Jurnalism cetatenesc

Ma relaxez citind si imi fac timp pentru asa ceva

Ziarul de Vrancea
10 mai 2008 647 vizualizări
de la Galeriile de Arta puteti achiziotiona carti din diferite domenii, sociologie, SF, gastronomie sau cele despre trecutul unor comunitati

Tirgul de carte isi asteapta iubitorii de lectura pina duminica. Evenimentul, ajuns la a VI-a editie, este organizat in incinta Galeriilor de Arta din Focsani. Sint prezente variate volume, de la cele destinate piticilor, elevilor si studentilor, enciclopedii diverse, carti editate de etniile conlocuitoare, dar si cele de gastronomie, romane SF sau volume ale scriitorilor contemporani. Cei interesati de lectura sau de a rasfoi impreuna cu cei mici diverse enciclopedii cit mai viu colorate si atractive sint asteptati in numar cit mai mare la aceasta prezentare. Cit de pasionati mai sint focsanenii de lectura si de ce au trecut pragul acestui tirg de carte puteti citi in rindurile urmatoare:


Ana Spinu, 12 ani, clasa a VI-a, Focsani


"Nu am venit la tirgul de carte sa caut ceva anume, doar sa vad ce este. Nu avem de la scoala o bibliografie anume pe care trebuie sa o citim, dar cautam ce ne intereseaza pentru si in afara programei scolare. In general, trebuie sa intri intr-o librarie nu din nevoie, ci si din placere. Pretul cartilor la acest tirg este variabil, in functie de grosimea lor, de cum sint facute, de editura si de ceea ce cuprind. Eu am gasit aici ceva interesant legat de sociologie. Nu am luat inca aceasta carte, dar in zilele urmatoare in mod sigur, mai ales ca nu este prea scumpa. Uneori, impreuna cu prietena mea, mai facem schimb de carti, atunci cind nu putem sa le cumparam amindoua."


Antigona Trih, 12 ani, clasa a VI-a, Focsani


"La tirgul de carte nu am venit cu un scop anume, ci doar sa ma uit sa vad ce carti exista. Nu caut un gen anume, dar mi se pare interesant sa vad multe volume diverse. Cind vreau sa cumpar o carte, merg in librarii si o caut. De la scoala nu avem o lista cu carti pe care trebuie sa le citim, dar noi ne luam ce vrem in afara scolii. Preturile cartilor depind de editura, de continutul lor sau si de grosime. Mi-au atras atentia la aceasta prezentare volumele fantastice, de fapt acestea sint cele care imi plac cel mai mult. Cu prietena mea, mai facem schimb de carti uneori, deoarece nu intotdeauna avem bani sa le cumparam separat."


Maria Rotaru, 37 ani, Focsani


"Am venit azi la tirgul de carte cu fetita mea, sa aleg ceva pentru virsta ei. In general, ii cumpar carti de la librarii, dar am profitat si de acest tirg, fiind o anumita reducere la carti. Mai profitam de asemenea ocazii. Cumpar des carti pentru baiatul meu de 9 ani si pina la sfirsitul tirgului trebuie sa vin si cu el sa-si ia ceva, in special enciclopedii. Pentru mine nu prea mai am timp sa ma uit ce carti sint, deoarece nici timp de citit nu mai am. Pina la mine se termina si finantele si timpul pentru carti. In ultimii ani, ele s-au scumpit mult fata de anii cind eram si noi mici. Dar in acelasi timp, cele pentru copii sint mult mai atractive si mai interesante. Trebuie sa mai intram in librarii din cind in cind, numai ca nu prea mai avem timp, din cauza serviciului, a copiilor si a treburilor casnice. Cititul ne mai relaxeaza, mai ales seara. Acum, prin copiii nostri, obtinem si noi informatii mai usor, pentru ca ei sint la curent cu tot."


Mioara N., 48 ani, Focsani


"Am fost la tirgul de carte si am luat trei carti, toate ale bucatarului Jamie. Asta pentru a avea o dieta sanatoasa. Mi-au placut mult emisiunile lui si le-am urmarit mereu cu mult interes. Preturile mi s-au parut in general acceptabile, avind in vedere ca nu platim comision si beneficiem si de reducerea acordata cu prilejul tirgului. Am venit intimplator, sa vad ce carti sint prezentate, dar bugetul nu ne permite sa luam chiar tot ce vrem. Sint multe volume interesante si voi veni pina la sfirsitul tirgului sa mai cumpar ceva. Imi fac timp de citit ori de cite ori am ocazia, pentru ca este necesar."


Sorina Neacsu, 17 ani, clasa a XI-a, Focsani


"Am venit la tirgul de carte sa vad ce se prezinta, dar nu caut ceva anume, ma uit sa vad ce este interesant. Ma relaxez citind si imi fac timp pentru asa ceva. In general, imi plac cartile cu subiect SF, dar daca sint si volume cu subiecte din viata reala, cu atit mai mult ma atrag. Am citit de curind o carte despre cultura musulmana, o carte extraordinara de altfel, care m-a impresionat. Mi-a atras atentia, deoarece totul a pornit de la o intimplare adevarata. Cei din generatia mea, foarte rar sint pasionati de carte si de citit. Dupa parerea mea, cred ca la acest tirg prezenta publicului cititor a fost destul de buna. In librarii intru sa vad ce mai este nou sau daca stiu ca tocmai a aparut o carte intru imediat sa o cumpar."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.