Jurnalism cetatenesc

Preparate din peste si fructe de mare. 500 de retete

Ziarul de Vrancea
22 mar 2008 643 vizualizări
Astazi va prezentam "Preparate din peste si fructe de mare. 500 de retete" de Gina Frîncu si Maria-Melania Sirbu, aparut la Grupul Editorial Corint, Editura Runa, 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Bedros Horasangian. Lectura placuta!

"Nici o masa fara peste si fructe de mare!"


Frumos indemn catre romani! Entuziasmant indemn pentru chef de munca si viata! Meritorie stradanie pentru a ne insusi efectele benefice ale acizilor grasi Omega 3 polinesaturati care contribuie la scaderea tensiunii arteriale, a trigliceridelor (ah, cum uitam de trigliceride, Doamne, cind salivam privind o friptura de porc in singe!) si a colesterolului! Astfel ca reducem riscul de formare al cheagurilor de singe, al infarcturilor, ba chiar ni se spune de cele doua distinse autoare ca multimea de calciu, magneziu, fosfor, seleniu ce sint disipate in carnea de peste pot conduce la stimularea activitatii cerebrale. Ceea ce ar avea consecinte si in alte zone, consumatorii de peste avind un coeficient de inteligenta mai ridicat. Iata o veste care ne bucura: mincati peste mai mult si portile raiului politic si guvernamental vor fi mult mai larg deschise. Sa nu facem insa trimiteri otioase, ar putea sa ne ramina osul in git. Mai ales ca "structurile" prefera carnita de porc, si orice "organ" abilitat nu da fleica de pe gratarul conjugal, pe somonul de pe craca Uniunii Europene. Dincolo de ironiile noastre, avem la indemina, nu doar pentru lecturi savuroase, "Pui umplut cu pasta de hering", sa zicem, ci chiar sute de minunate oferte culinare. Aperitive, ciorbe, supe, borsuri si minunatele "feluri de baza" ce-ar putea schimba putin din obisnuintele noastre carnivore prevestitoare de multe necazuri. Ar fi bine insa sa mincati citiva mici si un snitel de porc inainte de a citi aceasta minunata carte de bucate despre preparate din peste si fructe de mare. Calamarul mamii ei de viata, pofta buna! Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.