Jurnalism cetatenesc

Dublura

Ziarul de Vrancea
9 apr 2008 692 vizualizări
In editia de astazi va prezentam romanul lui Dave Nicholls, "Dublura", aparuta la Editura Humanitas Fiction, 2008. Paul Cernat recomanda, in rindurile de mai jos, un roman comic, inteligent si bine scris. Nu putem decit sa va uram lectura placuta!

"Bani, faima, sex"


Romanul scriitorului britanic Dave Nicholls, aparut in colectia "Cocktail" a editurii Humanitas, are toate atuurile necesare pentru a atrage atentia cititorilor: intriga acrosanta si bine condusa, umor, suspans si, nu in ultimul rind, IQ. Comparat de presa din Marea Britanie cu diversi monstri sacri ai fictiunii contemporane, precum David Lodge, Nick Hornby sau Malcom Bradbury, autorul s-a facut cunoscut publicului larg si prin intermediul romanului ecranizat "Cine stie cistiga". Cartea de fata are in prim-plan culisele showbiz-ului si existentei lui Steve McQuinn, actor si virtual impresar ratat - un antistar, umilit de "rivalul" sau Josh Harper. Acesta din urma e exact opusul nefericitului McQuinn: sex-simbol bogat, faimos si cu o sotie superba. însa, din momentul in care Stephen devine dublura lui Josh, viata bate filmul si tinde sa-i ia locul. Caci invidiosul actoras secundar se indragosteste de sotia "rivalului" si face tot posibilul pentru a-si depasi conditia subalterna, de simpla umbra. Un roman comic, inteligent si bine scris. N-o fi Nicholls chiar Lodge sau Bradbury, dar povestea face toti banii. Traducerea din limba engleza este semnata de Irinei Apostol. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.