Jurnalism cetatenesc

Au talent si le sta bine pe scena

Ramona Nicolae
5 iun 2008 622 vizualizări
s-a dat startul intr-o noua competitie teatrala a liceelor vrincene

Ieri s-a dat startul la o noua editie, a XXVI-a, a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrinceni (STEV). Timp de trei zile, pina pe 6 iunie, sapte licee vor prezenta spectacolele lor pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". Liceenii se "bat" pentru trofeul acordat celei mai bune trupe de tineri actori amatori, dar si pentru premii individuale de interpretare. Dintre membrii juriului de anul acesta, face parte si Diana Lupescu, actrita si regizoare la Teatrul Nottara din Bucuresti. Cum privesc elevii vrinceni acest festival de teatru al tinerilor actori amatori puteti citi in rindurile urmatoare:


Violeta Miroiu, 17 ani, clasa a X-a, Gugesti


"Am mai fost si in anii trecuti la STEV, iar anul trecut, liceul nostru a luat locul doi. Si anul acesta sint doar o sustinatoare a colegilor mei, deoarece nu m-am implicat in acest proiect. Ceva curaj am, dar nu am incercat, poate si pentru ca nu m-a incurajat nimeni. Sint citeva colege care joaca anul acesta in piesa si doresc sa urmeze teatrul. Dupa parerea mea, au talent si le sta bine pe scena. Anul acesta poate obtinem premiul intii cu piesa pe care o avem si care imi place. Voi fi prezenta si anul viitor la STEV si, nu se stie, poate pe scena chiar."


Georgiana Luminita Platon, 17 ani, clasa a X-a, Obrejita


"La STEV nu am fost decit spectatoare, incurajindu-mi atit cit am putut colegii. Dar, cu alte ocazii, am participat la alte activitati artistice, de exemplu am recitat poezii de ziua lui Mihai Eminescu. Chiar asa, cu ceva experienta pe scena, nu am participat direct la STEV. Echipa de actori este in mare parte aceeasi cu cea de anul trecut, cu mici modificari. Mi-ar placea sa joc si eu intr-o piesa de teatru, deoarece am inclinatii spre asa ceva si poate nu e tirziu sa incerc. Am participat de altfel, la diferite concursuri si olimpiade pe tara, unde am recitat. STEV-ul ii ajuta pe elevii care doresc sa urmeze actoria pe viitor si este un inceput bun in acest drum."


Romina Titiriga, 17 ani, clasa a X-a, Tulnici


"Intotdeuna am participat ca spectator la STEV. Cu alte ocazii, in cadrul liceului, am fost implicata direct pe scena, dar la acest festival nu am participat, deoarece nu ne-a solicitat nimeni. Chiar daca as fi avut emotii, mi le-as fi putut stapini. Mi se pare un festival foarte bun, mai ales pentru tinerii care au talent si doresc sa mearga pe acest drum mai departe. Avem colegi talentati si le urez succes in continuare."


Diana Alexandra Nicoara, 18 ani, clasa a XII-a, Focsani


"Am fost spectoare la piesa de teatru a liceului nostru si mi-am sustinut colegii. A fost o comedie reusita care mi-a placut. Fiind in clasa a XII-a nu am avut cum sa particip la acest festival, poate daca eram in clasa a IX-a sau a X-a, da. Mi-ar fi placut sa fiu si eu pe scena, dar emotiile isi spuneau cuvintul si nu cred ca puteam face fata cu bine pina la capat. Cred ca ne putem mindri cu acest festival al tinerilor actori, pentru ca este unul reusit. Cind am fost in primii ani de liceu nu stiam prea bine ce reprezinta el , dar acum, cunoscind mai multe si urmarind spectacolele colegilor nostri, m-as implica direct in proiect. Colegii nostri de liceu, prin piesa pe care au avut-o, au dovedit ca au talent, ca si in alte editii de altfel. Unii cred ca ar putea urma aceasta cariera cu succes."


Madalina Georgiana Busuioc, 18 ani, clasa a XII-a, Focsani


"Am fost ieri la piesa de teatru a liceului nostru si mi-a placut mult. Colegii nostri au dovedit ca au talent, iar unii dintre ei, daca doresc, pot sa urmeze aceasta cariera cu succes. Liceenii vrinceni se pot mindri cu acest festival si cu tinerii care sint pe scena. Anul acesta termin liceul si nu am participat niciodata la STEV ca actor, ci doar ca spectator, pentru a-mi sustine colegii. In cazul meu, emotiile si-ar spune cuvintul."


Laura Labunt, 19 ani, clasa a XII-a, Focsani


"Mi-am sustinut ieri colegii in cadrul STEV-ului si mi-a placut ceea ce au pregatit si cum au jucat. Nu am participat niciodata la STEV in cei patru ani de liceu, pentru ca nu am fost interesata, chiar daca ocazii au existat. Nu neaparat din cauza emotiilor, dar nedorind sa urmez cursurile unei facultati de profil, nu am dorit sa ma implic. Cu acest festival ar trebui sa ne mindrim, deoarece este si singurul din tara, iar liceenii trebuie sa-si sustina mereu colegii de pe scena."


Simona Vasile, 18 ani, clasa a XII-a, Focsani


"Am participat ca spectatoare la STEV si am urmarit piesa pe care liceul nostru a pregatit-o. Unii au dovedit ca au talent, altii nu s-au descurcat atit de bine, dar nu este usor sa fii pe scena. Emotiile isi spun cuvintul. Nu a existat interes din partea mea pentru a participa ca actor la STEV, deoarece ocazii au fost, dar nu le-am acordat atentie. Ma gindesc ca poate cei care doresc sa urmeze actoria sint mai interesati de a participa la acest festival si se implica mai mult. Cred ca trebuie sa ne mindrim cu STEV-ul si sa fim mindri de colegii nostri."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.