Jurnalism cetatenesc

Voi incerca sa fiu unul dintre spectatorii focsaneni

Ramona Nicolae
29 mar 2008 718 vizualizări
pe 8 aprilie, focsanenii se pot bucura de un spectacol inedit de balet, "Lacul lebedelor"

La inceputul lunii aprilie, mai exact pe data de 8, focsanenii ii pot urmari pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" pe balerinii rusi ai Teatrului Balsoi din Moscova. Ei vor interpreta piesa de balet "Lacul lebedelor" de P.I. Ceaikovski. Renumiti in lume pentru talentul lor artistic, ei ii vor putea incinta si pe spectatorii focsaneni, care vor avea astfel prilejul sa vada pe viu balerini emeriti si laureati ai concursurilor de dans. Citi dintre focsaneni sint interesati de acest spectacol de balet puteti citi in rindurile urmatoare:


Maria Chiriac, 57 ani, pensionar, Focsani


"Nu am auzit de baletul Balsoi Teatr din Moscova. Am atitea treburi in fiecare zi, ca nu am avut cum sa aflu din presa. Este interesant ca vine si la noi un spectacol de balet, dar nu am cum sa merg, deoarece nu am bani. Pensia mea de 300 de lei nu-mi permite. Cine are salarii mari poate sa mearga. Ne limitam insa la ceea ce putem. Privit ca eveniment cultural la noi, este un lucru bun prezenta acestei trupe. Oricarei persoane i-ar placea sa mearga la acest spectacol de balet. Au trecut multi ani de cind nu am mai fost la o piesa de teatru, de exemplu. Am fost insa la teatru de curind cu nepotica mea, dar la o piesa pentru copii. Chiar daca a fost pentru cei mici, mi-a placut."


Vasilica Popa, 68 ani, pensionar, Focsani


"Am vazut afisele prin oras in legatura cu venirea in oras a trupei Balsoi Teatr din Moscova. Pretul de 100 de lei a unui bilet este destul de mare pentru noi, pensionarii, si nu-mi permit sa merg. Este bine ca si la noi in oras sint astfel de evenimente culturale. La piese de teatru am mers, dar la spectacole de balet, nu. Baletul rusesc este unul foarte bun, daca nu cel mai bun din lume si este frumos sa mergi la acest spectacol. Sint ani si ani de cind nu am fost la piese de teatru."


Laura Mereuta, 16 ani, clasa X-a, Liceul "Al. I. Cuza", Focsani


"De obicei merg la teatru cu colegii de clasa, dar de aceasta trupa de balet care vine la noi in oras nu am auzit pina acum. Cred ca as merge, dar nu stiu sigur daca reusesc sa ajung. Intervine in acelasi timp si problema financiara, care nu este numai pentru mine, ci pentru toata lumea. La noi la liceu se anunta mereu piesele de teatru si asemenea evenimente culturale, asa ca avem de unde sa obtinem informatii."


Gina Filip, 48 ani, muncitoare, Focsani


"Am vazut aceasta trupa de balet in urma cu aproximativ doua luni la Chisinau. Am avut acest privilegiu sa-i vad acolo, chiar cu «Lacul lebedelor». Mi-au placut extraordinar de mult. Multe asemenea evenimente le-am vazut la Chisinau, deoarece merg des acolo. Mi-ar fi placut sa merg si la noi in Focsani sa-i vad, dar biletul este prea scump. Spectacolele de la Chisinau sint mult mai ieftine si astfel am vazut multe dintre ele. La noi in Focsani nu prea merg la evenimente de acest gen. Am observat insa ca si Focsaniul a inceput sa aiba multe spectacole si este bine, deoarece multi ani nu a avut nimic si lumea a tinjit mult dupa teatru. Poate ca in timp se va rezola si problema pretului biletelor, care este cam mare pentru multi dintre noi."


George Trofin, 57 ani, profesor, Focsani


"Sint mai mult decit tentat sa merg la acest spectacol de balet, si sint chiar convins ca voi reusi sa fiu prezent in sala. Este o trupa renumita de artisti moscoviti, celebra chiar, si voi incerca sa fiu unul dintre spectatorii focsaneni. Este renumita si trupa de balet, dar si compozitorul, asa ca pentru noi este un privilegiu artistic aceasta prezenta a lor aici. Indiferent de pretul biletului voi face un sacrificiu. Eu tinjesc dupa teatru, dupa arta dramatica, astfel ca la fiecare piesa pusa in scena vreau sa fiu prezent. Imi fac timp pentru asa ceva si toti ar trebui sa facem acest lucru. Este insa problema banilor pentru multi dintre noi, chiar si pentru mine, care lucrez in invatamint. Este indicat de doua - trei ori pe luna sa mergi la teatru. Fac un indemn concitadinilor mei sa vina la teatru si la tot ceea ce inseamna cultura. Eu merg la teatru cu elevii mei de cite ori reusesc."


Dumitra Gavrila, 54 ani, pensionar, Focsani


"Mi-ar placea mult sa pot merge la acest spectacol de balet, deoarece sint o indragostita de aceste evenimente culturale. Desi sint un om simplu, mi-as fi dorit la viata mea sa fiu balerina. Sint pensionata medical si pensia nu-mi permite sa merg la spectacol. Doar daca am parte de vreun bonus din partea organizatorilor sau a altcuiva. Sint multe evenimente culturale si la noi, dar ne-am indepartat de ele, din cauza banilor. Nu am mai mers de mult la teatru pe cont propriu, dar am fost invitata de curind de fiica mea, la un spectacol de teatru cu Rodica Popescu Bitanescu. Sint iubitoare de teatru, de actori si de tot ceea ce tine de lumea aceasta."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.