Jurnalism cetatenesc

Pata cu bucluc

Ziarul de Vrancea
21 mar 2008 608 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Pata cu bucluc" de Mark Haddon, aparut la Editura Trei, 2008, sub semnatura scriitorului si eseistului Paul Cernat. Lectura placuta!

"O savuroasa comedie neagra"


Nascut in 1962 in Anglia, Mark Haddon s-a afirmat mai intii ca ilustrator si scenarist. A scris 50 de carti pentru copii si a cistigat de doua ori Premiul Bafta. Marele sau succes international a inceput insa in 2003 cu romanul "O intimplare ciudata cu un ciine la miezul noptii" (publicat in Romania de Editura "Trei"), recompensat cu 17 premii literare. Publicat in septembrie 2006, al doilea roman al sau, "Pata cu bucluc", a facut furori. Iata-l acum si in versiune romaneasca, la aceeasi editura "Trei", profilata pe psihanaliza si romane "eliberatoare". Subiectul e simplu: un "cap de familie" din Peterbourough, deprimat si obsedat de un cancer imaginar, descopera ca sotia il insala, fiul homosexual tocmai s-a despartit de propriul partener, iar fiica se pregateste sa se marite, a doua oara, "cu cine nu trebuie". Aparent, o reteta comica plina de verva, suspans si rasturnari de situatie imprevizibile. în realitate, hazul disimuleaza un dramatism autentic, iar de la un punct incolo zimbetul ingheata pe figura. Nu va faceti griji: totul se termina "bine", depinde numai ce intelegeti prin "bine"... Traducerea din limba engleza apartine Crengutei Napristoc, iar prefata, poetului Dan Sociu. "Pata cu bucluc": o comedie neagra savuroasa, care merita citita de amatorii genului. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.