Jurnalism cetatenesc

Am avut tot mentalitatea din anii din urma...

Ramona Nicolae
4 iun 2008 751 vizualizări
primul tur al alegerilor a trecut, dar ne putem face o parere despre culoarea politica a judetului nostru

Primul tur al alegerilor a trecut, este asteptat cel de al doilea, din 15 iunie. Cu toate acestea, in mare parte s-a configurat harta politica a judetului. Cu toate ca tot cele mai multe primarii au fost cistigate de PSD, PNL-ul a mai redus din diferenta. Fata de alegerile locale din 2004, cind acest partid a cistigat sase primarii, anul acesta liberalii au cistigat din primul tur inca sase, deci 12 in total, iar in tutul doi se mai bat cu inca 17 candidati de la alte partide. PD-L-ul a cistigat din prima o singura primarie, iar PSD-ul a scazut de la 50 de primarii la 28, statistica tot dupa primul tur de scrutin. Ce parere au alegatorii vrinceni despre aceste rezultate puteti citi in rindurile urmatoare:


Alexandru Ursu, 55 ani, invatator, com. Tulnici


"Eu nu sint din Focsani, ci din Tulnici, si nu stiu exact rezultatele la nivelul judetului. Sint foarte multumit de ceea ce a facut primarul nostru pina acum si, chiar daca este la a treia legislatura, merita sa fie in continuare. Este cel care a facut ceva la noi in comuna si daca o tine in ritmul asta poate sa aiba cit mai multe mandate. Dupa parerea mea, nu conteaza culoarea politica, ci omul. Totul este ca persoana aleasa sa doreasca sa fie gospodar. Primarul nostru a facut foarte multe pentru comunitate si din acest motiv oamenii l-au ales si in acest an pentru un nou mandat."


Greta Chirita, 47 ani, pensionar, com. Biliesti


"La noi in comuna este acelasi primar ca pina acum. Pot spune ca este bun acest rezultat si nu este o surpriza ca a fost ales din nou. Faptul ca tot Oprisan a iesit la presedintia Consiliului Judetean cred ca este bine. Pentru noi, oamenii simpli, nu stiu ce cistig aveam daca el era schimbat. Oricum, nu simtim mare lucru cu el la conducerea Consiliului Judetean. Avem probleme destule, dar nu am apelat niciodata la el sau la primarul nostru pentru a rezolva ceva din ele. Daca alegeam pe altii nu cred ca se schimba ceva in bine pentru noi, oamenii simpli. Nu sintem oameni de afaceri ca sa avem anumite avantaje in functie de respectivele conduceri si nici nu avem anumite interese pentru a ne merge mai bine. Noi ne luptam pentru fiecare zi de supravietuire si avem destule pe cap."


Alexandru Militaru, 65 ani, pensionar, Focsani


"Referitor la aceste rezultate la nivelul judetului, pot spune ca ceea ce-am gindit, aia a iesit. Nu mi-am dorit sa fie acesta rezultatul, dar cineva trebuia sa iasa. Votul meu a fost diferit de acest rezultat, dar cu toate acestea ma asteptam la el. Poate in turul doi la Primarie, pe ultima suta, sa fie o schimbare, pe care am auzit ca si-o doresc totusi multi."


Octavian Stroe, 62 ani, pensionar, Focsani


"Pot spune ca am ramas fara cuvinte fata de acest rezultat de la nivelul judetului. Ma gindesc ca s-au inceput lucrarile la Piata Unirii, dar nu cred ca le voi apuca eu terminate. Teoretic, vor dura un an si jumatate, dar practic pot dura si zece. Asta depinde de Oprisan. Cred ca va fi o schimbare in urma turului doi pentru Primaria Focsani. Este adevarat ca si Bacinschi a facut treaba, dar el este mic, altul conduce de fapt. Daca iese Trasculescu, sintem curiosi sa vedem cine va conduce orasul."


Grigore Ciorascu, 60 ani, pensionar, Focsani


"Scorul cu care a cistigat PSD-ul alegerile in judetul nostru mi s-a parut prea mare. Lumea totusi, dupa parerea mea, a avut o mentalitate din anii din urma daca a votat tot acest partid. Mai ales cei din mediul rural. Scorul a fost diferentiat totusi. M-a surprins cit a obtinut PNL-ul si PD-L-ul fata de PSD, care a obtinut un scor mare. Din cite am vorbit cu cei din jurul meu, toti spuneau ca ar fi binevenita o schimbare. Sa vedem acum, in turul doi ce va fi."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.