Jurnalism cetatenesc

Sint toate de ochii lumii in timpul campaniei

Ramona Nicolae
12 mai 2008 575 vizualizări
inaugurarea reprezentantei Opel si Chevrolet la Focsani i-a adus aproape pe multi dintre candidatii la alegerile locale din 1 iunie

Inaugurarea de catre General Motors a reprezentantei Opel si Chevrolet la Focsani i-a scos la lumina pe principalii candidatii la primarie si Consiliul Judetean. Ei au fost prezenti saptamina trecuta la acest eveniment, alaturi de alti oameni de afaceri locali, directori de banci sau sefi de institutii. Fiind campanie electorala nu ne mira acest lucru, dar daca nu ar fi apropiatele alegeri din 1 iunie ar mai fi fost ei prezenti in numar atit de mare la acest eveniment? Este ceva normal ca anumite inaugurari de sedii sa se faca in prezenta autoritatilor locale, dar sa fie prezenti la un loc candidati ai diferitelor partide si sa zimbeasca cordial inclusiv pentru adversarii politici este un pic mai neobisnuit. Oricum, putem pune prezenta numeroasa de la acest eveniment si pe seama faptului ca barbatii sint pasionati de masini. Ce parere au cetatenii despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Neculai Cimpeanu, 74 ani, Focsani


"Prezenta candidatilor in numar cit mai mare la inaugurarea unui salon auto cred ca se datoreaza in primul rind campaniei electorale. Eu cred ca sint multi hoti astazi printre cei care candideaza la postul de primar. Nu numai la noi in oras, ci si in altele din tara. Eu mi-am facut casa in patru ani de zile, pe cind ei in noua luni si-au facut vile. De unde au bani? Din munca noastra, din impozitele noastre luate de-a rindul, de peste tot. Pe cind pentru orasul asta nu au facut nimic bun. Nici nu vom merge la vot, pentru ca ne-am saturat. De altfel, nici la alegerile trecute nu am fost. Am renuntat sa mai votez pentru ca pensiile sint la fel si nu au facut nimic pentru cetateni. Au avut loc numai hotii si smecherii. Cind te duci intr-o audienta, functionarii si altii de acolo nici nu te vad sau iti spun sa vii miine, poimiine"¦"


Iulian Marius Matei, 27 ani, sofer, com. Tataranu


"Eu cred ca prezenta unor candidati la diverse inaugurari de magazine se datoreaza tot mai mult campaniei electorale pentru alegerile locale. Toti fac acelasi lucru doar cind au nevoie de voturile noastre. Nu ne-ar deranja daca si in restul timpului, pe parcursul celor patru ani de mandat, s-ar implica cu adevarat in diverse actiuni. Dupa cum se vede, doar intr-o luna de zile fac asa ceva. Sa fie alaturi de noi tot timpul, nu doar cind este campanie. Dupa nivelul la care sintem noi in ceea ce priveste politica si nu numai, cred ca acest gen de campanie este ceva specific romanesc. Daca politicienii s-ar implica mai mult, campaniile nu s-ar desfasura asa."


Florica Gavrila, 56 ani, pensionar, Focsani


"Atractia catre masini i-a determinat pe multi dintre candidatii la alegerile din 1 iunie sa fie prezenti la inaugurarea unui magazin cu acest specific. Nu cred ca doar campania i-a impins sa fie acolo, deoarece ei sint oameni inteligenti, indiferent din ce partid ar face parte. Sint barbati pe care ii intereseaza masinile. Si eu as dori sa fiu prezenta la un astfel de eveniment fiindca imi plac masinile, asa ca barbatii cu atit mai mult. Unii ar gindi ca apropiatele alegeri ii determina sa fie acolo, dar eu nu cred asa ceva. Sint de parere ca Dumnezeu ne da ceea ce meritam. Daca sintem asa cum ar trebui, El are grija de noi."


Mariana Stancu, 48 ani, casnica, Focsani


"Chiar am citit in ziar despre prezenta unor candidati de la diferite partide la inaugurarea unui salon auto la noi in oras. Ma gindeam astfel ca, daca nu ar fi fost campanie electorala, nu cred ca ar fi fost atit de multi acolo. Nu ar fi ceva anormal, dar asa procedeaza ei cind trebuie sa culeaga voturi de la noi. Isi fac simtita prezenta peste tot. Acum, in aceasta luna, ii vedem peste tot, pe strada, cu echipa dupa ei, dar in rest, nu mai apar printre noi, sa stea de vorba de la egal la egal si sa ne zimbeasca. Cind mergem la ei cu diverse probleme, ne plimba dupa o zi pe alta. Locurile de munca sint date pe relatii, pe bani, chiar daca sint anuntate public. Sint toate de ochii lumii in timpul campaniei. Nu mai avem incredere in ei si in promisiunile lor."


Ancuta Micu, 58 ani, pensionar, Focsani


"Parerea mea cu privire la candidatii care au fost prezenti la inaugurarea unui salon auto este ca au facut acest lucru datorita apropiatelor alegeri. Ei sint prezenti in tot acest timp, pina in data de 1 iunie, peste tot si riscam sa ne intilnim la tot pasul cu ei, unde nici nu ne-am astepta. Asa se intimpla cind este campanie electorala, pentru ca, de altfel, cei alesi nu mai procedeaza asa. «Interesul poarta fesul» si pe urma.... se cam racesc relatiile intre ei si noi, cetatenii. Apoi isi cam vad de interesele lor dupa ce si-au vazut sacii in car"¦ mai departe nu mai spun"¦. Ca sa votam, trebuie sa ajungem pina la alegeri si mai vedem atunci"¦."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.