Jurnalism cetatenesc

Va fi ca in piata, unde oferta este mare

Ramona Nicolae
30 apr 2008 866 vizualizări
au fost depuse zece candidaturi pentru postul de primar al municipiului Focsani

La alegerile din 1 iunie, pentru fotoliul de primar al municipiului Focsani sint depuse zece candidaturi ale politicienilor. Printre acestea este si cea a unei doamne, Gabriela Bosnea, din partea Partidului Ecologist Roman. Ceilalti noua candidati la aceste alegeri sint Decebal Bacinschi, actualul primar, din partea PSD, Romeo Paul Postelnicu - PNL, Alin Trasculescu - PD-L, Liviu Stanica - PRM, Gabriel Copaci - PNG-CD, Danut Plesa Plugaru - PIN, Vasile Ursescu - PC, Gheorghe Gugu, reprezentant al Uniunii Populare Social Crestine, Stefan Crasneanu, de la Uniunea Pensionarilor si Solidaritatii Sociale. Ce parere au vrincenii despre aceste zece candidaturi depuse? Sint multe sau sint putine? Din rindurile urmatoare puteti afla parerile cetatenilor cu drept de vot:


Octavian Zibacinschi, 70 ani, pensionar, Focsani


“Nu stiam ca sint zece candidati pentru primaria Focsani. De vreo cinci stiam, dar de zece nu. Cred ca vor rupe primaria, o vor distruge. Poate fi foarte bine ca sint asa de multi, deoarece ai de unde alege. Cu cit sint mai multi, cu atit mai bine. Va fi ca in piata, unde oferta este mare. Nu stiu cine este doamna care candideaza pentru acest loc in primarie si nu ma pot pronunta cu privire la sansele ei. Cred ca poate fi bine daca ar cistiga si poate nu ar strica. Chiar daca ni se par multi candidati, tot noi avem stampila in mina. Este democratic sa nu te duci la vot, dar parerea mea este ca nu e bine sa alegi aceasta varianta. Oamenii simpli si in special noi, pensionarii, sintem foarte putini afectati de cine va iesi. Daca cel ales nu va avea consilieri buni, nu va primi bani destui sau nu va dori sa faca ceva bun, degeaba l-am ales. Eu nu-i inteleg pe cei care au o firma si le merge bine, cu o anumita cifra de afaceri, dar candideaza la postul de primar. Ce cauta acolo…?”


Marian M., 60 ani, pensionar, Focsani


“Sint multi candidati, zece la numar, dar daca iti este greu sa alegi, mai ai o posibilitate, sa nu te duci la vot. Eu asa am procedat de multi ani si nu am mai votat. Asta, deoarece cunosc destul de bine o parte din candidati, mai ales le stiu «calitatile» si din acest motiv nu merita sa-i votez. Nu stiu ce sanse va avea doamna care va candida, dar la noi personalitatea nu conteaza deloc, ci doar grupul, gasca. Pe de alta parte poate fi si bine, tinind cont ca Germania are cancelar o femeie.”


Adriana Cios, 52 ani, analist programator, Focsani


"Stiu ca sint zece candidati, ca doisprezece sint in Bucuresti. Sint la curent cu aceste informatii si cu tot ce tine de alegeri. Trebuie sa alegem un om capabil pentru postul de primar. Nu sint chiar multi, dar chiar si asa, nu stiu daca putem alege pe unul care sa merite. Ii stiu pe aproape toti, dar eu as dori sa aleg un independent, adica pe cineva care sa fie pentru oameni. Se spune ca actualul primar a facut multe lucruri, printre care si trotuare, dar le-am vazut eu cit de «bine» sint facute. Multe dintre ele sint denivelate, iar banii nostri sint practic aruncati. Totul este facut de mintuiala, doar sa iasa ceva si sa spuna ca a facut multe. Nici nu ma gindesc sa nu merg la vot. Consider ca este o lasitate sa nu votezi. Cred ca si la aceste alegeri va fi votat mai mult partidul, decit persoana. Eu voi analiza bine pe fiecare in parte din acesti candidati, pentru a-mi face o parere, apoi ma voi decide. Consider ca ignoranta nu este buna pentru absolut nimic.”


Mariana Tanase, 53 ani, pensionar, Garoafa


"Eu locuiesc la Garoafa de ceva timp si nu stiu citi candidati sint pentru postul de primar al Focsaniului. Oricum, si la acolo sint sase candidaturi. Are dreptul oricine sa-si depuna candidatura, asa ca pot fi oricit de multi. Problema este ca fiecare alege persoana pe care o crede de cuviinta, dar trebuie sa cunoastem cit mai multe despre persoana pe care dorim sa o votam pentru ca iti intareste si convingerea ca ar merita acel post. Dar daca numim numai sa fie cineva numit si sa nu se faca nimic, nu este bine, mai ales ca de 18 ani ne-am obisnuit cu asa ceva. Este foarte bine sa fie promovate in aceste campanii si femeile, deoarece, pe linga faptul ca sint mame, ele au o mai buna orientare in organizare, mai pun si putin suflet in ceea ce fac. Barbatii sint mai reci in multe alte lucruri. O femeie poate avea anumite calitati in plus fata de un barbat, iar daca va fi aleasa primar, poate fi ceva bun in final. Votul trebuie sa fie pentru persoana si nu pentru partid."


Niculina Prisacaru, 50 ani, bucatar, Focsani


"Mi se pare o oferta destul de mare, zece candidati pentru primarie, dar nu-i stiu pe toti. Fiind si o femeie printre cei care doresc acest loc important mi se pare bine, deoarece este posibil ca ea sa aiba mai mult spirit gospodaresc. O femeie are unele calitati in plus fata de un barbat, dar cu conditia ca ele sa-i fie luate in seama daca va cistiga. Este bine oricum ca incearca sa ocupe postul de primar al municipiului nostru."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 8 ore, 39 minute, 46 secunde
Intrebati toti mamelucii despre alegeri.Aici nu este vorba despre cea mai tare oferta .Vorbim despre inlaturarea psd-ului de la putere din VRANCEA .Si unde ati gasit toti pensionarii astia?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.