Jurnalism cetatenesc

Numarul ciinilor vagabonzi este din nou foarte mare

Ziarul de Vrancea
22 feb 2008 598 vizualizări
Domnule Primar al Municipiului Focsani, sintem un grup de 12 persoane din Focsani indignate de asa-zisul proiect prin care sa se demareze infiintarea primului Centru de Formare si Calificare a Agentului de Politie a Animalelor din Romania, proiect aparut intr-un articol din Ziarul de Vrancea din data de 11.02.2008.

"Asa cum se precizeaza in articolul respectiv, cursantii trebuie sa aiba liceul, ca studii, atentie! Este un proiect binevenit, mai spune domnul care l-a initiat, insa acesta trebuie autorizat, spune dinsul, de catre cei in drept, mai ales ca «documentatia este completa». Domnule primar, oameni buni, ne intrebam si noi ca domnul Uritescu de la «Viata Satului»: «Noi, romanii, sintem sanatosi la cap?» Si eu am ciinele meu la tara, dar el ma apara de ciinii vagabonzi si de tilhari, in schimbul hranei ce o primeste si nu umbla pe ulite. Dar, pina a ajunge sa formezi, asa cum se exprima in articolul respectiv, «specialisti» cu liceul, in cursuri de 8 - 9 etape, chiar am ajuns de risul lumii si in acest domeniu, sintem in jungla! Ne mai intrebam ce mai fac hingherii, in asa caz: poate vor fi schimbati cu altii, cu facultate?! Domnule primar, ne adresam dumneavoastra in a face posibil infiintarea Politiei Copiilor Fara Parinti si a Batrinilor fara Sustinatori care rabda de foame, mincati de mizerie si boli si la care asa-zisii «Iubitori de Animale» nu s-ar gindi vreodata la un ajutor. Pentru ei, animalele conteaza, oameni sint peste tot! Domnule primar, de asemenea va rugam sa ne sprijiniti in infiintarea Politiei Victimelor Muscate de Ciinii Turbati, in cazul in care si ciinii vor avea politia lor, ce, noi sintem mai prosti? Domnule primar, s-a ajuns prea departe si va sta in putere sa stopati aceasta agonie! De asemenea, va sta in putere sa initiati sau sa probati un proiect de lege a CL Focsani, prin care posesorii de ciini sa poata fi sanctionati cind lasa fecalele ciinilor lor pe scarile blocurilor, pe alei, in parcuri, de catre Politia Comunitara, pe care noi o apreciem pozitiv. Trebuie sa va spunem ca, in Focsani, numarul ciinilor vagabonzi este din nou foarte mare, cu toate masurile pe care presupunem ca le-ar lua Primaria Focsani, dar nu se vad. O cauza a numarului mare de ciini in judet, nu numai in oras, este si aceea ca dupa ce se incaseaza toate cotele de intretinere pentru acesti ciini in alt judet, acestia sint urcati in TIR si dusi in alt judet, unde li se da drumul si, tot asa sint plimbati continuu, iar prinsi si tot asa. Cineva, sigur incaseaza bani frumosi in urma acestui «Turism Canin»! Si ... apropo, noi credem ca se va ajunge si la un Turism Canin modern, nu cu TIR-ul, ci cu autocarul, cu televizor, hrana aleasa...! Personal am vazut cum dintr-un TIR de Vilcea, pe drumul spre localitatea Cirligele din judet, s-a dat drumul la nu mai putin de 62 de ciini, ce mergeau in coloana, ca lupii, spre sat, sa atace gospodariile. Domnule primar, puneti odata piciorul in prag, stop acestui flagel care terorizeaza acest oras din 1989 incoace! Cei ce vor ciini in intretinere sa-i ia in casa si sa convietuiasca linistiti! Asteptam raspunsul dumneavoastra! Sintem de-a risu\' plinsu\'! Acest proiect sa fie in afara legii!"


Cu respect,

Semneaza in numele a 12 persoane din Focsani,

Constantin Vasile - Focsani, str. Plevnei, bl. H3 bis, ap. 28


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.