Jurnalism cetatenesc

Prin intermediul copiilor, ajunge la parinti

Ramona Nicolae
11 ian 2008 614 vizualizări
Marian Oprisan a inceput campania electorala pentru alegerile locale din acest an prin intermediul copiilor

Elevii din mediul rural care provin din familii cu o situatie financiara precara au vizitat Focsaniul in cadrul programului social initiat in decembrie 2007 de Consiliul Judetean Vrancea. Dupa ce au vizitat orasul au primit doua caiete, unul de matematica si unul de romana, dar si cite un orar si calendar pe anul 2008 care aveau intr-un colt tiparit chipul lui Marian Oprisan. De Asemenea, caietele au pe coperta interioara un mesaj subliminal al acestuia adresat celor mici, dar cu trimitere indirecta parintilor acestora. Marian Oprisan afirma ca nu este vorba de campanie electorala si ca a preluat initiativa din alte tari "civilizate", fara a da vreun exemplu insa. Ce parere au elevii, dar si parintii despre acest gest al baronului de Vrancea puteti citi in rindurile urmatoare:


Georgiana Andronache, 14 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"Nu am auzit de acest program al Consiliului Judetean prin care copiii din mediul rural au fost adusi in oras. Mie imi este indiferent cine conduce judetul sau cine este la conducerea Consiliului Judetean, dar intr-un fel mi se pare normal sa-si puna poza pe aceste orare si calendare. Poate nu toti copiii au auzit de Marian Oprisan si atunci el doreste sa fie cunoscut si de catre acestia. A gindit probabil ca, uitindu-se copiii la orar si vazind poza, vor sti cine este persoana respectiva. Daca as avea si eu un astfel de calendar l-as folosi, indiferent de ce cred parintii mei. In ghiozdan nu umblu decit eu, iar orarul este de folos."


Elena Cojocaru, 14 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Am auzit de acest program prin care copiii de la tara sint adusi in oras pentru a-l vizita. Este ceva nou acest gest facut de Marian Oprisan, de a-si pune poza pe orarele si calendarele oferite copiilor. Daca si eu as avea asa ceva l-as pastra, indiferent de parerea parintilor mei. Probabil ca a procedat asa cu gindul de a-l vota lumea. Copiii cind vad un gest frumos din partea unei persoane, il tin minte si poate il vor aprecia. Cei care nu au posibilitati sa-si cumpere prea multe in mod sigur vor fi incintati de ceea ce au primit."


Marieta Paraschiv, 55 ani, pensionar, Focsani


"Faptul ca elevii din mediul rural, mai ales cei cu posibilitati financiare reduse, sint adusi in Focsani pentru a-l vizita, este un lucru laudabil. Dar acordarea de orare si calendare cu chipul lui Oprisan miroase deja a campanie electorala. Nu stiu citi politicieni sau presedinti de Consilii Judetene fac asa ceva. Oricum Oprisan este o surpriza continua."


Ana Cristina Tudoroiu, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Cred ca important este gestul facut de Marian Oprisan de a-si pune poza pe materialele oferite copiilor. Daca nu proceda asa, nimeni nu garanta ca el a oferit aceste materiale si a fost initiatorul proiectului. S-a gindit la faptul ca cei mici tin minte multe incepind de la virste fragede si astfel ei il vor tine minte ca a facut ceva bun. Daca mi-ar oferi un astfel de orar poate ca nu as fi foarte incintata, dar cei de la tara, mai ales ca nu-si permit sa-si cumpere multe rechizite, vor fi bucurosi."


Mariana Avadanii, 31 ani, casier, Cimpulung Moldovenesc, jud. Suceava


"Nu am mai auzit de o astfel de campanie prin care copiii din mediul rural sa-si poata vizita municipiul resedinta de judet. Ceea ce a facut presedintele Consilului Judetean cu aceste orare si calendare are iz electoral. Putem privi astfel, deoarece prin intermediul copiilor, ajunge la parinti. Este o propaganda electorala. Copiii nu cred ca realizeaza ceea ce doreste sa transmita el, nu cred ca este ceva potrivit. Gestul de a aduce copiii in oras este laudabil, dar celelalte atentii nu cred ca sint binevenite. Copiii sint foarte usor influentabili si nu au discernamint, daca ne gindim ca au virste mici. Copiii pot fi pe moment impresionati de aceste orare si calendare, dar apoi vor fi dezamagiti."


Tanica Mihu, 55 ani, pensionar, sat Radulesti, com. Vinatori


"Nu am auzit ca unii copii nevoiasi de la tara sint adusi in Focsani pentru a vizita orasul si institutiile de aici. Este bine ca se intimpla asa, indiferent de simpatii sau antipatii politice. Prin acordarea de orare si calendare cu chipul lui Oprisan cred ca tinta o reprezinta alegerile din acest an. S-a gindit sa ofere copiilor asa ceva pentru ca probabil in acest mod are mai mult succes, ajunge astfel si la parinti. Copiii il vor tine minte, iar ei sint si usor influentabili. Ei se bucura pe moment, nu cunosc care este situatia, nu-si dau seama ce se intimpla in jurul lor."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.