Jurnalism cetatenesc

Este multa indolenta si din partea cetatenilor

Ramona Nicolae
15 feb 2008 621 vizualizări
spatiul verde tinde sa devina un moft pe zi ce trece si in municipiul Focsani

Spatiul verde tinde sa devina un moft pe zi ce trece, in conditiile in care el trebuie sa reprezinte o necesitate in orice oras modern, nu doar din motive estetice, urbanistice sau peisagistice, ci si pentru sanatatea locuitorilor si pentru o viata sociala normala. El trebuie sa existe nu doar pentru incintarea ochiului si pentru reducerea poluarii, ci si pentru a furniza omului modern un spatiu de recreere si refugiu fizic si psihic fara de care stresul vietii urbane ar fi greu de indepartat. Toate acestea par uitate de catre autoritatile locale, dar si de catre cetateni. Spatiile verzi au cam disparut odata cu amenajarea diverselor parcari, care oricum nu ajung la numarul tot in crestere al masinilor. Ce parere au cetatenii despre imaginea orasului si despre existenta spatiilor sau nu in fata blocurilor in care locuiesc puteti citi in rindurile urmatoare:


Olga Gheorghe, 58 ani, pensionar, Focsani


"Stau in zona Bucegi si pot spune ca nu este nici bine, dar nici satisfacator in ceea ce priveste curatenia in primul rind, si apoi existenta spatiilor verzi, pentru ca este multa mizerie. Nu stiu daca trebuie sa impart responsabilitatile intre cetateni si administratia locala, dar vinovati sint si unii si altii. Cetatenii nu au bun simt si nu sint educati, iar pe cei din administratie nu i-am vazut sa-i supravegheze pe cei care fac curatenie, pentru ca o fac de mintuiala. Pretentiile unor oameni sint mari in ceea ce priveste curatenia, dar este multa indolenta din partea celor mai multi dintre cetateni. Trebuie sa traiesti intr-un mediu curat. Daca te respecti pe tine, respecti tot ceea ce ai in jur. Din pacate, asa ceva nu mai exista astazi. Nu cred ca scoala mai face ceva in privinta educatiei elevilor."


Elena Anghelescu, 59 ani, pensionar, Focsani


"Locuiesc la Gara si mi-as dori foarte mult ca parcul Balcescu sa fie amenajat mult mai bine, deoarece cred ca se pot face lucruri mult mai frumoase acolo. Sa fie multe flori pentru a emana viata la tot pasul. Cartierul Sud mi se pare ca este o zona cu putina verdeata, in comparatie cu centrul orasului si unde locuiesc eu. In zona Garii inca este frumos, cu multe spatii ingrijite deopotriva de cetateni, dar si de angajatii primariei, care vin periodic sa mai taie copacii mari. Verdele din jurul nostru este necesar si pentru aspect, dar si pentru sanatate."


Alice Balescu, 12 ani, clasa a V-a, Focsani


"Orasul nostru, in general, nu mi se pare destul de curat. Cit despre zona unde locuiesc eu, exista spatiu verde si este frumos si curat. Acest loc este ingrijit chiar de tatal meu, pur si simplu din placere, dar il mai ajuta si alti vecini. Citeodata ii mai dau si eu o mina de ajutor, mai ales vara. Angajatii Primariei se implica in ceea ce priveste stringerea gunoiului si a resturilor din gradina. La scoala, la istorie optional, care este o ora in plus, discutam despre voluntariate, despre spatiile verzi sau despre curatenia orasului. Pot spune insa ca mai mult de jumatate din copiii de la scoala nu prea sint interesati de aceste subiecte si mai ales de curatenie."


Cornelia Ionelia Mighiu, 25 ani, Focsani


"Dupa cum vedem in fiecare zi, spatiile verzi nu prea sint, iar cele existente nu sint ingrijite. Unde locuiesc eu nu sint spatii verzi, dar as vrea sa existe in general mult mai multa verdeata in jurul nostru, pentru ca este benefic pentru noi toti. Trebuie sa existe o floare, un arbust, ceva frumos amenajat. Am dori mult mai multe in acest oras, dar se pare ca nu se poate. Masini multe, parcarile nu sint de ajuns, spatii verzi sint putine, iar mizeria este peste tot. Curatenia depinde in primul rind de cetateni, si apoi de autoritatile locale, pentru ca noi aruncam gunoaiele pe unde nimerim."


Loredana Bulancea, 28 ani, Focsani


"Eu cred ca orasul Focsani are destul spatiu verde, in comparatie cu alte orase. Intotdeauna vrem mai mult, dar este bine si asa. Ar trebui mai bine ingrijt, dar nu cred ca se va realiza asa ceva vreodata, pentru ca oamenii se vor comporta la fel si vor arunca pe unde apuca. Ingrijitorii, pe de alta parte, trebuie sa se ocupe tot timpul de aceste spatii verzi, sa nu fie pline de gunoaie. Cu toate acestea, locuind aici de cind m-am nascut, imi place cum arata orasul si nu l-as schimba cu altul. Este adevarat ca nu ne putem compara cu Brasovul, dar este frumos si asa."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
replica watches Jupe, acum 4271 zile, 21 ore, 51 minute, 24 secunde
replica watches for dropshipping <a href="http://bigreplicastore.com/">replica designer watches</a> replica lamborghini watches http://bigreplicastore.com/ - tag heuer replica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.