Jurnalism cetatenesc

O nenorocire se poate intimpla oriunde si oricui

Ramona Nicolae
13 mai 2008 555 vizualizări
doua accidente intr-o zi, unul feroviar, altul aviatic, au curmat doua vieti

Inca un eveniment tragic a curmat viata unei tinere din orasul nostru. Acceleratul cu care se intorcea spre casa a deraiat si eleva si-a pierdut viata la numai 16 ani. In fiecare zi auzim la stiri despre accidente cu final tragic pe soselele din tara, in care sint implicate masini sau microbuze. In aceeasi zi insa, doua accidente, de tren si de avion, care statistic vorbind se produc mai rar, au curmat doua vieti tinere. Astfel, ne punem intrebarea "ce mijloc de transport mai este sigur?". Cu ce mijloc de transport prefera vrincenii sa se deplaseze pentru a fi in siguranta puteti citi in rindurile urmatoare:


Teodora Aparece, 59 ani, pensionar, Focsani


"Acum nu mai esti sigur pe nimic, pe nici un mijloc de transport. Nici cu masina, nici cu trenul, nici cu avionul si chiar nici pe jos. Cei mai multi dintre noi prefera insa trenul. Am avut masina multi ani, pe care a condus-o foarte bine sotul meu. M-am simtit intotdeauana in siguranta in ea, deoarece el era sofer profesionist si de altfel nici nu a avut accidente cit timp a condus. Acum, circul cu trenul pentru ca nu mai am masina, dar imi si place foarte mult. Imi doresc sa plec cit mai departe de acest oras pentru a fi cit mai mult timp in tren, iar in el ma simteam in siguranta."


Maria Necula, 70 ani, pensionar, Focsani


"Am avut masina sI, pentru ca sotul meu a fost sofer profesionist, m-am simtit mereu in siguranta la drum. Acum, cind nu o mai avem, preferam trenul cind ne deplasam pe distante mai mari. Pe de alta parte, am mers in anumite localitati si cu autobuzul si a fost foarte bine. Avind fetele in Italia am zburat o data cu avionul si, chiar daca nu au fost probleme de nici un fel, mi-a fost teama totusi. Este tragic ceea ce s-a intimplat."


Vasile Necula, 70 ani, pensionar, Focsani


"Cu trenul m-am simtit cel mai in siguranta in deplasarile avute. Acum ma simt cel mai bine in oras, in casa, la virsta pe care o am. Am avut masina si m-am simtit intotdeauna in siguranta, deoarece am fost sofer profesionist. Asa se spune, ca trenul este mai sigur, dar acum nu mai putem spune nici asta. Se mai intimpla si in alte tari accidente feroviare, nu numai la noi, si chiar in tari dezvoltate. Eu circul citeodata in Italia, la fiicele noastre, si plec cu autocarul, dar este foarte bine. Am fost o data cu masina si nu mi-a placut deloc. Cu avionul este si mai bine. Am zburat o data in Italia si de doua ori in Irak, cu multi ani in urma, dar nu mi-a fost teama. Acest accident este tragic si e pacat de ceea ce s-a intimplat."


Anca Petrus, 36 ani, economist, Focsani


"Am preferat intotdeauna sa circul pe distante mai lungi cu trenul. Asta pentru ca la noi in tara nu am auzit de accidente grave cu acest mijloc de transport. Am masina pe care o conduce sotul meu, dar cind este vorba de distante lungi, mergem cu trenul sau chiar cu avionul cind este vorba de iesiri din tara. Am incredere in felul cum conduce sotul meu, dar nu am in ceilalti soferi din trafic si din acest motiv prefer trenul. Ma pune pe ginduri acest accident tragic, dar trebuie sa mergem inainte si sa ne urcam si pe viitor in tren cind vom avea nevoie. Cind este sa se intimple o nenorocire, se poate intimpla oriunde si oricui."


Georgiana Andreea Pricop, 20 ani, studenta, com. Tifesti


"Eu prefer sa circul cu masina sau cu microbuzul. Nu am mers niciodata cu trenul si nici nu mi-am dorit vreodata, nici macar de curiozitate. Parintii avind masina, am mers de cele mai multe ori cu ei si ma simt in siguranta mereu pe drum. Intr-adevar, cu masina este periculos pentru ca altii iti pot provoca necazuri, chiar daca tu conduci bine si esti prudent."


Madalina Coman, 19 ani, eleva, com. Tifesti


"Am mers de trei ori cu trenul, iar o data am ramas si fara bilet si fara bagaje. De atunci nu am mai circulat cu acest mijloc de transport. Dupa parerea mea, cel mai sigur este sa circuli cu masina personala sau cu microbuzul. In acest caz insa, trebuie sa fii odihnit si in nici un caz sa te urci la volan obosit. Nu se merita sa iti pui viata in pericol."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.