Jurnalism cetatenesc

«De la sa traim bine , la punem vrincenii pe primul loc »

Ziarul de Vrancea
27 mai 2008 892 vizualizări
armonizarea legislatiei nationale cu cea europeana si transpunerea ultimei in legislatia nationala sint de asemenea importante. Mai devreme sau mai tirziu, aplicarea legislatiei europene la nivel national este monitorizata si incalcarea ei atrage masuri dure de corectii financiare ¦ - Danuta Hubner, comisar european pentru dezvoltare regionala (Gindul - 22 martie 2007)

"Obligatiile de serviciu din primele luni ale anului 2008 mi-au oferit posibilitatea sa ajung si in comuna Ruginesti, din judetul Vrancea. Dupa mai multe deplasari, am ajuns la concluzia ca infrastructura creata in ultimii ani (retea de alimentare cu apa, retea de distributie a energiei electrice si o sosea asfaltata de cea mai buna calitate, care ajunge pina in padurea de la marginea satului Anghelesti) a creat conditii pentru investitii, care sa aduca locuri de munca pentru tinerii din comuna. Ma gindesc la locuri de munca in primul rind in industria alimentara si de prelucrare superioara a lemnului, dar si in «zona» de intretinere a retelei de alimentare cu apa si a retelei de distributie a energiei electrice. Comuna Ruginesti ofera materii prime de cea mai buna calitate pentru industria alimentara (fructe cultivate, fructe de padure, lapte, etc). Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului ar putea organiza deplasari in comuna, cu investitori potentiali, romani si straini care sa se convinga la fata locului de calitatea infrastructurii existente. S-ar putea organiza intilniri ale proprietarilor de gatere cu specialisti de la Facultatea de Silvicultura si de la Institutul de Cercetari pentru industrializarea lemnului de la Brasov, in care primii sa afle ca din lemn se poate face si mic mobilier, alte produse din categoria artizanat, nu numai scindura neuscata. De mentionat ca Ruginestiul se afla la numai 6 km de soseaua nationala E 85, una dintre cele mai bune din tara in acest moment si la circa 250 de km de Bucuresti. De ce nu s-ar crea in comuna Ruginesti, o «fabrica» de cascaval, fabrici de alte produse alimentare? Este nevoie insa de investitori seriosi, care cunosc meserie si care respecta legile nationale si comunitare.


Ce inseamna «punem vrincenii pe primul loc..»?


Trecind prin satul Anghelesti care face parte din comuna Ruginesti, am ramas stupefiat de ceea ce am vazut pe domeniul public din apropierea bisericii. In zona respectiva isi desfasoara activitatea un gater, al carui patron (patroni?) a/au furat pur si simplu domeniul public. Intre sediul gaterului si biserica, pe domeniul public, sint depozitate gramezi de materii prime (busteni) si de produse finite, din lemn, utilaje de transport in functiune. Daca mergeti in documentare, puteti asista la descarcarea pe domeniul public a bustenilor de mari dimensiuni in diametru si lungime, dupa care sint transportati in interiorul sediului firmei pentru prelucrare. Daca tinem seama de faptul ca pe domeniul public respectiv trec doua drumuri care se intersecteaza si ca pe aceste drumuri trec numerosi copii spre si de la scoala, adulti, din care multi batrini, spre si de la activitati agricole, trag un semnal de alarma si anunt existenta unui mare pericol de accidentare. Din «inventarul» patronului (patronilor?) de la gater face parte si o haita de ciini, care «patruleaza» permanent pe domeniul public, portile de la gater fiind deschise. Trebuie sa se faca ceva si cu acesti ciini, pentru a nu se repeta drama cu fetita sfisiata de la Constanta. Tinind seama de «pachetul» de legi nationale si comunitare pe care le incalca in prezent proprietarul (proprietarii?) gaterului, sint indeplinite toate conditiile pentru oprirea activitatii de catre organele competente de la judet pina la intrarea in legalitate. Deoarece Politia rurala de la Ruginesti nu a vazut, anunt Politia Rutiera si Inspectia in Constructii ca prin construirea unei cladiri cu acoperis albastru (se pare ca un magazin) care are un colt al cladirii chiar in intersectia de drumuri de pe domeniul public, fara nici o semnalizare, s-a creat o sursa de accidente rutiere, care trebuie eliminata rapid, pentru a se preveni pierderile de vieti omenesti si accidente grave. Inchei cu o intrebare pentru dl Marian Oprisan, liderul PSD din judetul Vrancea: Ce inseamna «punem vrincenii pe primul loc..»? Sloganul electoral este incomplet. Pe primul loc la ce? La nerespectarea legilor nationale si comunitare, la furtul domeniului public, la defrisarea padurilor? Ca alegator, percep acest slogan - promisiune ca facind parte din aceeasi «familie» cu «sa traiti bine!» de la alegerile parlamentare anterioare, cind domnul presedinte Basescu a uitat sa ne spuna cu ce surse sa traim bine."


Cu stima, Ion Gheorghe Vrinceanu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739406 zile, 2 ore, 49 minute, 17 secunde
Tinand cont de ,,calificarea''lui oprisan,aceea de sutz, din sloganul,,punem vrancenii pe primul loc,tragem concluzia ca vancenii sunt primii pe care marean vrea sa-i portofeleasca.Cum de altfel citeste integral
, acum 739406 zile, 2 ore, 49 minute, 17 secunde
Conform INS PSD pune vrancenii pe ultimul loc nu pe primul.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.