Jurnalism cetatenesc

Ce propune unul, celalalt respinge imediat

Ramona Nicolae
12 ian 2008 564 vizualizări
Basescu nu este de acord cu numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei, iar Tariceanu sustine ca acesta nu are motive sa fie impotriva ei

Odata cu inceperea unui nou an, toti ne punem diverse dorinte. In plan profesional, in cel familial si chiar in plan politic ne dorim sa fie schimbari pozitive, sa se mai inteleaga cit de cit partidele intre ele, dar si cele doua institutii principale ale statului, cea a Presedintiei si a Guvernului. Anul a debutat cu o noua neintelegere intre Basescu si Tariceanu cu privire la numirea unui nou ministru al Justitiei. Basescu nu este de acord cu numirea Noricai Nicolai la conducerea Ministerului Justitiei, deoarece perceptia publica negativa asupra faptelor acesteia nu duce la cresterea increderii in justitie. Pe de alta parte, premierul nu a dat curs invitatiei presedintelui de a discuta nominalizarea Noricai Nicolai, preferind o declaratie televizata in care a explicat ca nu are de gind sa negocieze aceasta functie. Ce parere au cititorii despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Vasilica Macovei, 41 ani, muncitor, mun. Buzau


"Parerea mea despre aceasta noua neintelegere intre Basescu si Tariceanu este ca cei doi sint foarte orgoliosi. Intotdeauna cei care au functii si bani se cearta, asa ca si noi, astia mici mai ales, avem probleme. Cei doi trebuie totusi sa se inteleaga, sa mai lase din orgolii deoparte si sa numeasca mai repede pe cineva la acest minister. Aceste neintelegeri nu fac bine nimanui."


Dumitru Turbatu, 49 ani, muncitor, Focsani


"Au fost mereu divergente intre cei doi, pe diverse teme. Parerea mea este ca indiferent pe cine nominaliza Tariceanu la conducerea ministerului Justitiei, Basescu tot avea ceva impotriva. Trebuie sa ajunga totusi la o intelegere, pentru ca ne va fi rau tot noua, oamenii simpli. Doua cutite taioase nu se vor intelege niciodata."


Maria Neagu, 48 ani, lucrator comercial, Focsani


"Anul a debutat iar cu probleme pe plan politic. Nu cred ca se vor incheia atita timp cit cei doi, Basescu si Tariceanu, sint la conducerea celor doua institutii. Ce propune unul, celalalt respinge imediat. Parerea mea este ca in acest caz, Basescu are ceva dreptate, pentru ca stim cu totii cit de «corecta» a fost doamna Nicolai. Sincer, eu nu o vad in fruntea acestui minister."


Gheorghe Ciocan, 60 ani, pensionar, Focsani


"Urmaresc la televizor aceasta noua disputa intre Basescu si Tariceanu. Eu cred ca aceasta este construita cu buna stiinta pentru a duce populatia in eroare si sa se mascheze alte probleme importante de la noi din tara. Este un fel de masca pentru toate neregulile care sint la noi. Basescu are ceva dreptate cind spune ca Norica Nicolai nu prea are o imagine publica pozitiva, pentru ca ea nu a fost prea corecta la un moment. Cred ca la conducerea acestui minister trebuie sa fie o persoana care sa nu faca parte din nici un partid. Atunci cind clasa politica ar vrea sa influenteze, ea sa nu fie de partea nimanui, ci a dreptatii. Cel care nu face parte dintr-un partid este mai greu de influentat."


Nicusor Vrabie, 65 ani, pensionar, Focsani


"Cu privire la acest ultim scandal, parerea mea este ca Tariceanu ar trebui sa-si vada de treaba lui. El nu ar mai trebui sa-i ceara consimtamintul lui Basescu cu privire la numirea unui ministru. Basescu stie doar sa semneze o hirtie. Amindoi au orgolii si nu renunta asa usor la ele. Cred ca Tariceanu ar trebui s-o lase mai moale. Basescu are de multe ori dreptate, in multe lucruri, dar pacat ca nu are mai multe prerogative, pentru a putea face ceva mai bun. Nu prea o vad potrivita pe Norica Nicolai in acesta functie, dar oricum, conflictul nu se stinge asa usor. Justitia noastra este la pamint, asa ca nu stiu cine ar putea veni sa o puna pe picioare."


Paraschiva Munteanu, 56 ani, pensionar, Focsani


"Am ajuns la saturatie cu aceste certuri intre cei doi, si nu numai, de altfel. Cind ajung acolo sus toti gasesc diferite motive de neintelegeri. Sint interese si orgolii foarte mari, in functie de pozitia fiecaruia. Nu cred ca se vor termina prea curind aceste certuri, dar ne vor dauna foarte mult pe plan international si in nici un caz nu avem o imagine prea buna. Tind sa-i dau dreptate lui Basescu cu imaginea publica negativa a Noricai Nicolai. Stim cum a procedat nepoata cu votul in Parlament. Si a fost tocmai ea aleasa sa conduca si sa schimbe justitia romaneasca!"


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.