Jurnalism cetatenesc

Organismul simte nevoia de legume si fructe

Ramona Nicolae
26 feb 2008 1960 vizualizări
consumul de mincaruri gatite duce progresiv la degenerarea celulelor si tesuturilor organismului

Sucurile din legume si fructe sint regeneratoare si reconstructoare pentru organism. Asta daca sint proaspete, deoarece doar asa se pastreaza vitaminele, mineralele, aminoacizii, sarurile minerale, enzimele si apa vie din ele. De aceea, in fiecare zi este necesar consumul de sucuri sau de salate din cit mai multe legume sau fructe. Bucataria noastra, din pacate, chiar daca este una gustoasa, prin modul de preparare al mincarurilor distruge tot ceea ce contin legumele si fructele. Ce prefera interlocutorii nostri ca aport de vitamine, intre consumul de sucuri din legume sau fructe si comprimatele din farmacii, puteti citi in rindurile urmatoare:


Iulia Raileanu, 24 ani, Focsani


"De obicei consum fructe si legume pentru vitaminele si mineralele necesare organismului. Prefer insa mai mult fructele, ca atare sau sub forma de suc, deoarece sint mai gustoase si se obtine mai mult suc. Avind un copil mic, in primul rind facem suc pentru el, iar pentru noi mai cumparam citeodata din comert anumite sucuri naturale. Nu cumpar de la farmacii diverse comprimate pentru a-mi completa necesarul de vitamine, decit daca mi le-ar recomanda medicul. Mi se pare mult mai bun si sanatos consumul sucului din fructe proaspete. Este mult mai sigur asa pentru organismul nostru."


Lucia Teodor, 63 ani, pensionar, Focsani


"Cel mai bun este sucul natural, dupa parerea mea, dar eu nu pot sa-l fac pentru ca la pensiile noastre nu ne permitem sa cumparam un aparat de stors legumele si fructele. Cu toatea acestea, consum legume si fructe asa cum sint ele, dar sub forma de salate. Stiu ca este mai gustos sucul din ele, dar este bine si asa, sub forma de salate sau mincate ca atare. O salata din mai multe legume este foarte buna, mai ales ca organismul simte nevoia de asa ceva. Eu fac salata din sfecla rosie, ridiche, morcovi si cu un pic de ulei. Daca le consumi fierte nu mai contin nici o vitamina, dar asa este bucataria noastra. Nu sint adepta vitaminelor comprimate din farmacii, decit daca sint produse naturale, nu chimicale. Chiar si asa, nimeni nu ne da certitudinea ca sint suta la suta naturale si ca nu mai contin si alte substante. Este pina la urma tot o pastila la care sigur mai pun ceva, pentru a le produce si rezista mai mult timp."


Mihaela Ghinoiu, 17 ani, eleva, Focsani


"Consum fructele ca atare, dar fac si suc uneori. Stiu ca organismul are nevoie de vitamine si minerale si din acest motiv consum fructe si legume, dar mai mult din primele ca sint mai gustoase si se obtine mai mult suc din ele. Am citit ca trebuie la orice virsta sa consumi fructe si legume proaspete pentru tot ceea ce contin. Zilnic incerc sa consum cite un fruct macar, dar mai completez si cu vitamina C, caci am inteles ca este foarte buna."


Liliana Antemia, 17 ani, eleva, Gugesti


"In general consum mai multe fructe decit legume, pentru ca sint mai gustoase. Pot face si suc acasa din fructe, dar nu fac asta prea des, deoarece este mai usor sa le consum ca atare. Stiu ca si la virsta mea este necesar ca organismul sa aiba anumite minerale si vitamine. Incerc astfel in fiecare zi sa maninc macar un fruct. Din farmacie cumpar doar vitamina C, pe care o iau zilnic."


Madalina Dusa, 18 ani, eleva, Gugesti


"Maninc fructe in special, dar legume proaspete nu prea. Stiu ca sint necesare organismului vitaminele si mineralele, dar nu reusesc intotdeauna sa consum ceea ce imi trebuie. Incerc sa maninc zilnic un fruct totusi, deoarece nu-mi place prea mult sucul din legume, de exemplu cel de sfecla rosie. Consum totusi morcov pentru ca este mai dulce si bun, sub forma de suc sau de salata. Din farmacii nu cumpar nici un fel de vitamine sau minerale."


Florentina Ionita, 18 ani, casnica, Focsani


"Pentru vitaminele si mineralele necesare organismului, prefer fructele mai mult decit comprimatele din farmacii. Fac sucuri din fructe in primul rind, pentru ca ne sint necesare aproape in fiecare zi. Din legume insa nu prea fac suc, deoarece acesta nu este asa de gustos, cu toate ca stiu ca sint mai bogate in minerale si vitamine decit fructele. Consum totusi mai des mult morcov, sub forma de suc, sau chiar salata. De exemplu nu am incercat niciodata sfecla rosie in stare cruda. Cred ca cel mai bine ar fi ca lumea sa consume cit mai multe legume si fructe proaspete decit sa se duca la farmacie si sa cumpere diverse comprimate."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.