Jurnalism cetatenesc

Este si va fi ca in desene animate

Ramona Nicolae
3 mai 2008 653 vizualizări
de ieri a inceput oficial campania pentru alegerile locale din 1 iunie

De ieri si pina pe data de 31 mai se va desfasura campania electorala pentru alegerile locale din 1 iunie. Vom avea parte in toata aceasta perioada de multe lozinci, mesaje, programe si de nelipsitele

promisiuni care vor fi uitate in momentul inscaunarii cistigatorilor in diversele fotolii rivnite. Campania a inceput insa cu mult inainte de aceasta data, prin felicitari, scrisori, telefoane catre cetateni sau

evenimente diverse. In data de 1 iunie, cetatenii cu drept de vot vor trebui sa puna stampile pe patru buletine: pentru primar, consilieri judeteni, consilieri locali si mai nou, pentru presedintele Consiliului

Judetean. Ce parere au focsanenii despre aceasta campanie electorala puteti citi in rindurile urmatoare:


Saftica Burloi, 55 ani, pensionar, Focsani


"Campania electorala a inceput din Cring, din data de 1 mai, cu mici si bere. Asta e parerea mea. Am fost si eu acolo si am vazut exact ce a fost si ce s-a prezentat publicului sau electoratului, depinde cum privesti lucrurile. In acelasi timp, in urma cu vreo doua saptamini am primit citeva telefoane acasa de la un partid, sa ma duc la ei si sa vorbesc cu candidatul lor la primarie despre diverse probleme. Mi-au mai spus ca primarul actual nu este bun si ca trebuie sa-l schimbam. Prin oras s-au inmultit lucrarile de tot felul. Toate astea au avut loc inaintea debutului oficial al campaniei electorale. Chiar daca nu mai este voie sa faci campanie cu produse alimentare, in Cring totusi s-a facut asa ceva, dar mascat, fiind Ziua Muncii. S-au dat oricum baloane rosii si albastre. Nu imi place politica, dar voi merge la vot, ca cetateanul de rind. Trebuie sa am pe buletinul meu stampila de vot, ca unii se uita apoi sa vada daca ai votat sau nu."


Florentin M., 50 ani, liber profesionist, Focsani


"Dupa parerea mea, campania electorala a inceput de mult, nu de ieri. Spun asta, deoarece s-au vazut anumite bannere pe strazile Focsaniului. Numai ca unii le-au pus, iar altii le-au dat jos. Este si va fi ca in desene animate. Nu as putea sa spun insa ca va fi o campanie murdara, sau cel putin deocamdata, dar nu se stie nimic inca, totul este la inceput. Asta este politica la noi, romanii, imprevizibila. Voi merge la vot cu siguranta pe data de 1 iunie. Indiferent cum alegem, bun, rau, este dreptul nostru si trebuie sa ni-l exercitam. Drept sau obligatie, depinde cum vede fiecare si cum interpreteaza mersul la sectia de votare."


Gheorghe Chirila, 65 ani, pensionar, Focsani


"Am observat ca de ieri a inceput campania electorala, prin diverse modalitati. Perioada de 30 de zile nu mi se pare prea mare pentru asa ceva. Orasul este in plina transformare, cu diverse lucrari, pentru ca asa este traditia la noi. Doar inainte de alegeri trebuie sa se faca ceva pentru oras. Sint binevenite aceste actiuni, pentru a da o fata noua orasului, dar poate trebuiau facute mai de mult, nu acum in prag de alegeri. Cred ca va fi o campanie electorala obisnuita, dar sa nu inceapa cu alte obiceiuri rele, ca cele de cumparare a alegatorilor prin diverse metode. Dupa parerea mea, acest lucru s-a intimplat pe data de 1 mai in Cring, chiar daca micii si berea nu au fost gratuite. Numai ca cetateanul va vota tot pe cine vrea el, nu pe cel de la care a primit micul sau friptura. Se si observa ca la aceste evenimente sint mai multi pensionari, nu patroni sau oameni cu bani. Sa votezi este o obligatie si un drept in aceeasi masura."


Petrache Lovin, 73 ani, pensionar, Focsani


"Nu cred ca a inceput campania mai devreme de 2 mai, dar niste schimbari din oras se tot observa de ceva timp incoace. Vor fi intilnite si obiceiurile de cumparare a alegatorilor cu diverse produse alimentare. Acestea vin totusi ca un fel de ajutor pentru unii oameni. Dar nu cred ca omul este influentat de acest lucru si va vota tot cu cine va dori el. La asa ceva se bucura oamenii simpli, pensionarii, nu cei care au bani si o situatie materiala buna. Sa votezi este in primul rind un drept al cetateanului, dar si o obligatie."


Mihai Cristea, 42 ani, contabil, Focsani


"Dupa parerea mea, campania electorala a inceput cu mai mult timp inainte, de cind cu toate lucrarile de cosmetizare a orasului. Acum un an, doi in urma nu vedeai sa se asfalteze o strada, sa se schimbe o gura de canal, iar constructia Catedralei nu inainta deloc. Acum s-au gasit fonduri pentru toate aceste lucrari. Iar un exemplu concret au fost bannerele PNL-ului care au fost date destul de repede jos. Am si primit un telefon acasa din partea unui partid si am fost intrebat cam ce nu-mi place la orasul nostru si daca il mai vreau primar pe Bacinschi. Cu acestea spuse, cred ca va fi campanie tare, care pe care si cu citeva murdarii presarate, pe ici pe colo."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.