Jurnalism cetatenesc

Unele lucruri trebuie aruncate la un moment dat

Ramona Nicolae
19 apr 2008 2169 vizualizări
astazi puteti scapa de aparatura electrica si electrocasnica din casa, fara sa platiti

Odata cu curatenia de Paste, putem scapa din casa si de obiectele electrocasnice, electronice si electrice defecte. Asta, deoarece Ministerul Mediului a reeditat campania "Marea debarasare" din noiembrie anul trecut. Astazi, cei care au astfel de obiecte si vor sa scape de ele, fara sa dea bani pentru asa ceva, le pot scoate in fata blocului sau a casei pentru ca angajatii CUP S.A. sa le preia. Asa ca, facind curatenia de primavara, pentru Sarbatorile Pascale, vom avea posibilitatea sa scapam gratuit si fara prea mult efort de aparatele care ne supara din cind in cind. Citi dintre focsaneni au participat la campania din toamna sau vor face acest lucru astazi puteti citi in rindurile urmatoare:


Ioana Ilie, 39 ani, Focsani


"Am auzit de aceasta campanie de stringere a obiectelor electrocasnice vechi si stricate, dar eu nu am ce arunca pentru ca toate sint noi. Este o campanie buna, care ar trebui facuta mai des si extinsa chiar, pentru alte obiecte. Eu vreau sa dau sticlele de plastic si maculatura care se stringe la un punct special de colectare, dar de cele mai mult ori o arunc. Sint multi oameni care au obiecte electrocasnice vechi sau stricate si le tin degeaba, prin curte, magazii sau alte incaperi deoarece se gindesc ca poate le mai trebuie la ceva, dar in final tot le arunca sau poate o parte din ei ar vrea sa le arunce, dar nu stiu unde anume."


Valentina Dediu, 30 ani, broker asigurari, Focsani


"Am mai auzit de aceasta campanie de colectare gratuita a obiectelor electrocasnice vechi si stricate, de catre CUP. Este buna aceasta, pentru ca te gindesti ca un televizor vechi sau stricat nu ai unde sa-l arunci. In restul timpului si alte companii din oras iti pot lua aceste lucruri, dar contra cost si parca suna ciudat sa arunci ceva dind bani pentru asta. Mai sint si alte obiecte care se string la casa omului, pe care de cele mai multe ori le ducem la tara, la cei care nu au, mai ales ca au nevoie de ele. Eu nu am nimic de aruncat in aceasta zi, pentru ca aparatura noastra este buna, chiar daca nu este chiar noua."


Olguta Petrache, 58 ani, pensionar, Focsani


"Mi-am inlocuit de mult aparatura electrocasnica si nu am nimic de aruncat azi. Eu le-am dat la acel moment la vecinii care nu aveau, deoarece ele mai functionau inca si nu a trebuit sa le arunc definitiv la gunoi. Cam asta este obiceiul la noi, sa dam din casa ceea ce este vechi, dar vrem sa ducem la alte persoane care nu au acele obiecte. Pentru orice fel de lucruri este buna o astfel de campanie, de exemplu pentru mobila, iar astfel de actiuni sint binevenite."


Ioana Pomana, 64 ani, pensionar, Focsani


"Nu voi participa la aceasta campanie de stringere a obiectelor vechi, pentru ca noi le avem intr-o stare buna de functionare, chiar daca nu sint noi. Nu sint bani pentru a le putea schimba, dar am vrea. De-a lungul timpului, cind a trebuit sa arunc un lucru, nu am procedat asa, ci l-am dat cuiva care avea nevoie de el. Asa am procedat cu haine, cu incaltaminte sau alte lucruri care nu ne-au mai folosit. Mai am cunostinte la tara care nu au pensie si sint saraci, astfel ca lor le mai duc din lucrurile noastre."


Adina Doina Daraban, 50 ani, terapeut, Focsani


"Nu am auzit de campania de astazi, dar cred ca este foarte buna. Am fost pusa in dificultate cu ceva timp in urma, cu un frigider defect pe care nu stiam unde sa-l duc. Pina la urma l-am dus la tara si a ocupat locul degeaba prin gospodarie. La acest moment nu am nimic de aruncat, pentru ca totul este nou. Am vazut insa ca vecinii mei au scos anul trecut obiectele vechi sau stricate in fata blocului si le-a luat CUP-ul. Poate ar trebui chiar extinsa aceasta campanie si pentru alte obiecte, cum ar fi mobila. A trebuit sa platesc o masina pentru a duce la tara un fotoliu si o canapea, pentru a le pune pe foc de altfel, deoarece nu mai erau bune. Unele lucruri trebuie aruncate la un moment dat, dar te intrebi unde, pentru ca nu stim."


Elena Patrascu, 62 ani, pensionar, Focsani


"Am participat la aceasta campanie anul trecut, cind am aruncat un televizor vechi, care avea tubul stricat si un fier de calcat. Acum nu mai am nimic de aruncat. M-am bucurat anul trecut ca l-am putut arunca atit de usor fara sa dau bani la cineva pentru asta. Este buna aceasta campanie si ar fi bine daca s-ar extinde si pentru alte obiecte, cum ar fi mobila. Multa lume, cind face diverse schimbari prin casa, nu stie unde sa depoziteze mobila veche si o duce pe la rudele care stau la tara."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.