Jurnalism cetatenesc

Sint fericit ca am intrat in vacanta

Ramona Nicolae
25 apr 2008 732 vizualizări
elevii si studentii au intrat de astazi in vacanta o saptamina, pina pe 5 mai

Elevii si studentii au o saptamina de vacanta, urmind a reincepe cursurile pe data de 5 mai. De aici incolo ii mai asteapta alte sase saptamini de scoala, pina pe 13 iunie. Exceptie fac elevii de clasa a VIII-a, a caror ultima zi de scoala va fi pe 6 iunie. Fiecare in parte incearca in aceasta saptamina sa se recreeze, sa plece cu parintii in diverse locuri din tara, pentru a petrece sarbatorile de Pasti, sau vor sta acasa. Pentru ca este sarbatoarea de Pasti, cei mici in special isi doresc din tot sufletul sa ajute in bucatarie familia, pe mama sau bunica, la pregatirile pentru zilele de sarbatoare. Cit de mult asteapta elevii focsaneni aceasta vacanta, dar si sarbatoarea de Pasti puteti citi in rindurile urmatoare:


Bianca Maria Dumitrescu, 9 ani, clasa a III-a, Focsani


"Astazi a fost ultima zi de scoala si sintem in vacanta pina pe 5 mai. Este o saptamina pe care abia o astept. Ma bucur de ea, mai ales ca voi pleca la Gura Humorului cu parintii, fiind si sarbatoarea de Pasti, pe care acolo o vom petrece. Vom sta toata saptamina. In acest timp voi avea de citit o carte pe care ne-a recomandat-o doamna invatatoare. Daca se putea, vroiam mai multa vacanta, dar e buna si aceasta saptamina. Ne putem plictisi daca avem prea mult."


Adelina Balan, 10 ani, clasa a III-a, Focsani


"Imi pare bine ca am luat vacanta, mai ales ca fiind si Pastele voi pleca in Italia impreuna cu parintii. Vom face o excursie cu ocazia acestei sarbatori. Sint foarte nerabdatoare sa plec, deoarece am mai fost o data, cind eram mai mica, dar nu-mi aduc aminte prea multe. Cu toate acestea, mama va face curat in casa si va pregati si cite ceva din produsele traditionale. Era bine daca vacanta era putin mai mare, dar e bine si atit."


Andreea Florea, 9 ani, clasa a III-a, Focsani


"Abia astept aceasta vacanta, sa ma mai recreez un pic. Pastele il voi petrece acasa, cu parintii si cu rudele noastre, dar vom iesi in Cring si vom avea musafiri. In restul timpului voi sta acasa, ma voi odihni, ma voi juca cu prietenii si voi citi ceea ce ne-au dat de la scoala. Mi-ar fi placut sa avem vacanta mai mare, cel putin doua saptamini, pentru a avea timp de mult mai multe lucruri."


Daniela Costache, 9 ani, clasa a III-a, Focsani


"Imi pare bine ca de astazi sintem in vacanta o saptamina si ca se apropie si Pastele. Era bine sa avem o vacanta mai mare, ca sa avem timp pentru mai multe. Voi merge la bunici, la tara, unde vor veni si verisorii mei si alte rude. Mie imi place mai mult sa stau acasa la mine, decit sa plec in alte parti. Nicaieri nu-i ca acasa."


Sebastian F. Buzdugan, 11 ani, clasa a IV-a, Focsani


"In primul rind sint fericit ca am intrat in vacanta si ma voi mai recreea. Este de ajuns si o saptamina, pentru ca ne putem relaxa putin. La inceputul ei o voi ajuta pe mama la curatenie, iar in bucatarie, la cozonaci, o voi ajuta pe bunica, deoarece eu voi gusta cind ea il va face. Lectiile le voi face cred in primele zile, ca sa stau linistit apoi si sa scap de ele. Spre sfirsitul saptaminii mi se pare mai greu, se apropie scoala si nu mai am chef. Voi pleca la tara de Paste, la bunici. Imi place sa incondeiez oua, impreuna cu bunica."


George Al. Cristea, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Sint bucuros ca am intrat in vacanta si ca se apropie Pastele. Cu aceasta ocazie o voi ajuta pe bunica la cozonac si la vopsitul oualor. Imi place sa fac aceste lucruri in bucatarie alaturi de ea. Nu stiu sa incondeiez oua, ci doar o ajut la vopsirea lor. In ceea ce priveste lectiile pe care le avem in vacanta, le voi face pe la mijlocul saptaminii si pe urma ma voi relaxa."


Livia Olteanu, 9 ani, clasa a III-a, Focsani


"Abia am asteptat aceasta vacanta, chiar daca este doar o saptamina. Acum la inceput o voi ajuta pe mama in bucatarie la diverse treburi pentru tot ceea ce trebuie de Pasti. Vom sta si acasa, dar vom pleca insa si la Lepsa citeva zile. In acelasi timp, ma voi odihni in vacanta si poate voi face ceva si pentru la scoala."


Miruna Denisa Neagu, 10 ani, clasa a III-a, Focsani


"Ma bucur ca am intrat in vacanta, mai ales ca fiind Pastele voi incondeia oua si o voi ajuta pe mama in bucatarie. Stiu sa incondeiez de la sora mea mai mare, care are tot ceea ce trebuie pentru asta. Este posibil sa iesim la restaurant in aceste zile de Pasti sau poate vom pleca pe undeva, in afara orasului."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.