Jurnalism cetatenesc

Olimpiadele ne obisnuiesc cu emotiile unui concurs, indiferent de rezultat

Ramona Nicolae
3 mar 2008 1640 vizualizări
1 martie pentru unii elevi a insemnat participarea la concursurile scolare

Prima zi a lunii martie nu a insemnat pentru unii elevi din judet doar emotia daruirii unui simbol al acestui anotimp mamelor sau profesoarelor, ci chiar participarea la concursuri scolare. Simbata, 1 martie, cei mai buni elevi "matematicieni" din judet au participat la Olimpiada de profil, etapa judeteana. La acest concurs au fost asteptati sa participe un numar de 420 de elevi din clasele V - XII. Aceasta olimpiada la matematica este de fapt prima din celelalte discipline care vor urma: latina (8 martie), spaniola, franceza, italiana, biologie, disciplinele socio-umane si informatica (15 martie), engleza (16 martie), istorie (22 martie), germana si rusa (23 martie) si limba romana (29 martie). Citi dintre elevii vrinceni sint atrasi de acest gen de concursuri scolare sau altele puteti citi in rindurile urmatoare:


Cristian Gabriel Ceapa, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Nu am participat niciodata la olimpiadele scolare, deoarece nu am vrut, dar am concurat la Euro Junior, care este ceva asemanator. Imi place mai mult limba romana la scoala, dar nu m-am gindit ca as putea merge la olimpiada la aceasta materie. Stiu ca mi-ar putea fi de folos in viitor, deoarece ma obisnuiesc cu emotiile unui concurs, dar inca nu mi-am pus problema serios de a merge la olimpiada. Este posibil ca pina in clasa a VIII-a sa particip macar la un concurs."


Florin Viorel Bociu, 12 ani, clasa a V-a, Focsani


"Pina acum nu am participat la vreo olimpiada. Mie imi place mai mult matematica dintre toate materiile pe care le invatam acum, dar nu m-am gindit sa merg la olimpiada. Pe viitor insa ma gindesc sa particip la un concurs, deoarece in acest fel ma obisnuiesc cu emotiile la examenele care ma asteapta."


Catalin Tudose, 14 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"Am mers prima data la olimpiada in clasa a IV-a, la matematica, la faza pe scoala. Nu am reusit atunci sa obtin un rezultat bun, dar in anii urmatori am mai participat, in principal la matematica si apoi si la limba romana. M-au sfatuit sa fac acest lucru in primul rind parintii mei, deoarece mi-au spus ca este bine sa particip, deoarece ma obisnuiesc cu emotiile unui concurs, indiferent de rezultat. Iar daca acesta este unul bun, atunci este si mai incurajator pentru mine. Pot spune ca mi-au prins bine participarile, deoarece anul acesta, avind examenul de capacitate, nu voi fi pus pentru prima data in fata unui concurs si a emotiilor lui. Este totusi o diferenta intre acest examen si olimpiade, in sensul ca la ultimul nu era o problema prea mare daca nu obtineam un rezultat bun, pe cind la capacitate acesta este cel mai important."


Madalin Vrabie, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Nu am fost pina acum la olimpiada, dar am concurat anul acesta la Smart, la matematica. As fi vrut si la Cangur sa ma inscriu, dar nu am mai avut timp si imi pare rau. Imi place sa merg la concursuri pentru ca astfel ma obisnuiesc cu ele si cu emotiile de acolo."


Daniel Gabriel Scripcaru, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"Am participat la olimpiada anul acesta, dar in prima etapa a concursului, unde au fost colegi din celelalte clase ale scolii unde invat. De fapt, am mers si la matematica si la romana la olimpiada, dar nu am obtinut insa la nici una din ele note cu care sa pot merge mai departe, in etapa urmatoare. Mama atunci mi-a spus sa nu mai concurez si sa ma concentrez mai mult si la alte materii pe care le am la scoala. Eu insa vreau sa mai concurez la olimpiade si in anii urmatori. Anul trecut, in clasa a IV-a am avut un coleg de clasa care a obtinut locul doi la olimpiada de matematica, faza judeteana. El este singurul din clasa care o obtinut rezultate bune, pe linga mine care doar am participat la prima etapa a olimpiadei."


Vlad Ionut Palade, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Prima data cind am participat la olimpiada a fost in clasa a V-a, la matematica. Atunci m-a incurajat profesorul de la clasa, deoarece considera ca ma voi descurca destul de bine. Nu am reusit insa sa obtin o nota prea buna pentru a merge mai departe in concurs. Insa am avut doi colegi care au ajuns la faza pe judet, dar nu au mai luat note mari acolo. Au fost insa bucurosi ca au ajuns in acea faza a concursului. Parintii m-au sfatuit sa nu ma descurajez, asa ca anul urmator am mers din nou. Am lucrat mai mult acasa, am facut mai multe exercitii pentru a obtine un rezultat mai bun. Astfel am reusit sa ajung la faza pe oras, unde m-am oprit. Am fost insa multumit de rezultatul pe care l-am avut. Este bine ca am participat, deoarece astfel m-am obisnuit cu un anumit gen de concurs, care ma va ajuta mereu."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.