Jurnalism cetatenesc

Litoralul nu ma tenteaza in aceste zile cu vreame rea

Ramona Nicolae
1 mai 2008 711 vizualizări
vacanta continua cu zilele de 1 si 2 mai, zile declarate de Guvern nelucratoare pentru bugetari

Sarbatorile de Pasti au trecut, dar zilele libere nu s-au terminat pentru o parte din cei care mucesc. Asta, pentru ca ziua de vineri, 2 mai, a fost declarata de Guvern drept nelucratoare, astfel ca cele doua zile, 1 si 2 mai, permit angajatilor din sectorul bugetar sa beneficieze de patru zile libere la rind. Exceptie fac unitatile a caror activitate nu poate fi intrerupta si care isi vor continua lucrul. Cu toate acestea, nu numai bugetarii au liber acum, ci si cei care lucreaza in sectorul privat, dar depinde de domeniul de activitate al societatii respective. Cei mai norocosi dintre salariati au avut parte toata saptamina de o minivacanta, la fel ca elevii si studentii, astfel ca vor merge la serviciu abia pe 5 mai. Cum si-au petrecut aceste zile libere de sarbatori si ce vor face de 1 si 2 mai oamenii muncii puteti citi in rindurile urmatoare:


Mirela Sagau, 35 ani, educatoare, com. Vizantea


"Fiind cadru didactic, am vacanta si de 1 mai, adica de la Paste pina luni, pe 5 mai. Este binevenita aceasta vacanta unita, dar poate era mai bine sa fie doua separate, vacanta normala de la scoala inainte de cea de Pasti si apoi zilele libere de 1 si 2 mai."


Madalina Renate, 20 ani, studenta, Focsani


"Sint studenta si am vacanta in aceasta perioada si de 1 mai. Este bine asa, sa avem liber de Pasti si imediat de 1 mai, deoarece de sarbatori nu aveam programate decit trei zile. Dar cum a picat anul acesta avem mai multe zile libere si timp mai mult de odihna. Nu ma intereseaza sa sarbatoresc 1 mai nicaieri, conteaza doar ca sint acasa si ma pot recrea si odihni cit pot. Litoralul nu ma tenteaza in aceste zile cu vreme rea, dar nici nu am fost vreodata, chiar daca asta este traditia la noi, tinerii. Fiecare se distreaza cum poate in aceasta perioada."


Mirela Grosu, 20 ani, studenta, Focsani


"Fiind studenta avem vacanta de Pasti si de 1 mai. A fost binevenita aceasta vacanta deoarece, daca era separat, era fragmentata. Asa am putut veni acasa si ma pot odihni mai mult. Nu obisnuiesc sa merg la mare de 1 mai, ci prefer sa vin acasa. Depinde si in ce zile cade. Pe de alta parte a fost si vremea urita si nu se merita sa risc sa plec pe undeva. A picat foarte bine vacanta acum, si de Pasti si de 1 mai, deoarece sint mult mai multe zile libere in felul acesta."


Anca Mihaela S., 29 ani, rezident Italia


"Eu sint venita de sarbatori acasa asa ca voi fi aici si de 1 mai. Este intr-adevar o traditie printre tineri sa plece la mare, dar anul acesta se pare ca timpul nu tine cu noi, el este neprielnic acestei deplasari. Si eu am mers de multe ori la mare, chiar de 1 mai, cu atit mai mult cu cit eu am crescut acolo o perioada de timp, chiar daca sint focsaneanca. Imi place foarte mult pe litoral."


Mariuta Nelu, 49 ani, ajutor ospatar, Focsani


"Beneficiez de cele doua zile libere, de 1 si 2 mai. De fapt, am avut o minivacanta incepind de la Pasti si pina luni, 5 mai. Vremea ne-a dat peste cap planurile pentru aceasta perioada, deoarece doream sa plecam pe undeva, dar nu s-a putut. Doream sa mai lasam Focsaniul si sa luam aer curat de pe alte meleaguri. Asa ca de sarbatori ne-am intilnit cu restul familiei si cu rudele, iar in continuare ne vom odihni, nu stiu daca vom pleca pe undeva in aceste doua zile. A fost binevenita aceasta vacanta, deoarece ne-am odihnit si ne-am recreat."


Carmen Golea, 33 ani, asistent medical, Focsani


"Eu sint cadru medical si nu avem liber de 1 si 2 mai, mai ales ca lucrez in cadrul Serviciului de Ambulanta. De fapt, de Paste eu am avut liber duminica, dar luni si marti am lucrat normal. Trebuie sa asiguram permanenta la acest serviciu, fiind unul destinat urgentelor, mai ales in aceasta perioada de sarbatori. Acest loc de munca isi are bunele si relele lui, dar satisfactia este ca salvam viata unor oameni care sint in pericol. Sint si momente cind ti-ai dori sa faci altceva, mai ales ca altii au acum liber pina pe 5 mai, dar avem si satisfactii profesionale. Lucram mai mult in general in perioada sarbatorilor, dar ne putem lua liber dupa acele zile, in compensatie cu perioada lucrata."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.