Jurnalism cetatenesc

Aparatele sint fabricate pe oriunde si nu mai stii care sint bune si care nu

Ramona Nicolae
18 feb 2008 565 vizualizări
pentru unii cumparatori, este o loterie achizitionarea unui aparat electrocasnic

Achizitionarea unui aparat electrocasnic in ziua de azi nu este atit de usor de facut din diverse motive. Sint multe firme care produc asemenea aparate, cele mai multe din ele necunoscute, dar si in cazul celor care au inscriptionate numele unei firme cunoscute si de prestigiu te intrebi daca este un produs original sau macar daca este fabricat intr-o reprezentanta. Citeodata, pentru unii cumparatori este o loterie achizitionarea unui aparat electrocasnic si din acest considerent si multi vrinceni se adreseaza Oficiului pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Vrancea cu diferite reclamatii. O situatie aparte o reprezinta si inexistenta in judetul nostru a unui service Arctic, cea mai cunoscuta marca romaneasca de electrocasnice, pentru a se putea rezolva in timp scurt diversele defectiuni. Ce parere au vrincenii despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Maria Purdel, 64 ani, pensionar, Focsani


"Nu am avut probleme cu aparatele electrocasnice cumparate in privinta certificatelor de garantie. Ele au functionat bine si nu s-au defectat pe timpul garantiei si nici dupa chiar. Le folosesc si acum destul de bine, asta inseamna ca am avut noroc cu ele. Am mai auzit ca unele persoane au avut diverse probleme cu aparatele care s-au defectat in timpul garantiei si nu li s-au reparat sau nu li s-a recunoscut respectivul certificat."


Ioan Bivolaru, 41 ani, agent paza, Gologanu


"Nu am mai cumparat de mult produse electrocasnice, pentru ca cele pe care le am functioneaza bine. Ele nu s-au defectat pina acum si deci nici pe perioada garantiei, asa ca am avut noroc cu ele. Nu am auzit nici ca prietenii nostri sa aiba probleme diverse cu aparatele cumparate si cu garantiile. Se poate intimpla totusi ca unii sa aiba diverse probleme, dar depinde si de unde anume cumperi. Sau mai poate depinde si de cum sint folosite si unde sint tinute respectivele aparate, astfel ca se pot strica, iar garantia se poate pierde."


Alexandru Strat, 68 ani, pensionar, Vinatori


"Aparatele electrocasnice pe care le am functioneaza bine, doar ca masina de spalat pe care am luat-o de curind nu am instalat-o inca. Frigiderul insa, pe perioada garantiei s-a defectat si l-au reparat cei de la reprezentanta. Garantia a fost recunoscuta si astfel mi-au schimbat motorul, ca el se defectase. I-am anuntat, au venit, au constatat defectiunea si apoi au comandat piesa la frabrica, iar dupa aproximativ o saptamina au reparat frigiderul. Pentru ca este produs romanesc, se strica, dar daca era din import poate era mai bun, ca acestea sint mai dichisite."


Maria Petrea, 70 ani, pensionar, Focsani


"In ultimul an mi-am luat o masina de spatlat si un congelator, dar nu am avut probleme cu ele pina acum. Am la ele garantie destul de mare, dar sper sa nu aiba nimic si sa dureze cit mai mult. Nu am mai auzit ca poti avea probleme cu garantia la unele aparate, cind ele se defecteaza pe timpul acesteia. Era cit pe ce sa pierd si eu garantia deoarece nu aveam prelungitorul de alimentare cu energie electrica corespunzator, dar am telefonat la numarul inscris pe certificat si au venit si mi l-au schimbat cu unul bun. Nu am stiut ce trebuie si era cit pe ce sa pierd garantia, dar au fost draguti domnii si au inlocuit cablul."


Maria Pirlea, 63 ani, pensionar, Focsani


"Am cumparat un bec economic in urma cu citeva zile si nu a tinut decit doua zile. Nu am ajuns inca la magazinul respectiv sa intreb de ce s-a intimplat asta, dar voi merge cit de curind. L-am utilizat corespunzator, adica a functionat aproape continuu si totusi a cedat repede. Aparate electrocasnice scumpe nu am mai cumparat de mult, ca nu am avut nevoie. Am avut un fier de calcat de la o firma foarte buna in domeniu, dar care m-a tinut doar un an si jumatate. S-a defectat exact cind a expirat si garantia asa ca nu am mai avut unde sa merg sa-l repar. Trebuia sa merg la reprezentanta din Bucuresti si nu avea rost. De atunci am luat aparate ieftine, care m-au tinut cit au facut si chiar daca au avut garantie nu mi-am batut capul cu ele."


Lucica Mocanu, 46 ani, Focsani


"In ultimul timp nu am mai cumparat aparate electrocasnice. Cele pe care le am sint de firma si functioneaza foarte bine, chiar daca le am de ani buni. Sint multe aparate astazi care se spune ca sint bune, dar sint fabricate pe oriunde si nu mai stii care sint bune si care nu. Dar trebuie atentie de unde le cumperi, trebuie luate din magazine specializate si cu un nume. Este bine sa te informezi inainte sa achizitionezi un astfel de produs scump pentru a nu avea surprize."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.