Jurnalism cetatenesc

Daca platesc, mi se pare normal sa am apa

Ramona Nicolae
20 mar 2008 524 vizualizări
sute de vrinceni risca sa ramina fara apa din cauza datoriilor la electricitate a primariilor sau companiilor de utilitati din localitatile respective

Unii vrinceni risca sa ramina fara apa din cauza unor datorii la electricitate a primariilor sau a companiilor de utilitati. Astfel, se poate sista alimentarea cu electricitate a sistemelor cu apa daca nu vor fi achitate facturile restante. Primariile din Panciu si Cotesti au datorii la Electrica S.A., la fel ca si patru societati de apa si utilitati publice din Odobesti, Adjud, Panciu si Marasesti. Acestea au primit preavize de decontare din partea Electrica S.A., asteptindu-se astfel o rezolvare favorabila in primul rind pentru cetateni, mai ales pentru cei care au platile la zi. Aceste probleme, din pacate, se intimpla frecvent, nu numai in aceste localitati, ci si in municipiul Focsani, din cauza rau-platnicilor in primul rind. Ce parere au unii vrinceni despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Rodica Stoian, 54 ani, pensionar, com. Cirligele


"Avem si noi acum retea de apa curenta in sat, dar inca nu ne-am racordat la ea. Este intr-adevar mult mai bine decit sa luam mereu de la fintina, chiar daca pe aceasta o vom plati. Am auzit ca sint probleme la Cotesti cu apa, care mai mult nu curge, dar cred ca din cauza multor locuitori care nu platesc. Este rau pentru cei care sint corecti si totusi nu vor avea apa. Sper sa nu patim si noi la fel. Daca platesc, mi se pare normal sa am apa curenta. Dar din cite stiu si in alte orase sau chiar Focsani se intimpla acest lucru. Speram oricum sa fie bine si la noi cu acest sistem. Exista statie de tratare a apei si cred ca este mai curata si mai buna apa in aceste conditii."


Pantus Duta, 52 ani, asistent personal, com. Paltin


"Eu locuiesc la Paltin si avem apa din fintina inca. Nu am auzit de localitatile care au ramas fara apa din cauza companiilor de utilitati sau a primariilor care nu si-au platit facturile de electricitate. Din fericire nu ne confruntam cu aceste probleme. Este bine asa, avem hidrofor in curte si astfel putem avea si apa calda in casa. Fiecare om din comuna noastra s-a gospodarit cum a dorit si cum a stiut mai bine. Nu as vrea sa am astfel de probleme, atita timp cit sint corect cu platile."


Ruxandra Stancu, 42 ani, casnica, com. Cirligele


"In sat este apa curenta, dar noi nu ne-am racordat inca la retea. Dupa ce vor realiza acest lucru, vom plati tot ce vom consuma. Am inteles ca este mult mai buna apa decit cea dinainte, de la cismea. Chiar daca vom scoate bani din buzunar pentru ea, cred ca este mai bine asa. Ma pot gindi in acelasi timp ca pot fi si familii care nu vor putea plati, pentru ca nu vor avea bani, sau chiar si din rea vointa. Asa ca este posibil sa patim ca alti locuitori din judet, ca cei din Cotesti, Panciu sau Marasesti, cum am auzit. Marea majoritate din ei platesc ceea ce consuma si nu le convine daca nu vor avea apa mereu. Avem incredere in apa pe care o vom avea, deoarece exista statie de tratare."


Stanica Balica, 49 ani, casnica, sat Faraoanele, com. Virtescoiu


"Avem robinete in curte si astfel avem apa tot timpul, dar platim ce consumam. Nu am auzit de problemele celor din alte localitati, din cauza rau-platnicilor. Nu mi-ar conveni sa patim si noi la fel. Oricum sint oameni care nu platesc si la noi, dar ne adauga noua la plata ceea datoreaza ei. Avem apometre montate asa ca platim tot ce consumam si in plus chiar. Si inainte plateam apa, chiar daca o luam din niste bazine si stateam la rind mult pentru ea."


Tinca Damian, 71 ani, pensionar, com. Cirligele


"Avem ciusmele in sat cu apometre montate si lumea plateste ceea ce consuma. Eu nu am inca montata in curte o cismea, dar urmeaza. La noi oamenii platesc tot ce consuma si nimeni nu este dator. Nu am auzit de faptul ca unele primarii sau companii de utilitati nu si-au platit facturile de electricitate si astfel s-a oprit apa catre cetateni. Sper sa nu avem si noi probleme de acest fel pe viitor, insa la noi deocamdata nu sint datornici. Cind vine postasul cu pensiile lumea plateste datoriile intii si apoi altele. Este mult mai bine cu apa curenta in curte."


Vasile Panait, 75 ani, pensionar, com. Bordesti


"Avem apa curenta acasa si platim ceea ce consumam. Nu mai luam apa din fintini si, chiar daca dam pe ea bani, este mai bine asa, deoarece este mai usor sa o avem la indemina cind dorim. Chiar daca nu am apa si in casa, este bine si atit, cu ea in curte. Nu am auzit ca unele localitati vrincene au ramas sau vor ramine fara apa din cauza primariilor sau societatilor de utilitati care nu si-au platit facturile de curent electric. Asta cred ca e din cauza oamenilor care nu si-au achitat ceea ce au consumat. Daca eu platesc apa m-ar deranja sa nu mai am pe urma din cauza celor care nu platesc."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.