Jurnalism cetatenesc

Ar trebui cumva responsabilizati si stapinii?

Ziarul de Vrancea
5 mai 2008 723 vizualizări
Intr-o vreme era o campanie impotriva ciinilor comunitari ...

".. iar acum, ca s-au inmultit cazurile de atacuri (unele mortale) din partea maidanezilor, consider ca este momentul propice in a forta autoritatile locale sa ia masuri in acest sens. Cunosc si faptul ca orasul e in carantina de la 1 aprilie pentru 3 luni, dar asta nu e o scuza, pur si simplu nu stiu cu cine as putea lua legatura in rezolvarea problemei... am fost muscat de 2 ori in ultimul an si sincer am prins ceva frica (si ma gindesc si la copiii mei). Poate se revine asupra proiectului la care s-a renuntat anul trecut de catre consilieri... Si mai e o problema pe care eu nu stiu unde sa o incadrez, neavind studii juridice: in cazul ciinilor din curti (deci care au stapini) si care latra aiurea, depasind nivelul de zgomot stipulat in OMS 536/1997, nu se poate aplica art. 1001 din Codul Civil si Legea 61 privind acte de tulburare a linistii publice? Ce autoritate este competenta in solutionarea acestor probleme? Va rog respectuos si foarte insistent sa-mi raspundeti, daca nu dvs. personal, macar trimitind altui serviciu care are competente (sau vreunui coleg cu studii juridice). Locuiesc la casa, in zona de blocuri si sint 2-3 vecini ai caror ciini latra complet aiurea. Mentionez ca toti ceilalti vecini au si ei ciini, insa acestia par ceva mai educati. Ar trebui cumva responsabilizati si stapinii, ca doar nu traiesc la stina sau in pestera..."


Cu respect, Dr. Ghetau Dan, Focsani


Cu privire la zgomotul produs de ciini, nu se poate face nimic.... Nivelul de zgomot nu este calculat raportat la cel facut de animale, ci de oameni, prin utilajele, masinile, etc., pe care le detin. In ceea ce priveste autoritatea care va poate lamuri cu privire la depasirea nivelului de zgomot admis, aceasta este Agentia pentru Protectia Mediului, insa aceasta nu are aparat de masurat la ora actuala... Raspuns oferit de Ziarul de Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.