Jurnalism cetatenesc

Apa trebuie sa curga 24 de ore din 24

Ramona Nicolae
24 mai 2008 1479 vizualizări
astazi, locuitorii orasului Adjud vor putea afla care sint prioritatile viitorului primar

In cadrul proiectului nostru «Cautam primar. Rugam seriozitate si competenta» venim in sprijinul cetatenilor orasului Adjud care se confrunta cu o serie de probleme edilitare, dintre care cea mai importanta este cea a lipsei apei potabile. Ca si ceilalti locuitori din orasele judetului, ei spera o data la patru ani ca primarul nou ales va rezolva cit mai multe dintre nevoile lor. Candidatii la Primaria orasului Adjud si-au prezentat in rindurile urmatoare solutiile la problemele comunitatii lor. Intrebarea adresata de Ziarul de Vrancea este urmatoarea: Care sint principalele prioritati asupra carora trebuie sa se concentreze viitorul primar? Raspunsurile candidatilor le puteti citi in rindurile de mai jos:


Gheorghe Ivan, candidat PNL, sef alimentatie publica si turism


"In primul rind, la noi in oras apa trebuie sa curga 24 de ore din 24. Asta vor adjudenii. Apoi vor trebui facute locuri de joaca pentru copii, amenajarea parcului prin refacerea bancilor, aleilor, spatiilor verzi, iar in oras refecerea trotuarelor, strazilor si asfaltarea drumurilor. Ne-am propus sa terminam si construirea sediului Primariei, deoarece este o lucrare inceputa, dar lasata in paragina. Este necesara amenajarea pietei agroalimentare, ca numai asa nu o putem numi in acest moment. Am in vedere semaforizarea soselei Republicii pentru fluidizarea circulatiei, construirea soselei de centura, pentru ca nu avem asa ceva, pentru traficul greu. Construirea de locuinte pentru tinerii care nu au este o alta prioritate. In Adjudu Vechi dorim sa introducem gaz metan, canalizare si apa potabila, dar si asfaltarea strazilor in cartierele din suburbia Adjului. Doresc sa construiesc un camin cultural la Burcioaia, deoarece acum sta sa cada, dar si un cabinet medical pentru ca oamenii sa nu mai plece de acasa pentru un simplu pansament. Retrocedarea paminturilor, a pasunilor este o alta problema pe care doresc sa o rezolv. Vrem sa dam tinerilor terenuri la Burcioaia, Adjudu Vechi si Siscani pentru a-si construi case."


Carmen Birla, candidat PD-L, inginer


"Prioritatea nr. 1 in Adjud este apa permanenta in casele oamenilor, apoi curatenia orasului, crearea de locuri de joaca pentru copii. Dorim sa facem un parc industrial pentru a crea locuri de munca pentru tineri, ca ei sa nu mai plece in strainatate si astfel familiile sa se destrame. La Siscani, Burcioaia si Adjudu Vechi avem in vedere refacerea scolilor, dar si reparatii capitale la caminul cultural de la Burcioaia, deoarece este darimat si oamenii trebuie sa poata face o nunta sau sa aiba loc pentru o actiune a elevilor. Dorim sa facem si o zona de agrement pentru orasul Adjud, care sa aiba un strand, o pista betonata pentru role, iar iarna sa functioneze un patinoar. Vrem sa cumparam teren pentru a construi locuinte in regim ANL, dar si un cartier rezidential pentru cei cu posibilitati financiare."


Cristinel Adrian Toderascu, candidat PRM, economist


"Prioritatea mea este cetateanul din Adjud, deoarece in urmatorii patru ani nu banii vor fi problema, ci modalitatea gestionarii bugetelor, atit cel local, cit si fondurile europene. Acest lucru va fi facut impreuna cu o echipa de specialisti locali, cu cei care vor fi motivati sa faca lucrurile cu profesionalism. Voi organiza activitati prin care voi antrena cit mai multi cetateni din Adjud, incepind de la copiii talentati, pe care ii voi antrena in toate ramurile - sport, cultura. Prin ei se vor antrena si parintii si alti cetateni, doar astfel vom reusi sa scoatem adjudeanul din zona de blocaj psihologic in care este intrat acum. Orice valoare locala va fi pusa la loc de merit si sprijinita prin instruire, finantare si promovare. Bugetul gestionat corect va oferi posibilitatea ca tot ceea ce inseamna standarde de calitate in orice lucrare care se va efectua in viitor sa se faca corect. Voi intreprinde orice fel de actiune pentru ca cetateanul sa priveasca cu incredere in viitor si sa fie mindru ca este locuitor al acestui oras."


Constantin Armencea, candidat PSD, inginer


"In primul rind vom continua programul inceput anul acesta pentru reabilitarea sistemului de canalizare si epurare a apei, sistem care a fost pe finantare externa, cu finalitate in 2012. Am implementat colectarea selectiva a deseurilor, program cu finalitate in 2009. Dorim sa facem centura ocolitoare a Adjudului, proiect trimis pentru finantare la Minister, dar depinde de factorii politici daca va fi aprobat sau nu. Refacem infrastructura in oras si in localitatile invecinate, insemnind strazi, trotuare, alei, drumuri, toate asfaltate. Vom reabilita doua unitati de invatamint, Scoala nr. 2 si Gradinita cu program prelungit, dar vom construi si o noua gradinita, pentru care urmeaza executia. Nu uitam nici de locuintele ANL, 230 la numar, dar si de 40 de locuinte sociale. Pentru cei care au stat in case nationalizate iar acestea au fost revendicate vom construi 28 de apartamente. Incercam pe viitor sa mai gasim alte locatii pentru locuinte. Nu uitam de partea culturala pentru a putea sarbatori zilele Adjudului, primavara, in aprilie, vara avem un tirg traditional, iar toamna pe 26 octombrie avem sarbatoarea Sf. Dumitru, ocrotitorul orasului, sarbatoare spirituala. Avem multe proiecte in favoarea cetateanului. Primaria este in slujba cetateanului si nu cetateanul in slujba ei."


Dan Lupu, candidat PC


Nu va putem prezenta raspunsul candidatului PC, deoarece din cauza unor probleme de sanatate nu am putut avea o legatura telefonica care sa ne permita o convorbire in bune conditii.


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739406 zile, 2 ore, 34 minute, 29 secunde
Adjudul nu are candidatii pe care ii merita la primarie.Armencea este omul tiganilor si a celor 400 de la Primarie, Ivan este lipsit de cultura necesara pentru a gestiona problemele urbei. Armencea si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.