Jurnalism cetatenesc

Imi place sa scriu si sa stiu totul

Ramona Nicolae
11 apr 2008 811 vizualizări
absolventii de liceu se intereseaza despre cit mai multe facultati inainte de a-si alege domeniul pe care-l vor studia

Elevii de liceu care doresc sa urmeze cursurile unei facultati au posibilitatea de afla cit mai multe despre aceasta sau despre oricare alta, participind la diverse tirguri de prezentare, accesind site-urile facultatilor sau mergind direct la respectivele institutii de invatamint superior, pentru a afla cit mai multe informatii. Cei care sint interesati de o cariera frumoasa si interesanta doresc sa stie inca de pe bancile scolii ce-i asteapta, ce oportunitati ofera acea unitate de invatamint, despre cum trebuie sa se pregateasca pentru admitere, dar si despre cum e viata de student. Daca s-au gindit deja elevii focsaneni sa urmeze cursurile unei anumite facultati puteti citi in rindurile urmatoare:


Sorina Ionasc, 19 ani, clasa a XII-a, Colegiul National "Unirea", Focsani


"Eu doresc sa urmez in mod special cursurile Facultatii de Jurnalism, deoarece imi place sa scriu si sa stiu totul. Imi place cariera in publicitate, dar si cea de jurnalist. Ma gindesc sa incerc si la geografia turismului sau la teatru, dar nu stiu sigur. Colaborez in acest moment cu «Sportul de Vrancea», deoarece imi place sportul. As dori sa continui in timpul facultatii sa scriu la o publicatie, in primul rind pe sport, deoarece sint mai documentata, dar nu m-am hotarit inca daca in presa scrisa sau cea audio. Am timp sa ma hotarasc si in urma ofertelor pe care le voi avea."


Catalina Rosu, 19 ani, clasa a XII-a, Colegiul National "Unirea", Focsani


"Eu as vrea sa fac actorie. Am inceput sa ma interesez si sa ma pregatesc deja pentru admitere. Ma intereseaza sa aflu insa si despre alte facultati, chiar daca poate nu voi urma cursurile lor. Fac parte din trupa de teatru a liceului si sint sufleur al Teatrului Municipal Focsani. Am prieteni care sint studenti la actorie si unii care doresc ca si mine sa dea la actorie. Este foarte greu de intrat insa, deoarece este un examen subiectiv, ce depinde si de profesorul care te asista. Am fost la citeva cursuri de pregatire ale UNATC unde ne-am pregatit astfel cu citiva asistenti universitari. Ei ne-au explicat mai clar in ce consta admiterea, am facut exercitii si am lucrat diverse texte. Familia ma sustine si crede ca am talent in acest domeniu. Important este sa faci ceea ce simti tu ca te tine in priza si ceea ce te face sa traiesti. Dupa ce termin facultatea nu doresc sa locuiesc aici si sa fiu angajata a teatrului nostru, ci poate doar sa colaborez."


Roxana Milea, 19 ani, clasa a XII-a, Colegiul National "Unirea", Focsani


"Eu as vrea sa fac in primul rind Facultatea de Drept, deoarece consider ca imi ofera o baza solida si am un punct de plecare in viitor in ceea ce voi alege sa fac. Inca nu sint sigura ca vreau sa fac asta, dar m-am orientat catre aceasta facultate din indignarea fata de sistemul nostru de invatamint, de justitie, dar si alte domenii. Sint preocupata de problemele de mediu si de tot ceea ce se intimpla. Este un domeniu care ma atrage si chiar am in minte citeva proiecte care ar putea fi puse in practica, dar cu oameni seriosi. Nu am participat insa la nici un proiect, pentru ca la noi in judet nu s-a organizat ceva de genul acesta. Mediul va fi o problema foarte mare in viitor si trebuie rezolvate multe. Nu as vrea sa ma intorc la Focsani pe viitor, deoarece nu am multe oportunitati. As vrea sa dau in secundar la Facultatea de Jurnalism, dar sa fac publicitate, pentru ca este un domeniu interesant. Oricum, am mai multe in gind sa fac, de exemplu Relatii Economice Internationale din cadrul ASE-ului, deoarece, daca voi termina Dreptul si doresc sa devin avocat pe probleme financiare, studiile economice m-ar ajuta mult."


Andra Lucia Sima, 18 ani, clasa a XII-a, Colegiul National "Unirea", Focsani


"Ma pregatesc pentru Comunicare si Relatii Publice din cadrul Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti. M-am interesat la mai multe Facultati care au aceasta sectie, chiar si la Jurnalism. De cind eram mica am fost implicata in diverse activitati artistice, am scris un timp la o revista pentru copii, «Pupaza din tei». Acum scoala imi ocupa mai tot timpul si nu mai am alte activitati in afara ei. Familia m-a sustinut mereu in ceea ce am facut si face acelasi lucru si acum. Am fost in Bucuresti, dar si in Focsani la un tirg de prezentare a diverselor facultati si m-am interesat despre cit mai multe, chiar daca nu le voi urma cursurile. Cu ani in urma am dorit chiar sa dau la Facultatea de Jurnalism, dar m-am razgindit intre timp. Dupa ce voi termina facultatea voi ramine in Bucuresti, nu ma voi intoarce in Focsani, pentru ca imi doresc o cariera in televiziune. Deja parintii mi-au luat un apartament acolo"


Florin Balan, 19 ani, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Focsani


"Pentru moment doresc sa urmez cursurile unei facultati cu profil tehnic, dar nu sint hotarit in totalitate. Citesc presa in general, mai mult cea nationala, deoarece ziarele focsanene m-au dezgustat in ultimul timp. Urmaresc in special publicatiile financiare, cele care dezbat probleme economice, politice si sociale si nu ma intereseaza presa de scandal. Am fost la o informare despre Facultatea de Jurnalism si am dorit sa vad ce inseamna cursurile acesteia si ce oportunitati de cariera ofera ea. Dupa ce voi termina insa cursurile universitare, indiferent care, ma voi intoarce in Focsani, pentru ca nu imi place Bucurestiul."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.