Jurnalism cetatenesc

Promisiuni ¦. in campanie!

Ziarul de Vrancea
16 mai 2008 627 vizualizări
s-au facut aductiuni de apa in satele ¦ Paulesti ¦

"Orice om de bun simt stie ca promisiunile se fac pentru o perioada ulterioara momentului, nu retroactiv. In lipsa bunului simt la perioada vizata, primar comuna Paulesti, Bratosin Vasile, am incercat noi, electoratul lui, sa dam de capatul acestei sarade si am inceput.

1. Aductiunea de apa potabila. Prin Decretul 10/1986 se aproba investitia «Aductiune apa potabila pentru localitatile Paulesti si Haulisca...», lucrare ce se va executa de catre locuitorii din cele doua sate fara specialisti. De la Guvern s-a dat gratuit teava metalica si o parte de materiale, restul punind noi sau improvizind cu ajutorul vicepresedintelui Sfatului Popular Tulnici. In trei luni de zile s-a facut o retea de circa 15 km la care s-au abonat locuitorii din satele Paulesti si Haulisca. Lucrarea nu s-a receptionat de nimeni, nu s-a eliberat nici un aviz, nici o autorizatie de functionare din punct de vedere sanitar-veterinar.

2. Aductiunea de apa potabila, azi. Captarile si reteaua sint cele de la inceput, din 1986. Va imaginati ce s-a intimplat cu teava din metal neizolat, cu captarile neasigurate prin drenaje si garduri imprejmuitoare! La captari, ce a fost cit de cit acceptabil s-a distrus. Sint colectate trei surse de apa, una dintre ele fiind «Piriul lui Bogdan» cu debit mare de apa. Apa porneste pe o teava de plastic de diametru 120 mm, din mijlocul baltii, aceasta nefiind imprejmuita! In apa traiesc tot felul de vietuitoare: broaste, serpi, salamandre. La apa vin sa se adape vaci, oi, cai, porci, etc., iar in acest timp isi fac necesitatile tot acolo sau, mai mult, porcii se tavalesc in balta pentru a se racori. Tot amestecul din balta, broaste, serpi, urina, balega, etc., porneste pe conducta de plastic fara pic de protectie si il bei la robinet in Paulesti sau Haulisca. Situatia se prezinta la fel si la celelalte captari.

3. La intretinerea retelei este un lucrator care are acelasi nume cu primarul. Nu ne ajung virusii si microbii pe care-i luam din apa infectata, am vazut cum, mai luam si hepatitele lucratorului de la aductiunea de apa. Cele mai de sus sint probate cu verificari la captari si declaratii ale cetatenilor care au gasit in chiuveta resturi de broaste sau serpi, Fratila V., Halici T., Botezatu I., etc. Gata, s-a terminat cu «gluma» referitoare la campania electorala, cerem pedepsirea celor vinovati de aceasta situatie, primar Bratosin Vasile si viceprimar Botezatu Costica, pentru care nici Curtea Martiala nu are suficiente pedepse. In marea lor obraznicie mai au curajul sa vina si sa ne ceara voturile pentru continuarea bataii de joc."


Botezatu Ion,

sat Paulesti, com. Paulesti, jud. Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.