Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei

Ziarul de Vrancea
7 apr 2008 538 vizualizări
7 aprilie 2008

1945 "" S""a nascut Mircea Daneliuc, regizor, scenarist si actor ("Glissando", "Ambasadori, cautam patrie")

1931 "" S-a nascut actorul Amza Pellea. Reprezentant al Promotiei de aur a teatrului romanesc, Amza Pellea a jucat la Teatrul National din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie si Teatrul National din Bucuresti, unde s-a impus ca unul dintre actorii cei mai dotati ai scenei romanesti. Creatorul lui "Nea Marin", binecunoscutul personaj de sorginte populara, care i-a relevat atit de bine disponibilitatile pentru comedie, Amza Pellea a interpretat atit personaje istorice (Vladica Hariton din "Tudor din Vladimiri", "Voievodul Basarab din "Croitorii cei mari din Valahia" de Al. Popescu, rolurile din "Tudor", "Rascoala", "Haiducii", "Dacii", "Columna", "Mihai Viteazul"), cit si personaje din repertoriul clasic universal (Esteban din "Fintina turmelor" de Calderon, Horatiu din "Hamlet", Platonov din "Un Hamlet de provincie" de Cehov) (m. 12.12.1983)

1614 "" A murit pictorul spaniol de origine greaca El Greco (Doménicos Theotokópoulos) ("Apostolii Petru si Pavel", "Laocoon", "Logodna Fecioarei") (n.1541)

1947 "" A murit industriasul Henry Ford, fondator al industriei americane de automobile (n. 30.07.1863)

1939 "" S-a nascut regizorul Francis Ford Coppola, distins cu Premiului Oscar in 1972 si 1974 ("Nasul", "Apocalipsul acum", "Conversatia")

1928 "" S-a nascut Alan J. Pakula, regizor de film ("Toti oamenii presedintelui") (m. 19.11.1998)

1915 "" S-a nascut Billie Holiday ("SadyDay"), cotata de critica drept prima cintareata de jazz in adevaratul sens al cuvintului (m. 17.07.2959)


Ziua mondiala a sanatatii (reprezinta aniversarea crearii Organizatiei Mondiale a Sanatatii la 7.04.1948; este marcata din anul 1950)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.