Jurnalism cetatenesc

Multi copii nu consuma aceste produse

Ramona Nicolae
14 mai 2008 668 vizualizări
parintii au inceput sa reclame programul cornul si laptele

Programul «cornul si laptele» este in plina desfasurare de ani buni. El este privit in mod diferit, in functie de situatia financiara a fiecarei familii. In continuare, elevii primesc aceste produse, chiar daca in unele unitati de invatamint laptele a fost inlocuit de alte produse lactate, cum ar fi brinza topita sau cascavalul. Tot mai multi parinti au inceput sa reclame insa calitatea acestor produse, in special a laptelui, care este de cele mai multe ori expirat, insa nici biscuitii nu sint de o calitate corespunzatoare. Inspectorul general Iordache Bostan spune ca o solutie mai buna ar fi marirea alocatiei in locul acestor produse care nu intotdeauna prezinta garantii pentru o alimentatie sanatoasa. Ce parere au vrincenii despre programul «cornul si laptele» puteti citi in rindurile urmatoare:


Constantin Pavelescu, 72 ani, pensionar, Focsani


"Si nepotul meu primeste corn si lapte sau altceva in locul cornului. Numai ca majoritatea copiilor arunca paharele cu lapte sau se joaca cu ele, ceea ce nu este bine deloc. Eu nu sint de acord cu acest lucru. Nu am avut insa surprize neplacute in ceea ce priveste termenul de garantie al acestora, adica el sa fie expirat sau produsele sa fie stricate. Nepotelul vine mereu cu paharul de lapte acasa si vedem ca nu are termenul depasit. Dupa parerea mea, mai bine le-ar mari alocatia de stat, decit sa le dea aceste produse pe care multi copii nu le consuma."


Oana Putaru, 14 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Produsele gen «cornul si laptele» le primim, dar nu le consumam mereu. Depinde ce anume sint si daca ne plac. Nu au avut niciodata termenul de garantie depasit, dar expira dupa o zi sau doua. In aceste conditii nu le mai consum. As prefera mai mult, de exemplu, sa nu se mai dea aceste produse si sa se mareasca alocatia lunara. Nu ne ajung banii pe care ii primim acum sa ne luam prea multe lucruri, asa ca daca suma ar fi mai mare, ne-ar fi mai de folos. Banii ii folosesc lunar, nu-i string, deoarece mai am nevoie la scoala de rechizite, chiar daca nu-mi iau mare lucru."


Diana Purcareata, 14 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Programul «cornul si laptele» este bun, tinind cont ca sint multe persoane care nu au bani pentru asa ceva, iar aceste produse reprezinta chiar o sursa de hrana pentru ei. Eu nu le consum, decit rareori. Nu am gasit niciodata vreun produs de acest gen expirat. As prefera mai mult daca am primi in locul acestor produse bani in plus la alocatie. Lucrurile s-au scumpit in ziua de azi, si nu ne mai ajung cei 40 de lei pentru a ne cumpara rechizite sau ceea ce ni se cere la scoala. Din acesti bani nu-mi pot lua prea multe intr-o luna."


Alexandru Ionascu, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Daca nu maninc cornul si laptele sau ceea ce primim la scoala, le dau la oamenii care nu au bani sau la catei. Unii copii sint insa rai si le arunca pe unde apuca, chiar si in curtea scolii. Au fost mereu bune, niciodata stricate. Uneori le mai ducem si la bunica noastra la tara sau le dam la unii colegi care le vor sau la cei saraci. Ar fi mai bine daca in locul lor ni s-ar mari alocatia, sa avem mai multi bani."


Ionascu Teodor, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Eu maninc citeodata cornul si laptele sau alte produse pe care le primesc la scoala. Daca nu, le dau la cei care nu au, la cei saraci. Unii copii sint obraznici si le arunca pe jos. Nu ar trebui sa faca asta, ci sa le dea la oamenii saraci. Nu au fost niciodata stricate, au fost mereu bune de consumat. Mi-ar conveni mai mult sa luam alocatia mai mare, in locul acestor produse."


Andrei Mihu, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Eu nu prea maninc cornul sau biscuitii si laptele pe care le primim la scoala si le las in clasa sa le ia alti copii. Nu prea imi este pofta de ele. Citeodata le iau acasa si i le dau mamei. Nu am vazut niciodata ca ele sa aiba termenul de garantie depasit sau sa fie stricate."


Madalin Elvis Gradisteanu, 10 ani, clasa a III-a, Focsani


"Eu maninc laptele, cornul sau biscuitii pe care le primim la scoala. Daca nu, ele ramin la scoala si le arunca colegii. Nu prea am la cine sa le dau aici in zona, asa ca nu am ce face cu ele. As vrea sa primesc mai multi bani la alocatie decit aceasta mincare."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.