Jurnalism cetatenesc

Nu mi-as dori sa merg in alta parte dupa ce termin scoala

Ramona Nicolae
22 feb 2008 672 vizualizări
prima initiativa de tip "after school" poate oferi parintilor o alternativa la programul copiilor dupa orele de scoala

Pentru parintii care au copiii in clasele I -IV programul acestora dupa ore poate fi o problema, daca nu au pe cineva din familie sa stea cu ei acasa. Elevilor le trebuie supraveghere si indrumare, dar si hrana si odihna dupa scoala, insa nu toti parintii au solutii la indemina. Ca o solutie salvatoare pentru unii dintre ei, a aparut si la noi oras prima initiativa de tip "after school" care ofera parintilor o alternativa la bone, bunici, venici sau alte persoane care sa se ocupe de copii dupa scoala. Cum se descurca micutii de clasele I - IV cu programul dupa orele de scoala puteti citi in rindurile urmatoare:


Raluca Ioana Popa, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Pe mine si pe sora mea ne ia tata de la scoala, ne duce acasa si apoi pleaca la serviciu. De obicei stam cu unchiul nostru, dar se mai intimpla sa stam si singure. Eu incalzesc singura mincarea la cuptorul cu microunde, pentru ca la aragaz nu umblu. Lectiile le fac singura, dar cind am nevoie ma mai ajuta mama sau tata. Nu mi-as dori sa merg in alta parte si sa stau dupa ce termin scoala, pentru ca tot mai bine este acasa."


Andra Stefania Popa, 7 ani, clasa I, Focsani


"Eu plec de la scoala cu sora mea si citeodata ne mai ia tata. Lectiile mi le fac singura dupa ce maninc impreuna cu sora mea. Ma impac bine cu ea si ma mai ajuta la lectii cind am nevoie. Nu mi-a fost greu la scoala cind am inceput, pentru ca am mai facut si la gradinita cite ceva."


Georgiana Elena Neata, 11 ani, clasa a IV-a, Milcovul


"Eu stau cu bunica acasa si citeodata cu tata, dar depinde cum are programul. Din clasa intii stau cu bunica, iar acum si cu fratele meu putin, pina pleaca la scoala, ca el invata dupa-amiaza, fiind in clasa a VIII-a. Ma mai ajuta si el la lectii cind am nevoie si citeodata ne mai si certam."


Lucia Maria Radulescu, 7 ani, clasa I, Focsani


"Mama ma aduce la scoala iar bunicul vine si ma ia, acasa asteptindu-ne bunica. Ea pregateste mereu masa. Stau cu amindoi la ei acasa, apoi ma ia mama cind termina serviciul. In primul rind maninc, apoi imi fac lectiile, ma mai joc sau ma uit la televizor. Nu dorm dupa-amiaza pentru ca am prea multe lectii de facut. Cind nu termin toate lectiile ma mai ajuta mama. Nu-mi place sa stau singura acasa, ci cu mami sau cu bunicii."


Paul Andrei Calin, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Plec singur de la scoala si ma asteapta bunicul pina vin parintii mei acasa. Cind eram insa mai mic ma astepta si mergeam impreuna acasa. Tot el ma ajuta sa maninc si imi incalzeste mincarea, dar lectiile mi le fac singur."


Mihai Balica, 11 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Eu plec de la scoala cu microbuzul si stau singur acasa pina vin parintii de le serviciu. Imi fac lectiile pina vin ei si imi incalzesc mincarea la cuptorul cu microunde. Ma descurc singur cu ce am de facut, cit timp stau singur."


Irina Leica, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Nu ma mai asteapta nimeni dupa ce termin scoala, asa ca merg singura acasa. In anii trecuti ma lua mama, dar acum sint mai mare si ma descurc singura. Lectiile mi le fac singura si cind nu stiu ceva ma ajuta mama. Am o sora mai mare, dar ea invata dupa-amiaza si nu are timp sa ma ajute. Stau singura acasa pina vin parintii vreo doua ore, dar nu mi-e teama. Cind ajung acasa maninc impreuna cu sora mea, dupa care ea pleaca la scoala."


Manole Bianca, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Plec singura de la scoala acasa, unde ma asteapta bunica, deoarece ea sta cu fratele meu care are patru ani si il ia de la gradinita. Ea ne da sa mincam, dupa care dorm putin si apoi imi fac temele singura."


Cristina Alexandra Ivan, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Eu stau departe de scoala, dar chiar si asa vin si plec singura acasa. Stau cel mai departe de scoala dintre colegii mei. Ma mai ia tata citeodata, cind poate si el. Citeodata ma mai asteapta sora mea acasa care imi si incalzeste mincarea, dar de obicei ma descurc singura cu tot. Dorm putin si apoi imi fac temele. Sint obisnuita sa stau singura de la gradinita, pentru ca nu avea cine sa stea cu mine."


Alexandra Cristea, 10 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Stau singura acasa dupa scoala, dar ma descurc cu ce trebuie sa fac. Imi incalzesc mincarea si apoi imi fac lectiile pina vine mama si tata acasa. Nu ma deranjeaza ca stau singura acasa, chiar daca ma mai plictisesc citeodata, dar ma mai uit la televizor sau stau la calculator."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.