesc

Sa facem o natura mai frumoasa

Ramona Nicolae
6 iun 2008 761 vizualizări
Ziua Mondiala a Mediului a fost marcata in Focsani si prin stingerea luminii in zona centrala timp de ora

Ieri, de Ziua Mondiala a Mediului, Primaria Municipiului Focsani a organizat citeva evenimente eco, printre care, cea mai interesanta a fost cea in care timp de ora, intre 21.30 "" 22.30, in zona Piata Unirii "" Gradina Publica iluminatul public s-a oprit. Inspectorii de mediu au facut un apel la populatie sa faca acelasi lucru acasa, ca un respect fata de mediul inconjurator. Marcarea acestei zile ar trebui sa reprezinte pentru fiecare dintre noi un indemn pentru a ne implica in cit mai multe probleme care au un impact negativ asupra naturii, dar si a noastra, a tururor. Citi dintre vrinceni au stiut ca ieri a fost Ziua Mondiala a Mediului si ce au facut ei pentru a o marca in vreun fel puteti citi in rindurile urmatoare:


Ana C., 14 ani, clasa a VII-a, Jaristea


"Stiu ca ieri a fost Ziua Mondiala a Mediului. De fapt am auzit de la cineva din scoala. Nu am avut nici un fel de manifestari in cadrul scolii pentru a marca aceasta zi. Nu stiam ca in aceasta zi, in centrul Focsaniului, luminile s-au stins pentru o ora. Acasa mi s-ar parea cam mult timp sa nu aprind lumina o ora, dar pentru citeva minute, de exemplu, as putea. Stiu ca a mai fost o astfel de iniTiativa in toamna, cind s-au mai stins luminile peste tot in lume, pentru o ora. Poate ar fi fost binevenite si la noi in oras, la scoala, activitati de stringere a gunoaielor din diverse locuri sau parcuri."


Irina Radulescu, 13 ani, clasa a VII-a, Gugesti


"Ieri a fost Ziua Mondiala a Mediului, dar nu am vazut nici un fel de manifestare prin care aceasta sa fie sarbatorita. Nu stiam ca in centrul municipiului se vor stinge luminile timp de ora, dar am mai auzit de ceva asemanator in toamna. Daca ar fi fost si la noi in oras activitati de stringere a gunoaielor, unde sa mergem ca voluntari, de exemplu, m-as fi inscris cu siguranta. Asa cum au facut elevii din Adjud, care au strins toate mizeriile de pe Siret. Sint binevenite aceste actiuni, prin care facem o natura mai frumoasa."


Cristina Popirtac, 14 ani, clasa a VII-a, Golesti


"De Ziua Mondiala a Mediului nu s-a organizat nici o activitate la noi la scoala sau in oras. De exemplu, era binevenita o actiune de colectare a gunoaielor din diverse locuri, asa cum a fost la Adjud, pe malul Siretului, unde au participat multi copii. As fi mers si eu la o asemenea activitate, ca voluntar poate. Stiu ca si in toamna a mai fost o actiune de stingere a luminilor peste tot in lume, tot cu scopul de a proteja mediul. Cred ca sint binevenite aceste activitaTi prin care curatam mediul inconjurator si il protejam."


Andreea Lupu, 14 ani, clasa a VII-a, Focsani


"La noi la scoala nu a fost nici o manifestare cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, dar nici prin oras nu am vazut sau auzit nimic. De fapt, mi s-a spus ca se vor stinge luminile timp de ora in centrul orasului si ca am putea face si noi, toti ceilalti, acelasi lucru acasa. Poate nu timp de ora, dar citeva minute este posibil. Nu stiam ca unii elevi din Adjud sau chiar Focsani au strins gunoaie de pe malul Siretului in aceste zile, dar consider ca este foarte bine. Trebuie sa ne invatam sa protejam mediul. As fi participat cu siguranta la o alta actiune similara."


Violeta Cuciuc, 16 ani, clasa a IX-a, Suraia


"Nu stiam ca ieri a fost Ziua Mondiala a Mediului. Asta poate si pentru ca la noi la scoala nu s-a organizat nimic cu acest prilej. Cu ani in urma am fost implicata in unele activitati scolare de stringere a gunoaielor de exemplu si, mergeam cu placere. Dar la liceu nu s-a mai organizat asa ceva sau altceva asemanator. Nu stiam ca in Focsani, in Piata Unirii, s-a stins lumina timp de ora pentru a marca aceasta zi. Trebuie sa protejam mediul, fiecare dintre noi, atit cit putem, deoarece este foarte important."


Iuliana Haimana, 17 ani, clasa a X-a, Suraia


"Nu am stiut ca ieri a fost Ziua Mondiala a Mediului. Cind eram in scoala generala, am aveam diverse activitati care marcau Ziua Mediului si a protejarii lui. Dar anul acesta, la liceu, nu s-a organizat nimic si nu am mai tinut minte aceasta zi. Am participat si la activitati de stringere a gunoaielor impreuna cu alti colegi sau voluntari. Nu am auzit ca in centrul orasului, in Piata Unirii si parc, s-a stins lumina timp de ora. Mediul inconjurator este foarte important si trebuie sa-l protejam, fiecare atit cit poate."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.