Preparate din peste si fructe de mare. 500 de retete
"Nici o masa fara peste si fructe de mare!"
Frumos indemn catre romani! Entuziasmant indemn pentru chef de munca si viata! Meritorie stradanie pentru a ne insusi efectele benefice ale acizilor grasi Omega 3 polinesaturati care contribuie la scaderea tensiunii arteriale, a trigliceridelor (ah, cum uitam de trigliceride, Doamne, cind salivam privind o friptura de porc in singe!) si a colesterolului! Astfel ca reducem riscul de formare al cheagurilor de singe, al infarcturilor, ba chiar ni se spune de cele doua distinse autoare ca multimea de calciu, magneziu, fosfor, seleniu ce sint disipate in carnea de peste pot conduce la stimularea activitatii cerebrale. Ceea ce ar avea consecinte si in alte zone, consumatorii de peste avind un coeficient de inteligenta mai ridicat. Iata o veste care ne bucura: mincati peste mai mult si portile raiului politic si guvernamental vor fi mult mai larg deschise. Sa nu facem insa trimiteri otioase, ar putea sa ne ramina osul in git. Mai ales ca "structurile" prefera carnita de porc, si orice "organ" abilitat nu da fleica de pe gratarul conjugal, pe somonul de pe craca Uniunii Europene. Dincolo de ironiile noastre, avem la indemina, nu doar pentru lecturi savuroase, "Pui umplut cu pasta de hering", sa zicem, ci chiar sute de minunate oferte culinare. Aperitive, ciorbe, supe, borsuri si minunatele "feluri de baza" ce-ar putea schimba putin din obisnuintele noastre carnivore prevestitoare de multe necazuri. Ar fi bine insa sa mincati citiva mici si un snitel de porc inainte de a citi aceasta minunata carte de bucate despre preparate din peste si fructe de mare. Calamarul mamii ei de viata, pofta buna! Bedros Horasangian