Jurnalism cetatenesc

Enciclopedia pentru elevi

Ziarul de Vrancea
14 mai 2008 636 vizualizări
In editia de astazi va prezentam Enciclopedia pentru elevi , aparuta la Editura Corint Junior, 2008. Bedros Horasangian recomanda, in rindurile de mai jos, enciclopediile mai mult decit televizoarele sau chiar ziarele. Nu putem decit sa va indemnam sa rasfoiti paginile cit mai multor astfel de lucrari.

Aardvark si banii lui Gigi Becali


Nu-mi aduc aminte ca simpaticul meu tata sa se fi dat in vint sa-mi cumpere carti cind eram mic. De banane, mango si kiwi, nici vorba imediat dupa razboi. Asa au fost timpurile, asa am apucat, asa ne-a fost scris pina am inceput sa scriem si despre toate astea. Procesul comunismului, atit ce clamat si declamat de o seama de fripturisti, este mult mai dramatic si grav in adincul lui la care, sa fim cinstiti, nu se va ajunge. Deja cei nascuti in ultimele doua decenii vor computere, internet, motocicleta, hamburgeri si eventual niste "iarba" si nu-i intereseaza ce-a facut G.G. Dej, pe care-l confunda cu DJ Chuchu sau DJ Biju. Amintim de toate acestea cu multa amaraciune, tocmai cind vedem ce oferta teribila este in zona celor mici. Si e bine ca este asa. O aparitie de exceptie ni se pare si aceasta "Enciclopedie pentru elevi" (Editura Corint Junior, 2008), litera A, o prima secventa din masiva Enciclopedia Britannica. Si, la urma urmelor, doar copiii pot invata cite ceva? Ce stim noi despre, sa zicem, primul articol, animalutul numit "Aardvark"? Care seamana cu un furnicar, dar este inrudit cu elefantul, cu lamantinul si dugongul"¦ Ce ziceti de "dugong", daca va intreaba "ala micu"? Sigur mama il va trimite la tata sa raspunda, ca ea are de spalat vase, tata vrea sa stie cui a vrut sa dea banii Gigi Becali la Cluj, si atunci ce poate face Gigel (nu Coman, cel de la U. Cluj, care urma sa duca banii), care e trimis la plimbare cu o formula draga parintilor "Hai, lasa-ma acum cu prostiile, ca am treaba"¦", decit sa caute in "Enciclopedia pentru elevi" la "aardvark" si apoi sa descopere ce e si cu Abidjan, Amman sau Amsterdam, lucruri mult mai interesante decit timpeniile cu banii lui Gigi Becali cu care-si pierde timpul tata. Chiar merita enciclopediile astea mai multa atentie decit televizoarele si ziarele. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.