Jurnalism cetatenesc

Ma bucur ca am inceput scoala de astazi

Ziarul de Vrancea
5 mai 2008 1348 vizualizări
astazi, elevii de toate virstele, dar si studentii, isi vor ocupa iar locurile in bancile salilor de curs

Sarbatorile au trecut, minivacanta de 1 si 2 mai a bugetarilor a luat sfirsit, la fel si vacanta elevilor si studentilor, care de astazi isi reiau cursurile. Elevii au avut teme de facut in aceasta vacanta de o saptamina, unii mai putine, altii mai multe, depinde de cadrele didactice si de materiile pe care le au. Cu aceasta ocazie, este posibil ca ei sa fi lasat pe planul secund calculatorul si televizorul, mai ales ca au fost sarbatorile de Pasti, iar programul a fost incarcat. Elevii, indiferent de virsta, stau mult in fata calculatorului sau chiar a televizorului. Daca totusi calculatorul le este necesar pentru anumite activitati, televizorul nu prea. Pentru a afla direct de elevi cit stau ei in fata calculatorui si de ce, dar si cum si-au petrecut aceasta vacanta, am stat de vorba cu citiva dintre ei. Parerile lor despre toate acestea le puteti citi in rindurile de mai jos:


Ionut Marin, 16 ani, clasa a IX-a, Suraia


"Ma bucur pe jumatate ca incepem scoala. Nu am plecat pe nicaieri in aceasta vacanta, dar m-am intilnit cu prietenii, am stat cu familia si cu rudele si din acest motiv nu prea am stat la calculator. Este adevarat ca ne petrecem mult timp in fata calculatorului, dar este si necesar. In mare parte ne ajuta pentru scoala, cind avem nevoie de anumite materiale. Ne este si util, dar in acelasi timp ne poate dauna daca stam prea mult in fata lui. Pe zi, in fata calculatorului, stau cam cinci "" sase ore. Este cam mult, dar de multe ori am nevoie de timp pentru a-mi lua ceea ce-mi trebuie. Imi iau si ceea ce-mi este necesar pentru scoala, dar mai ma si joc la el."


Catalina Balan, 12 ani, clasa a VI-a, Focsani


"Nu prea ma bucur ca mergem din nou la scoala, dar trebuie. A fost frumos in aceasta vacanta, deoarece au fost si sarbatorile, am plecat cu parintii la Lepsa, am stat la iarba verde, apoi m-am intilnit cu colegii si prietenii. Nu prea am avut timp sa stau la calculator in acest timp, deoarece mereu am avut cite ceva de facut si am avut si teme pentru scoala. Le-am terminat pe toate insa. Stiu ca nu este bine sa stai mult la calculator, dar citeodata uiti, trece timpul si te trezesti ca au trecut citeva ore. Ne spun si profesorii la scoala acest lucru, ca ne dauneaza calculatorul, dar in acelasi timp ne este si util. Folosim de multe ori internetul pentru ceea ce avem de pregatit la scoala, invatam si aflam multe lucruri interesante. Citeodata ma mai si joc, deoarece ma mai recreez cu asa ceva."


Elena Telmus, 16 ani, clasa a IX-a, Bucuresti


"Ma bucur cit de cit ca incepem scoala. Eu fiind din Bucuresti, mi-am petrecut vacanta aici, la rude, timp in care am fost si la padure de Paste. Nu prea am stat la calculator in aceasta vacanta, deoarece in fiecare zi am facut altceva. Acasa, la calculator, stau cam o ora pe zi, ceea ce este putin. Dar eu stau doar atit, deoarece fiind la un liceu cu profil de informatica, acolo stau doua ore la calculator. Astfel ca reduc din programul de acasa. Nu este bine sa stai mult in fata calculatorului, dar citeodata este nevoie pentru scoala. Imi este util calculatorul si internetul, deoarece iau anumite materiale si informatii care imi trebuie."


Laurentiu Susu, 12 ani, clasa a VI-a, Focsani


"Nu prea ma bucur ca incepem scoala, dar trebuie. La calculator, acasa, stau doua ore pe zi, ceea ce cred ca nu este mult. La scoala nu ne folosim de el, asa ca doar acasa il deschid. Stau pe internet pentru a-mi lua cite ceva pentru scoala, dar ma si joc. Parintii doar cele doua ore mi le-au acordat pentru toate acestea. Am avut teme de facut pentru la scoala in aceasta vacanta si le-am terminat pe toate. Le-am facut pe parcursul vacantei, nu pe toate odata ca nu am avut cum. Am fost si plecat cu parintii la Lepsa, de sarbatori, citeva zile, atit cit au avut ei liber, asa ca nu am avut cum sa-mi fac toate temele de la inceputul vacantei."


Mihai Stratulat, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Ma bucur ca incepem scoala, deoarece ma voi intilni cu colegii cu care nu m-am vazut in aceasta vacanta si vom avea ce sa ne povestim. Multi dintre noi au fost plecati, unii chiar in strainatate. De sarbatori am fost plecat cu parintii citeva zile la munte, a fost frumos, chiar daca putin cam frig. Cit am stat acasa, insa, a trebuit sa-mi fac temele pe care le-am avut pentru aceasta vacanta. La calculator nu prea am stat, deoarece fiind sarbatorile, am fost plecat si la tara, la bunici, unde am ajutat la diverse treburi, apoi am plecat cu parintii. Stiu ca nu este bine sa stai mult la calculator, asa ca doar doua ore stau. Folosesc calculatorul si pentru scoala, pentru unele teme, imi place sa intru pe internet deoarece aflu multe informatii interesante, iar in timpul liber ma mai joc."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.